DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016. 3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Energibevidst projektering
Klager og den vanskelige samtale
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
Digital Offentlig Byggesagsbehandling ABT-fondsprojekt med Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Vejle og Århus EBST og KL DOB MAJ KONFERENCE.
Det nye BBR – hvilke web-services er til rådighed
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Forudgående underretning om tvangsindgreb
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Status for byggesagsbehandling
Bisidderrollen TR-uddannelse 28. og 29. sept Sixtus.
Byggesagsbehandling i Holbæk Kommune Målsætning
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Funktionsleder Lena Kongsbach Naturstyrelsen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Velkommen.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Teknisk Råd Region Nord
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
Resultatløn og kontrakter i Arbejdsskadestyrelsen Direktør Anne Lind Madsen.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Konference om Retssikkerhed på skatteområdet Onsdag den 4. november 2009 Fællessalen Christiansborg.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
OK-11 tidsplan og hvornår/hvordan får man indflydelse? info, baggrund og nyheder på
FAGDAGE 1.x Matematik - Josefine Onsdag 16. august Dansk - Anne-Mette
Styrker og svagheder ved håndhævelses-loven – set fra indklagedes side Dansk Forening For Udbudsret Tina Braad 9. april 2013.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Kreds Vestsjællland 7. september 2016 Sorø
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
Nyt bygningsreglement
Arbejdsgruppemøde for Holmen
De nye krav til byggeriet
Intro til byggeområdet
Om selskabsinhabilitet
Projektordninger Revision, fejlrater, bilagskontrol
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Landbrugsseminar 2019 Jacob Nielsen, vicedirektør
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Replanlægning GD1 Test & Implementering torsdag d. 18. september 2014
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Præsentationens transcript:

DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016

3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter sagen i BBR ved modtagelse af færdigmelding, indflytning/ibrugtagning. Hvis mangler noteres i BBR. Næsten alle mangler forfølges. Sagen lukkes først når manglerne er afhjulpet herunder: Energimærkning, Byggeskadeforsikring og Teknisk dokumentation.

3c. Krav til tilbygning til sommerhus i helårsområde B % 30 Skalafstand 2,5 m Etagehøjde 1½ Hvis der bygges mindre end 100 % til huset godkendes det opført efter sommerhusreglerne. Hvis der bygges mere end 100 % til huset, skal tilbygningen opføres efter helårsbestemmelserne.

3d. Retsvirkning af et helhedsvurderet byggeri Den 1. december 2015 meddeler Styrelsen: ”Ethvert forhold der ikke er omfattet af byggetilladelsen udstedt på baggrund af helhedsvurderingen, vil være i strid med byggeretten, hvorfor der skal foretages en ny helhedsvurdering, og på baggrund heraf udstedes en ny byggetilladelse.” Emil Engel Magnussen Trafik- og Byggestyrelsen

3i. Etagebegrebet i forhold til en altan/terrasse I Slagelse kommune vil vi normalt acceptere en terrasse/altan i 1. salshøjde med et areal på op til 10 m² uden at bygningen derved bliver i 2 etager.

3j. Partsforhold jævnfør Ombudsmandens udtalelse Partshøringen skal sikre, at den, der er part i en sag, får mulighed for at gøre sig bekendt med og kommentere myndighedens beslutningsgrundlag, inden der træffes afgørelse. § 19 i Forvaltningsloven: Kan en part ikke antages at være bekendt med, at myndigheden er i besiddelse af bestemte oplysninger om en sags faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, må der ikke træffes afgørelse, før myndigheden har gjort parten bekendt med oplysningerne eller vurderingerne og givet denne lejlighed til at fremkomme med en udtalelse. Det gælder dog kun, hvis oplysningerne eller vurderingerne er til ugunst for den pågældende part og er af væsentlig betydning for sagens afgørelse. Myndigheden kan fastsætte en frist for afgivelsen af den nævnte udtalelse.

Møde med Trafik og Byggestyrelsen 14. januar 2016 I mødet deltog Kredsformændene, Dorthe Christophersen og Anne- Sofie Bang Lassesen + repr. fra DABYFO´s bestyrelse. Formålet var at drøfte emner til en faglig temadag i marts. Emner som overvejes: Tilgængelighed; Afslutning af byggesager – herunder mulige sanktioner samt kolonihavehuse. Øvrige emner: Byggelovens § 12; Skelover-skridende byggeri; Konsekvenser af helhedsvurderinger; Ensartethed i funktionsbasseret sagsbehandling; Certificeringsordningen.

Kredsformandsmødet 21. januar 2016 i Nyborg Alle kredse på nær Sydsjællandskredsen kører OK med ca. 1 – 4 møder om året. Flere kredse har oprettet erfagrupper som arbejder uafhængig af kredsene.

Kredsformændenes møde med DABYFO´s bestyrelse den 21. januar 2016 Styrkelse af det internationale engagement. Mange organisationsændringer. Certificeringsordningen. Statsforvaltningen – lang sagsbehandlingstid. Byggelovsdag til efteråret – måske nytsted uden for københavn ”kompetent og god sagsbehandling.” Studietur til Manchester 15 – 18. september Årlig DABYFO-dag arrangeret af seniorerne med fokus på faglighed. Årsmøde maj i Fredericia – historisk tilbageblik- fremtidsforsker-internationalt indslag-paneldebat.