Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Advertisements

Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Grundkursus i analyse Stine Heger, cand.mag.
SKABELON.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Verdensbilleder i renæssancen AT5 Argumentation - metode og teori.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 5: Den diskuterende skrivemåde.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Nykritisk analysemetode
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Portfolioevaluering, 3k gange 2 dobbeltimer, november 2007 DOBBELTTIME 1 PRODUKTION AF PRÆSENTATIONSPORTFOLIO Fra læreplanen: 4.1 Løbende evaluering.
Omlagt skriftlighed i International Økonomi. Identificeret problem: Mange elever har svært ved at skrive samfundsvidenskabeligt. Frustrationer hos såvel.
De taksonomiske niveauer i skriftligt arbejde på HHX.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 6: Tekstniveauer.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 2: Den redegørende skrivemåde.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 6: Tekstniveauer.
SRO SKRIV!.
Modul 2.
ORGANISATION workshop
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 2: Den redegørende skrivemåde
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Sso SKRIV!.
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Den gode prøve i faget dansk
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Portfolioprojekt i 1b, NAG
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Flippedlearning Historie
SRP - Skriveperioden ÅSG 2017.
Inventio At samle stof og finde på argumentation alle vinkler
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
• Beskrivelse af projektets forandringsteori
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Nyhedsartikel Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
SRP - Skriveperioden ÅSG 2018.
For eller imod tobak? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Taksonomi – hvad er det? Per- spekti- vering
Infomøde om synteseopgaven
Demokrati og medborgerskab
Demokrati og medborgerskab
Krav til informationsformidling
MUNDTLIG FREMSTILLING
Videnskabeligt projekt
Progression sprogbaseret undervisning
SRO SKRIV!.
Velkommen til førstehjælp
Tilføj sted og dato v. Søren Gorm Fussing
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
- En genre som alle andre
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Sex-graviditet-fødsel
Indsæt billede af din skole
Toksikologi med agenter – et forløb i matematik (og bioteknologi)
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være klar til at aflevere opgaven når vi når til forløbets sidste 3. sidste modul. NB! I dag starter vi med opvarmningsøvelse, som ikke er en del af den endelige aflevering

Kronik En eksamensgenre Til eksamen består kronikopgaven som regel af to dele: 1.En redegørelse for de synspunkter der er i teksterne (hvad?) 2.Karakteristik (hvordan?) 3.En diskussion af synspunkterne i teksten MÅ IKKE BLANDES! – egen holdning og andres synspunkter skal være tydeligt adskilt. Gengive andres synspunkter (redegørelse), Karakterisere andres brug af sproget (karakteristik) Komme med din egen holdning (diskussion). -Præsentere -Redegøre -Karakterisere -Diskutere -Argumentere -Konkludere -Præsentere -Redegøre -Karakterisere -Diskutere -Argumentere -Konkludere

Redegørelse En gengivelse af det vigtigste indhold af en tekst. En redegørelse adskiller sig fra fx referatet ved, at den ikke følger tekstforlægget (den tekst der redegøres for) kronologisk. I stedet uddrager den de væsentligste elementer, og fremstiller dem i en rækkefølge, hvor det vigtigste altså hovedsynspunktet kommer først, herefter de argumenter der underbygger hovedsynspunktet. Formål: at gøre læseren i stand til at forstå de vigtigste synspunkter, argumenter og konklusioner i en tekst som vedkommende ikke selv har læst. Dette gør det muligt for dig at diskutere indholdet i teksten, samtidig med at din læser er bekendt med den tekst du diskuterer. Derfor skal en redegørelse være så saglig som muligt, og må under ingen omstændigheder indeholde subjektive holdninger til skribentens synspunkter.

Redegørelse trin for trin Individuelt: Skriv et udkast til en redegørelse for synspunkterne i Giftigt klædt af (trin 4).

Fra lærerplanen: – Den gode redegørelse skal hæve sig over tekstforlægget og slå ned på de mest centrale pointer først. Gode redegørelser er ofte bygget op om formuleringer som: – ”Teksten fokuserer først og fremmest på….”, – ”Det primære synspunkt er…”, – ”Den helt centrale problemstilling er…” etc. En redegørelse vurderes bl.a. på at eleven: citerer centrale passager (højst to, korte) er objektiv anvender redegørelses markører (s.211 ø – Faglige Forbindelser) undgår at referere teksten kronologisk undgår at overtage tekstens sprogtone løbende henviser til teksten/forfatterene ALTID SKRIV I NUTID