Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Love og regler på beskæftigelsesområdet
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Rehabiliteringsteamet i Køge kommune
Ny Førtidspension og fleksjob reform
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Beskæftigelseskravet
Status for rehabiliteringsteam, primo sept., Roskilde Kommune
Hvad ved vi og hvad ved vi ikke?
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Revurderingstidspunkt: 22 uger
Ny sygedagpengereform
Ny sygedagpengereform:
Det Sociale Kapitel
Sygedagpengereformen 2. september 2014
Lægekonsulentkursus Århus den 24. november 2009
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Rehabiliteringsteam og ressourceforløb.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Kontoret Job og Fastholdelse 1  Aktivitetsparate på kontant- og uddannelseshjælp  Job- og uddannelsesparate på kontant- og uddannelseshjælp  Sygedagpenge.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Rehabiliteringsteamets arbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Rehabiliteringsteam Organisation og erfaringer ”Den gode indstilling”
Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden Sundhedskoordinator og Klinisk funktion i Region Hovedstaden.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Erfaringerne fra Brug for alle og arbejdet i et kommende rehabiliteringsteam.
Jobcenter Helsingør indsats i forhold til flowet mellem A – dagpenge og sygedagpenge Indsatsen begyndte i oktober 2012 Indsatsen blev iværksat da vi havde.
Classic/Sygedagpenge Myndighed Alle relevante akter skal være indscannet (sker løbende). Der oprettes enkeltsag i SB-sys: Forrevalidering, herunder delforløb.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats 24. september 2016.
Sundhedskoordinator og Klinisk Funktion Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Andre aktører - sygedagpenge v. Birger Stein Christensen.
Udviklingen på førtidspensionsområdet 1.Hvordan har udviklingen været? 2.Hvad sker der inden indstilling til førtidspension og hvad sker der efter en afgørelse?
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
ANDRE AKTØRER v. Birger Stein Christensen. 2 Andre aktører - Dagsorden Sygedagpenge Udsendte principafgørelser om ugyldighed/gyldighed Arbejdsmarkedsstyrelsens.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Program for dagen Kl – Ankomst og morgenkaffe Kl – Oplæg om mulighederne for samspil mellem SEL og LAB Spørgsmål og udfordringer.
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
Virksomhedsrettet indsats i jobafklaringsforløb
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Formelle krav til Rehab-Team…
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Præsentationens transcript:

Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse, herunder om borgeren vurderes: 1)at kunne vende tilbage i arbejde, 2)at være uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom og fortsat i målgruppen for et nyt jobafklaringsforløb eller 3)at være i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Dette skal naturligvis også vurderes løbende I JAF forløbet ved opfølgningen (LAB § 68 e) Socialfagligt Fokus, Fremtidsfabrikken, Jessens Mole 11, 5700 Svendborg, CVR:

JAF; hvad er de forvaltningsmæssige krav, når sagen skal for igen? Ved ophør af det første jobafklaringsforløb har borgeren ret til at få et eller flere efterfølgende jobafklaringsforløb, når borgeren er uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom Inden ophør af et jobafklaringsforløb skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse, herunder om borgeren vurderes 1) at kunne vende tilbage i arbejde, 2) at være uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom og fortsat i målgruppen for et nyt jobafklaringsforløb eller 3) at være i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Vurderer kommunen, at borgeren er omfattet af stk. 1, nr. 2 eller 3, skal borgeren have sin sag forelagt rehabiliteringsteamet, lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen, som en sag om ressourceforløb, fleksjob, eller førtidspension eller som en sag om nyt jobafklaringsforløb.(LAB § 68 e.) Det er hovedreglen, som er gældende i forhold til kravet om LÆ 265 i sager, som skal forelægges rehabiliteringsteamet. Dvs. der skal indhentes LÆ265 i JAF sager, som skal for teamet på ny. Se bilag 4. Socialfagligt Fokus, Fremtidsfabrikken, Jessens Mole 11, 5700 Svendborg, CVR:

Jobafklaringsforløb x 2 og hvad så? Vurderer kommunen, at borgeren er omfattet af stk. 1, nr. 2 eller 3, skal borgeren have sin sag forelagt rehabiliteringsteamet, jf. kapitel 2 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen, som en sag om ressourceforløb, fleksjob, eller førtidspension eller som en sag om nyt jobafklaringsforløb(LAB § 68 e Stk. 2) vis kommunen vurderer, at en borger i jobafklaringsforløb er i risiko for fortsat at være uarbejdsdygtig på grund af sygdom 4 år efter ophør af SDP, skal der senest 3½ år efter ophør af SDP ud over indsatsen i JAF iværksættes: 1)en samtale med regionens sundhedskoordinator om borgerens mulighed for at udvikle arbejdsevnen og 2)et intensiveret kontaktforløb, hvor den individuelle samtale holdes løbende og mindst seks gange inden for 6 kalendermåneder (LAB § 18, stk. 2). Inden kommunen forelægger en sag for rehabiliteringsteamet med henblik på en vurdering af, om borgeren skal have et nyt JAF ud over 4 år efter ophør af SDP, skal kommunen efter en konkret vurdering tage stilling til, om sagen skal forelægges for regionens kliniske funktion til vurdering af borgerens muligheder for at arbejde. (LAB § 68 e Stk. 3 og 4). Socialfagligt Fokus, Fremtidsfabrikken, Jessens Mole 11, 5700 Svendborg, CVR: