Produktivitetsfremme Skulle det nu være noget særligt?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Advertisements

Styr forandring med kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for opgaven at skulle drive et forandringsprojekt Har ansvaret for et forandringsarbejde.
Patientuddannelse – en medicinsk og social teknologi: udfordringer for fremtiden Lone Grøn, Dansk Sundhedsinstitut, MTV Seminar: Patientuddannelse.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Udfordringer i ledelse på tværs Nysgerrig – udfordrende – fræk Tør DU udfordre dig selv?
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Trivsel og Sundhed, Oktober 2009.
Pierre Bourdieus (1930 – 2002) Jan Christiansen Sosu Fyn.
Staten i en brydningstid Personalechefkonference november 2010 Bo Smith.
Forandring med psykologi og indsigt. Den lokale forandringsagents kommunikative kvaler …og en vej til større gennemslagskraft Kommunikationsforsker og.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Malthe Stenstrup Hansen Bjergsnæs Efterskole
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Bertel Haarder (Undervisningsminister) :
THY Business Breakfast.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Produktivitetsfremme
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Erfaring fra fire statslige arbejdspladser
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Hvorfor resultatløn?.
Musisk ledelse Jens Skou Olsen 2014 p..
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
En forenklet beskæftigelsesindsats
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
ÅRHUS AFDELING.
Hvad betyder en konflikt for mig?
Fælles ledelsesgrundlag
2 June 2014 Præsentation Resultater fra COWIs analyse af effekter ved Gribskov Kommunes mulige deltagelse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nis Vilhelm.
Mad og beboerinddragelse – med fokus på mennesket med demens
Frivillige og ufrivilligt frivillige
Køreteknik.
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Walt Disneys kreativitetsmodel
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
Netværksmøder - Drejebog
Nysgerrighed og indsats
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Projektplan for virksomheden
Knallertens udstyr.
Hvem er jeg? Anders Raastrup Kristensen, Ph.d., Post.doc.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Room for people.
Innovation i praktisk-musiske fag
Master i Projekt- og Innovationsledelse
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
Velkommen til Møde om vandsamarbejde i Favrskov Kommune
Livets tog Forfatter ubekendt.
En forenklet beskæftigelsesindsats
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Dynamiske effekter af skatter og offentlige udgifter
12. Oktober 2016 FM i praksis Dansk Rengøringsteknisk Forening.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Produktivitetsfremme Skulle det nu være noget særligt?

Verden er af lave Globalisering, finanskrise, Generation Y “WTF syndromet”? Kernefamiliens relevans? Og hvad med erhvervslivet? Og det kommunale Danmark? Work smarter and harder!

2015: Opgaven forandres markant Tid Kr./borger Udgifter Indtægter

Vi forlader industrisamfundet

Prolog – Drejers Dannelse

1982: Det handler om teknologi! 80erne – Danmark skal være førende på højteknologi!

Men, men, men … Grundfos – robotterne i kælderen Cetelco – et års implementering Henning Vestergaard, COO hos B&O:” … Anders, I 1980erne brugte vi millioner på højteknologi, vi fik ingenting ud af det og vi var skuffede …”

2002: Det handler aldrig om teknologi! Teknologiledelsesfeltet erkender, at de sociale konsekvenser af ny teknologi er af afgørende betydning for successen Det betyder at “ledelse af teknologi” bliver defineret og forstået som en ny disciplin indenfor ledelse Hovederkendelse – teknologi skal ændres i balance med organisation, kultur og arbejdsopgaven

2010: Det handler lidt om teknologi

2015: Handler det om teknologi?

Måske skulle vi bare fokusere på Produktivitet? produktivitet, mål for udnyttelse af indsatsen, fx arbejdskraft, i en produktionsproces.

Produktivitet handler om ledelse! Produktivitet udfordrer traditionel ledelse på en række punkter: Konstant læring - man er aldrig god nok Dynamisk stabilitet - ikke statisk. En løsning er aldrig designet færdig … Høj grad af medarbejderinddragelse - den sorte bog og den nye medarbejder Høj grad af fokus på kunden - skaber du, lige nu, værdi for kunden Respekterer ikke dualismer mellem fleksibilitet og produktivitet som vi kender dem (I Vesten)

Produktivitet handler om kunden! Produkivitet set fra kundens synspunkt: 1.Løs mit problem fuldt og helt/opfyld mit behov/ønske fuldt og helt 2.Lad være med at spild min tid (minimer den totale omkostning af anskaffelse – pris plus tid og besvær med at anskaffe) 3.Lever præcis hvad jeg ønsker 4.Lever værdiskabelse præcis der hvor jeg ønsker det 5.Lever værdiskabelse præcis der hvornår jeg ønsker det 6.Reducer det antal beslutninger som jeg skal tage for løse mit problem/opfylde mit behov

Innovation på det personlige plan Innovation er lig med at ændre sine grundlæggende værdier – adfærdsændring Hvor godt plejer det at gå med dine nytårsforsætter? Vi fejler med vores nytårsforsætter fordi vi ikke magter at identificere nye vaner, der er attraktive nok til at erstatte de gamle Selv ikke med kniven for struben magter vi at ændre vaner … 15

Innovation på organisatorisk niveau Culture beats strategy – every time! … er en anden måde at sige på, at adfærdsændring i organisationer nok er sværere end hjemme i privaten – hvor det forresten kun lykkedes meget sjældent Ledere er også en slags mennesker – og vice versa Så det er naturligt, at vi erkender at der er behov for at tale om en særlig form for ledelse – ledelse af innovation Brændende platforme dræber, de udvikler ikke! 16

Og det er svært fordi … 17

En holistisk tilgang

10 afbefalinger Kompleksitet signalerer kompetence Hold fast i målet for enhver pris! Fokuser alene på teknologien Lad være med at inddrage interessenterne Andres erfaringer er irrelevante Planlægning er overvurderet Glem værdiskabelse – funktionalitet betyder alt! Tvetydig kommunikation er nøglen Husk at kontroller, overvåg og straf medarbejderne Uklar forventningsafstemning og lemfældig opfølgning er altid godt

Spørgsmål? 20

Inspiration March, J., Fornuft og forandring – ledelse I en verden beriget med usikkerhed Melander, P., Det fortrængte offentlige lederskab Pink, D., A Whole new Mind Drejer, A. & Printz, L. LUK OP Normann, R., When the Map Changes the Landscape Handy, C., Gods of Management 21