SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Advertisements

Netværk af forebyggende sygehuse
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Familieambulatoriet i Region Syddanmark - Regionens rammer og forventninger til det nødvendige samarbejde - ________________________________________.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Nye tider – Velkomst – oplæg à 10 min + snak – sidemandsdrøftelse – pause – drøftelse af.
Udviklings- og kvalitetsafdelingen Amager og Hvidovre Hospital Udviklings- og kvalitetsafdelingen Amager og Hvidovre Hospital Organisering af sundhedsområdet.
2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne.
Ansøgning om specialfunktioner Informationsmøde, SPPD 15. april 2009 Lone de Neergaard Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Lægeforeningen Fremtidig prioritering af medicinske behandlinger Jens Winther Jensen.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Reorganisering af samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland Ole Thomsen, Sundhedsdirektør i Region Midtjylland.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Nænsomhed betaler sig!!!. Introduktion  Ved: Inge Olga Ibsen – Overlæge, Leder af Familieambulatoriet Region Syddanmark  Velkomst  Dagens program 
Afdelingsleder Susanne Gyldenhof Sundhedsfremme og forebyggelse, Sønderborg kommune Seminar den 26. november 2008.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.
Konkrete erfaringer fra sygehus……….. Nils W Johannessen 13.nov.2008.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Struktur og status for DCCC
GTS årsmøde 2016 Lisa Nørrelykke Nissen
Akutteamets målgruppe
Frivilligheden i Vordingborg
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
MTV af Demens: Organisation
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Koncept for systematisk
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Etablering af en Socialstyrelse
Fordeling af funktioner blandt de somatiske sygehuse i
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
19. september 2018 Informationsmøde for kommuner om ansøgningspuljer Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 10:00 – 12:30 Odense.
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
En vision for almen praksis
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
OK18 Det statslige forlig
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Rammesætning for dagen
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Udvikling af centralbiblioteket
Specialuddannelse i borgernær sygepleje - proces og indhold
Forstærket indsats overfor storrygere på Vestegnen og Sydamager
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier

Satspuljeprojektet Etablering af landsdækkende familieambulatorier Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag: Satspuljeaftalerne 2007 og 2008 Bevilling i Finansloven 2008: –I alt ca. 137 mio kr. i (ændret til ) –Efter 2013 fortsat finansiering via generelle bloktilskud Aftale om regionernes økonomi for Klaus Petersen

33 Finansloven 2008 I overensstemmelse med initiativet i satspuljeaftalen fremgår det af teksten på Finansloven: at midlerne er afsat til oprettelse af et familieambulatorium i hver region efter samme model som på Hvidovre Hospital at formålet er at udbrede tilbud til forebyggelse og behandling for de mest udsatte gravide at tilbuddet skal være en integreret del af sundhedsvæsnet og sikre løbende opfølgning på barnet og familien frem til skolealderen at familieambulatorierne skal ses som supplement til den kommunale indsats over for de relevante familier at de afsatte midler endvidere skal finansiere etablering af telefonrådgivning, efteruddannelse med videre i regi af Familieambulatoriet på Hvidovre Hospital Klaus Petersen

44 Uddrag af Finansministeriets ’Aftaler om den kommunale og regionale økonomi for 2009.’ Familieambulatorier Der er med Finansloven for 2008 afsat i alt 31,5 mio. kr. årligt til etablering og løbende drift af landsdækkende familieambulatoriefunktioner i regionerne mv. Midlerne, fratrukket 3 pct. af beløbet til statslig administration samt evaluering af initiativet, udbetales til regionerne i takt med etablering af landsdækkende familieambulatoriefunktioner. Parterne er enige om, at disse midler udmøntes til formålet i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens kommende vejledning. Vejledningen vil blive sendt i høring hos Danske Regioner. Regionerne forpligter sig til at påbegynde etableringen af familieambulatorier i sidste kvartal Klaus Petersen

Satspuljeprojektets vilkår Projektperioden: –Ændret til 2010 til 2013 Årlig bevilling til hver region: –Bevillingsansøgning bilagt budget –Årlig regnskabsaflæggelse bilagt årsrapport/statusrapport Aktiv medvirken i projektevalueringen: –Proces og organisation: organisering, implementering og forankring af indsatsen –Familieambulatoriets målopfyldelse: metoder, indsatser og delmål –Effekten af de gennemførte aktiviteter i Familieambulatoriet –Årlig projektopfølgning – samlet slutevaluering 5 Klaus Petersen

Sundhedsstyrelsen 2009 Vejledning om etablering af regionale familieambulatorier med henblik på specialiseret svangreomsorg for gravide med rusmiddelproblemer – og specialiseret opfølgning af børn, som i fosterlivet har været eksponeret for rusmidler Klaus Petersen

Sundhedsstyrelsens Vejledning Krav til Familieambulatorierne i alle fem regioner: 8 Alle arbejder efter fælles metoder i alle sammenhænge Alle anvender samme diagnoseprincipper Alle registrerer løbende efter samme protokol Alle anvender samme evalueringskriterier Løbende erfaringsudveksling og samarbejde Klaus Petersen

Sundhedsstyrelsens Vejledning Om organisation og funktion i afsnit 3 : Tværfagligt, tværsektorielt arbejde med helhedsorienteret tilgang Interventionsfilosofi – tidlig intensiv forebyggende og behandlende indsats Regional og kommunal indsats skal koordineres Familieambulatoriet overordnet koordinerings- ansvarlig 9 Klaus Petersen

10 Organisatorisk indplacering Sundhedsstyrelsens Vejledning, afsnit 3.1 Familieambulatoriet er en regionsfunktion Tæt samarbejde med regionsafdelinger for gynækologi/obstetrik (sårbare gravide) og pædiatri (social- pædiatri) (med neonatal afd.) Eventuelt udegående funktion fra Familieambulatoriet til sygehus(e) med hovedfunktion eller Center-satellit samarbejde (formaliseret samarbejde) OBS: Skal godkendes af Sundhedsstyrelsen 10 Klaus Petersen

11 ÉT FAMILIEAMBULATORIUM I HVER REGION Samme model som på Hvidovre Hospital Regionssygehus med føde- og neonatal afdeling Åben visitation Ingen ventetid for nyhenviste Børnene følges op i Familieambulatoriet frem til skolealder Samarbejde med primær Social- og Sundhedssektor Løbende erfaringsudveksling Evaluering

12 Regional enhedsfunktion Sundhedsstyrelsens Vejledning, afsnit Familieambulatoriet er en enhedsfunktion (funktionelt, metodisk og organisatorisk) Funktionel og administrativ enhed: –Forankres på ét sygehus i hver region –Fysisk samlet enhed –Lokaler på samme geografiske lokalitet som øvrig svangreomsorg i området (undgå stigmatisering) –Faglig ledelse skal være samlet –Arbejde skal foregå efter fælles faglige retningslinier –Der skal ske en videndeling Geografisk placering skal godkendes af Sundhedsstyrelsen 12 Klaus Petersen

13 Formaliseret samarbejde (Sundhedsstyrelsens notat af ) Skriftlig samarbejdsaftale Samme krav til visitation, udredning, monitorering og behandling Styrke kvaliteten Opbygge større erfaring, rutine og udvikling Sikre videndeling og effektiv ressourceudnyttelse OBS: Sundhedsstyrelsen skal godkende samarbejds- aftalen Klaus Petersen

14 Familieambulatoriets samarbejdsrelationer Sundhedsstyrelsens Vejledning, afsnit 3.4 Tværfagligt og tværsektorielt Samarbejde med øvrige sygehusvæsen Samarbejde med almen praksis Samarbejde med den kommunale social – og sundhedstjeneste Tværsektorielle koordinationsmøder 14 Klaus Petersen