At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Hjerterum og opsøgende funktion
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Anerkendende refleksion
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Fra integration til inklusion
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Jeg støtter barnet ved:
Inklusion i Børneinstitution Højme
Hvad render vi rundt og laver?
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Mad, Måltider og Pædagogik
SIMIL – rådgivende pædagoger
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Pædagogisk forår i København
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Børn og pædagoger i en digital verden
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Oplæg og drøftelse v. Kultur- og fritidsnetværket Temaet er kultur- og fritidsområdets stigende betydning i relation til de øvrige ko mmunale service og.
Inklusion og inkluderende processer
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Program for dagen Så´n lidt hygge med kaffe og de runde Hvorfor GRUS?
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Pædagogens univers.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
Hvilken professionalisering ønsker vi? Den upåagtede faglighed i vuggestuer Annegrethe Ahrenkiel, Birger Steen Nielsen, Camilla Schmidt, Finn Sommer og.
Mentorskabets roller og relationer Lone Nordskov Nielsen Efterskoler,
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Teater – ramme om en kulturel dimension i vores liv
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Dannelse og ledelse Formidlingschef Berit Anne Larsen, SMK
Kulturen i børnelivet? At give børn stemme Beth Juncker Professor
Den pædagogiske læreplan
SIMIL – rådgivende pædagoger
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Tre fokuspunkter Inddragelse, bisidder og samvær
Leg, kreativitet dannelse
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet

Læring?

Budskab  Hvis de nye kulturstrategier og visionerne om nye samarbejdstyper mellem institutioner og kulturliv, der kan bidrage med nye dimensioner, oplevelser og aktiviteter til børns hverdagsliv, skal blive til noget, der gør en forskel, så kræver det både indsigt i og dyb respekt for de andre typer læreprocesser, der er på spil på det kulturelle felt.

Kulturstrategi for de små  "Selv helt små børn har stort udbytte af kunst og kultur i deres hverdag, når form og indhold er tilpasset deres alder og formåen. Alligevel har der indtil videre kun været meget begrænset opmærksomhed på, hvordan små børn kan have glæde af kunst og kultur, og hvordan det bedst indtænkes i deres dagligdag. Den manglende opmærksomhed vil denne strategi gøre op med ved at sætte fokus på små børn som selvstændig gruppe og sikre, at vi bliver klogere på, hvad der virker for de små børn – og hvad de får ud af det. Samtidig vil strategien skabe sammenhæng og samarbejde mellem kunst og kulturliv på den ene side og dagtilbud og barnets nære voksne på den anden."

Kulturstrategi for skolebørn  "Kunsten og kulturen skal være en del af børns og unges liv, fra de er helt små. I en hverdag, hvor rigtig meget individualiseres og måles i dets synlige og målbare nytteværdi, kan vi overse kunstens og kulturens egentlige væsen. Det er det, som skaber sammenhænge, det, som giver anledning til refleksion og indsigt, det, der giver os de fællesskaber, der danner os og giver os en fælles grundenighed af meningen med vores samfund. (…) Dannelse er en proces, der foregår i et dynamisk fællesskab, hvor man overskrider sig selv og finder sig selv i forhold til andre. Her er kulturen den underliggende drivkraft. Den er brændstoffet. Det hele begynder med kunst og kultur, med de billeder og fortællinger, vi bruger til at finde meningen med os selv, med fællesskabet i samfundet og med det at være menneske."

Betingelser for kulturformidling  Brud med hverdagsrutiner  Markering/iscenesættelse af rum/arenaer – rum og arenaer også på institutionerne er kunstnernes, kulturformidlernes, ikke lærernes, ikke pædagogernes.  Fra det øjeblik grænsen til rummet overskrides mister pædagoger og lærere magt. De skal gennemgå samme proces som børnene –  Transformation, forvandling – fra blå stue og pædagog, fra 4. a og lærere til kollektivet publikum, medskabere. En betingelse for god kulturformidling er, at de voksne oplever og/eller skaber sammen med, at de er en del af kollektivet  Atmosfæren efter transformationen er sket er forudsætningen for det nærvær, den tilstedeværelse, der åbner for deltagelse og medskabelse, kan finde sted.  At det, der indholdsmæssigt foregår i rummet, også er afgørende, siger sig selv. Er det skidt, sker der intet!