Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Recovery gennem lokalsamfundsdeltagelse
Advertisements

Geriatri med fokus på funktionsevne
Uden mål, ingen plan. Uden plan, ingen Rehabilitering. Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Årskursus for visitatorer
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
1 Den beskæftigelsesrettede indsats for psykisk syge/sårbare borgere 1.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet 18. september 2012 Recovery og rehabilitering Lone Petersen, ph.d. Kompetencecenter for rehabilitering,
Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Psykiatri Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Program 8:50 – 9:00 Velkomst v Sven Viskum
Forslag fra arbejdsgrupperne
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Aldring og tværfaglighed DGS 7-8 nov. 2016
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.
Tværsektorielt samarbejde omkring mennesker med en dobbeltdiagnose
DTHS synsfaglige netværksdage 2017
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Social palliation og rehabilitering
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Addiktiv sygepleje. Landskursus 2016
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Inklusion i Folkeskolen
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Brugen af diagnoser Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Rammesætning for dagen
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Hvad er recovery og peerstøtte?
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Hvilke kompetencer har vi brug for i det tværsektorielle samarbejde?
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
IFS Socialpsykiatriske Seminar
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Præsentationens transcript:

Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk Center København 8. April 2014

Målgruppen for jeres indsats Borgere i ressourceforløb eller langvarige kontakthjælpsmodtagere Her med en psykisk sygdom

Den bio-psyko-sociale model Genetisk disponering Udvikling og forløb af psykisk sygdom Sociale og psykologiske faktorer + -

Funktionsnedsættelse Sygdom Funktionsevne Ydre faktorer Personlige faktorer

Tre former for handicap Handicap som følge af sygdomme Handicap som følge af omgivelsernes stigmatisering Handicap som følge af menneskets selvstigmatisering

Rehabilitering ”Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har eller er i risiko for at få betydelige begrænsninger i sin fysiske, psykiske og/eller sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv. Rehabilitering baseres på borgerens hele livssituation og beslutninger består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats.” (s 4, Johansen et al. Rehabilitering i Danmark. Hvidbog om rehabiliteringsbegrebet. Århus: MarselisborgCentret og Rehabiliteringsforum Danmark, 2004).

Rehabilitering En strategi, hvor målet er at den syge opnår et så selvstændigt og meningsfuldt liv som muligt En kompleks tværfaglig og tværsektoriel proces, hvor hver faggruppe bidrager med deres faglighed og kompetencer og tiltag men i et formaliseret samarbejde En metode, idet der gøres brug af fælles metoder på tværs af faggrupper og sektorer

Recovery En dybt personlig, unik forandringsproces med hensyn til ens holdninger, værdier og mål, færdigheder og/eller roller. Det er en måde at leve et tilfredsstillende liv på præget af håb og aktiv medvirken selv med de begrænsninger, der er forårsaget af sygdom. Recovery indebærer udvikling af ny mening og nyt formål i ens liv Definition ved W.A Anthony. Kilde: s 41, Wilken JP & Den Hollander D. Rehabilitering og recovery. En integreret tilgang. Akademisk forlag, 2008

Rehabilitering vs. recovery Ved rehabilitering betragtes processen fra de professionelles side Ved recovery betragtes processen fra individets synsvinkel Med andre ord Rehabilitering ved psykisk sygdom har til formål at understøtte den psykisk syge i vedkommendes recoveryproces You can do it – we can help!

Recovery orienteret rehabilitering I den recovery-orienterede rehabilitering er det med udgangspunkt i fire værdier, at medarbejderne møder, samarbejder og bringer metoderne i spil sammen med borgeren. De fire værdier er: -Selvbestemmelse -Personorientering -Personinvolvering -Håb

Recovery Recovery er og forbliver en unik individuel proces Hvad der betyder noget for den ene i recoveryprocessen, betyder ikke nødvendigvis noget for den anden Recovery er ikke lineært Recovery kan derfor ikke på samme måde som rehabilitering sættes på formel og gøres til genstand for en strukturering Man kan ikke recover andre

Borgerinddragelse, motivation og progression Borgerinddragelse skaber motivation, hvis den bygger på følgende værdier: -Selvbestemmelse -Personorientering -Personinvolvering -Håb Progression: Svær at måle, da den ikke er lineær