Malerfagets overenskomst 2012-2014. §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Søjle 1: Offentlige ydelser
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Sygefraværspolitikker
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Ledelse og menneskesyn
Ændring af arbejdsmiljøloven
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
”Huskeseddel” FSA PRØVER 2009 Ikast Østre Skole. Det er vigtigt at du møder i god tid. 20 minutter før prøven begynder, skal du komme og sætte dig på.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Handel med korn mellem landmænd
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Kend din lønseddel Yngre Læge-dagen 9. juni 2012.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Lederkursus December Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
10. april Nyt fra Efterskoleforeningen Sekretærkursus 2 DGI-Byen 10. april 2013 v/ Christian Petersen.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Velkommen til SL TR – MØDE
Overordnede bestemmelser
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Malerfagets overenskomst
Malerfagets overenskomst
Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes?
Centralforeningen for Stampersonel
Personligt Tillæg Folkepension.
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Opsøgende VEU.
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Præsentationens transcript:

Malerfagets overenskomst

§10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret for vedligeholdelse af sikkerhedsudstyret?

§10 Sikkerhedsbestemmelser 1. Den til enhver tid gældende bekendtgørelse om fastsættelse af kodenumre skal overholdes ved alt malerarbejde. 2. Det påhviler parterne nøje at følge alle givne sikkerheds- og velfærdsbestemmelser. 3. Det påhviler arbejdsgiveren at drage omsorg for, at alt nødvendigt sikkerhedsudstyr er til rådighed, før arbejdet påbegyndes. Sikkerhedsudstyr, der skal anvendes af den enkelte, skal udleveres som personligt udstyr. Medarbejderen har pligt til at renholde og være påpasselig over for det udleverede udstyr. Tidligere anvendt udstyr (åndedrætsværn m.m.) må kun udleveres desinficeret. 4. Valg af arbejdsmiljørepræsentanter i henhold til bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed skal anmeldes til de respektive organisationer med angivelse af navn, adresse og CPR nummer.

§11 Tillidsmandsbestemmelser Hvor mange ansatte skal der være i virksomheden, ved valg af tillidsmand? Hvad består tillidsmandens primære arbejde af? Hvad er en klubformand? Hvor skal valg af klubformand anmeldes?

§11 Tillidsmandsbestemmelser Svar 1. På arbejdspladser, hvor der er beskæftiget mindst 5 medarbejdere, vælger medarbejderne en tillidsmand, der skal godkendes af arbejdsgiveren. Tillidsmanden er det naturlige led mellem medarbejderne og arbejdsgiveren og kan ikke uden selvforskyldt tvingende grunde afskediges før arbejdet er færdigt. Tillidsmanden forudakkorderer arbejde, der ligger uden for prislisten og påser, at arbejdet er rigtigt opmålt og regningerne rigtigt affattede. Regninger, uge - eller 14 dagssedlerne afleveres til tillidsmanden, der videresender dem til arbejdsgiveren. Tillidsmandens arbejde betaler medarbejderne procentvis af akkorderne.

§11 Tillidsmandsbestemmelser Svar 2. På værksteder, hvor der er oprettet værkstedsklubber, er klubformanden - i alle spørgsmål, som ikke vedrører de enkelte tillidsmænds normale funktioner i henhold til stk. 1 på de respektive arbejdspladser - medarbejdernes fællestillidsmand. Klubformanden vælges blandt de medarbejdere, der har været beskæftiget i virksomheden i mindst 1 år og skal godkendes af arbejdsgiveren. Klubformanden vælges for et år ad gangen og kan ikke uden selvforskyldt tvingende grund afskediges, så længe der er 8 mand beskæftiget i virksomheden. Ved eventuel afskedigelse af en klubformand, skal der altid gives mindst 40 arbejdsdages varsel. På skilteværksteder, hvor der er beskæftiget mindst 5 medarbejdere, kan der vælges en tillidsmand efter samme retningslinjer som for klubformænd. 3. Anmeldelse af valg af klubformand/tillidsmand foretages skriftligt til firmaet gennem den lokale fagforening. Når der er enighed herom, kan tillidsmand/klubformand og arbejdsmiljørepræsentant være samme person. 4. Tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter tilbydes hvert år et af Malerforbundet udbudt uddannelses- og samarbejdskursus af 2 x 2 dages varighed. Arbejdstab og transportomkostninger kan af virksomheden søges dækket i Malkom.

§13 Elevbestemmelser Må arbejdsgiveren systematisk tildele elever fordelagtigt arbejde? Hvor lang er en lønperiode for elever? Hvor stor en del af overskudet på akkordarbejde har en elev krav på jf. lønperioderne?

§13 Elevbestemmelser Svar 1. Når elever direkte for arbejdsgiveren enten alene eller sammen med denne beskæftiges på samme arbejdsplads som svende, må arbejdsgiveren ikke systematisk forringe medarbejdernes fortjeneste ved at tildele eleverne det fordelagtigste arbejde. Brud på denne regel kan gøres til genstand for påtale efter "Norm for regler for behandling af faglig strid".

§13 Elevbestemmelser Svar Lønperiode 2, 3 og 4 beregnes altid fra udlæringstidspunktet (Uddannelsesaftalens afslutningsdato), således at hver lønperiode udgør 52 uger. Den resterende elevtid udgør lønperiode I AKKORD MED SVENDE Ved deltagelse i svendens akkord, tilfalder der eleven følgende satser af det overenskomstmæssige overskud pr. time jf. overenskomstens § 8, stk. 1, beregnet af det samlede timetal. Elever lønperiode % lønperiode % lønperiode % Elevens timer indgår i akkorden på samme måde som for svende med den til enhver tid gældende timeløn pr. time af den i stk. 2, fastsatte ugeløn. Overskuddet udregnes på grundlag af overenskomstmæssig udbetaling. I tilfælde, hvor der forekommer underskud i akkord, kan eleven ikke pålægges tilbagebetalingspligt. Underskuddet fordeles på samtlige timer i akkorden, og arbejdsgiveren bærer selv den del af underskuddet, som pålægges elevtimer. Hvor eleven deltager i svendenes akkorder, betaler svendene den til enhver tid gældende timeløn, udregnet på basis af de i stk. 2, fastsatte elevlønninger. Der ydes ikke svendebetaling for elever i lønperiode 1, eller ved elever i virksomhedsforlagt undervisning, hvor virksomheden ikke afholder hele lønomkostningen.