KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Tværgående Økonomi 28. Oktober 2008 Viden og Stress-projekt Socialforvaltningen, København.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
Det Nye Universitetshospital i Århus I Styregruppemøde I d Orienteringsmøde Akutcenter Det Nye Universitetshospital i Århus.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Sundhed på arbejdspladsen
Nyt ansvar.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Hvad skal en vision kunne? Kommunalbestyrelsesmøde Hørsholm Kommune 8. oktober 2012.
Ballerup Kommune Det Gode Liv. Baggrund og set-up Ideen bag – hvorfor nu det her? fra undersøgelse til co-creation fra kontrol til tillid at drive og.
Forbedringstavlen – er et must
Ny Organisation pr. 1. januar 2012 Præsentation
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Medalje til Høje-Taastrup
ORGANISATORISK FORANKRING I KOMMUNERNE Flemming Engstrøm, programleder Nils Thor Rosted, seniorkonsulent Digitaliseringsmessen 2013.
God dokumentation og evaluering – hvordan?
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Status for Det Internationale Kulturpanels arbejde Oplæg på Kulturseminaret 30. august 2011 ved Jesper Hermansen, formand for Det Internationale Kulturpanel.
Den Regionale LEAN Enhed
Kaizen tavle Forbedringstavlen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
sammen om sundhed Sundhedsforum
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Korte (max. ½ time) ugentlige dialog møder i teamet/afdelingen. Stående omkring tavlen. Ledes af nærmeste daglige leder. Dialog omkring: Handlingsplanen.
Rådhus-sektionen Stabschef Leder for: Visitationen Hjælpemidler Leder for: Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter Team Økonomi Løn og personale Sekretariat.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Viborg Kommune - frikommune Aktiviteter på beskæftigelsesområdet.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Resultatløn og kontrakter i Arbejdsskadestyrelsen Direktør Anne Lind Madsen.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Målstyring KPI... – Hvad kunne vi måle på? Leveringsevne - evne til at levere materialer og information nøjagtigt og præcist til kunder (interne & eksterne)
Videnarbejde og stress - mellem begejstring og belastning.
Hvordan kan arbejdspladser generelt arbejde med at forebygge stress på organisatorisk plan Ole H. Sørensen Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
Stressforebyggelse i videnarbejdet Mellem begejstring og belastning Ole Henning Sørensen (NFA) og Vibeke Andersen (DTU) Illustration af en metode (fishbone)
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Ledelsens betydning for at lykkes!
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Udvikling af nye dialogformer
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Gevinstrealisering og fastholdelse
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Hvad er Byggeri til Drift?
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Status for branchenetværk
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Præsentationens transcript:

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Tværgående Økonomi 28. Oktober 2008 Viden og Stress-projekt Socialforvaltningen, København

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres2DATO Organisationsdiagram – hele Socialforvaltningen

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres Center for Mål og Rammer Center for Drift og Udvikling Center for Tværgående funktioner 11 centre 6 centre 15 centre Socialforvaltningens Centralforvaltning

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres4DATO Baggrund for projektet i TØ  2006: TØ blev stort set tømt for medarbejdere ifbm. omstrukturering i Københavns Kommune  Enkelte nøglemedarbejdere blev trukket meget på – og blev meget belastet  Mange nye medarbejdere: Følte stor belastning. (Gøre tingene første gang, svært at bevare overblik, svært at prioritere i opgaver)  2007: Indsats mod stress: Tidscoaching

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres5DATO Opstart af projektet  Deltagere i projektet:  Sekretariatet (SEK) og Tværgående Økonomi (TØ) April 2008  Workshops blandt ledere og medarbejdere Juni 2008  Fælles dialogworkshop i SEK og TØ

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres6DATO Noget af det som stresser er …  Vi er afhængige af andres input for at kunne overholde deadline og levere videre i kæden  Der er for lidt tid til fordybelse/projekter skubbes.  Mange her-og-nu-opgaver / afbrydelser  Høj medarbejderomsætning: Ekstra ressourcer til oplæring og nye medarbejdere er længere tid om opgaverne  Kombinationen af ”0”-fejl og her-og-nu løsninger  Mange s, som kontinuerligt tikker ind

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres7DATO Udvælgelse af indsatser I Tværgående økonomi har vi valgt at arbejde med 4 indsatsområder:  Kalender/telefoner  Reservation af tid: F.eks. Rød/gul/grøn  Møder - deltagelse/frekvens  Målinger af indsatser med kasser og bolde ugentligt

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres8DATO Forankring af indsatser  Indsatserne er forankret i kontorets 4 teams (Budget, Prognose, Regnskab, Administrationsøk)  Hvert team har ansvaret for en indsats.  Hvert team har indenfor deres indsats til opgave at 1. Udarbejde forslag til stressnedsættende og begejstrende initiativer 2. Udarbejde forslag til synliggørelse 3. Udarbejde spørgsmål til kasser med henblik på målinger

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres9DATO Udvælgelse af indsatser Sekretariatet har valgt at arbejde med 3 indsatsområder:  Arbejdsbyrde, forstyrrelse og tid til fordybelse  Socialt og fagligt fællesskab  Faglige udfordringer/udviklingsmuligheder

Oplæg tl ERfaseminar om Viden og Stres10DATO Forankring af indsatser  Indsatserne er forankret i Sekretariatets 3 teams (administrativt team, udvalgsteam og kommunikationsteam)  Hvert team skal indarbejde indsatser i arbejdsprogrammet for 2009  Der er nedsat en arbejdsgruppe på tværs af Sekretariatet, der skal komme med forslag til aktiviteter mv.