Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen. Sund Fornuft & Mental Fitness Sund Fornuft Dit liv Dit valg Dit vendepunkt Et etårigt livsstilsprojekt for.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Motivation Forældregruppe 2014 Jane Christoffersen & Birgit Lykke Hansen.
Livskvalitet og stress 1. God livskvalitet  Følelsen af at have et godt liv  Kunne også kaldes:  At være lykkelig  ”Det gode liv” 2.
Trivsel i hverdagen. Redskaber til positive samspil Børnestyret leg Coaching Ros Belønning Problemløsning Klare beskeder Rutiner Regler Ignorering Afledning.
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Løsningsfokuseret samtale - Pause, tilbagemelding og opgaver Undervisning PKR 5. nov Psykolog Morten Halberg.
Kognitive strukturerede samtaler. Hvem er jeg Uddannet lærer i 1995 Langagerskolen 1995 – 2009 Skolevejleder / kurator 2003/04 Bagland 2009 – Ikke psykolog!
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Ungdommens Folkemøde
Præsentation af resultaterne fra
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Årsrapportmødet 24. maj 2017 Motion og sundhed.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Svendborg Kommune: Rygning
Antal besvarelser: 52.
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Relationer på arbejdet.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Varde Kommune: Rygning
OSO opgaven på Midtjysk
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Billund Kommune: Rygning
Forberedelse til eksamen
Inspiration spørgsmål og Billeder
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
personlig robusthed arbejdsevne tilbagevenden
ÅRHUS AFDELING.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Mad og beboerinddragelse – med fokus på mennesket med demens
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Stresshåndteringsgruppe
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
En god start på lægelivet
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Erfaringer fra en kritisk ven
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Ledelsesevaluering.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Kursus for personer med demens og pårørende
Hvad er meningen med dit liv?
Personaletræf Brogården 2018
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
MENSTRUATION OG TRÆNING
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Sund Fornuft & Mental Fitness Sund Fornuft Dit liv Dit valg Dit vendepunkt Et etårigt livsstilsprojekt for svært overvægtige medarbejdere i Assens Kommune Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

BMI 40+ eller vægt over 110kg for kvinder og 125kg for mænd. ”Henvisning” fra egen læge Individuel kostvejledning er skattepligtigt, hvis der ikke foreligger en henvisning. Godkendes af nærmeste leder Aktiviteterne foregår delvist i arbejdstiden – der er mødepligt Deltagelse betales af arbejdspladsen. Beløbet refunderes hvis medarbejderen deltager i mindst 80% af aktiviteterne. Kunne afsætte gennemsnitligt tre timer ugentligt til aktiviteter i projektet Inklussionskriterier Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

0-3 mdr. Mental Fitness 3-6 mdr. Sund Livsstil 6-12 mdr. Fastholdelse Projektets opbygning Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Spørgeskema omkring ressourcer og barrierer Indledende workshop Deltagelse af ledere, familie og støttepersoner Individuelle samtaler med kontaktperson fra S&T ved start Individuelle samtaler med diætist ved start Ugentligt træning af Mental Fitness Tre gange præstationstræning Mulighed for at benytter fysioterapi/psykoterapi i Sundhed & Trivsel (4 gange gratis, derefter egenbetaling). Mental Fitness 0-3 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Samtale med diætist Fokus på gode vaner og sunde valg INGEN kostplan Samtale med kontaktperson fra Sundhed & Trivsel SMARTE mål Selvvurdering Mental Fitness 0-3 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Mental Fitness – træningen Succesrunde Træningsøvelser Præstationstræning Fundamentet for vaneændring Mantra med udgangspunkt i handling, følelse og overbevisning. Fx jeg spiser sundt, det giver energi, og jeg har det godt. Handleplaner Mental Fitness 0-3 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

SUND FORNUFT DIT LIV, DIT VALG, DIT VENDEPUNKT ASSENS KOMMUNE Resultater Mental Fitness 0-3 mdr.

Det er en grundlæggende træning af de kognitive funktioner og de mentale mekanismer. Fordi vi aktiverer hjerne og krop i samspillet med omverdenen, hjælper vi deltagerne til at flytte ved vaneadfærd og de mentale mønstrer. Vi skaber nogle nye (ønskede) mønstre, der for deltagerne (og deltagernes hjerne) er koblet til noget positivt, både individuelt og socialt (vi lykkes og hjernen udskiller dopamin og oxytocin). * Ditte Andersen, PlusPerformance Mental Fitness Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

EVALUERING Mental Fitness Nedenstående graf viser gruppens gennemsnitlig oplevede udvikling fordelt på de 15 spørgsmål før og efter træningsforløbet. Af X-aksen fremgår de 15 spørgsmål. På Y-aksen er 0 = ringe og 10 = optimal. 1.evne til at skifte mellem opgaver og fastholde din opmærksomhed? 2.evne til at slappe af? 3.tro på dig selv? 4.evne til at træffe beslutninger? 5.din fysiske balance? 6.evne til at koncentrere dig? 7.evne til mentalt at skifte mellem arbejde og fritid? 8.evne til at opsøge og skabe kontakt til nye mennesker? 9.evne til at holde fast i en beslutning også i modgang? 10.evne til at koordinere din krop? 11.effektivitet i opgaveløsning? 12.evne til at holde ro og fokus, hvis der sker mange ting omkring dig? 13.dit gå-på-mod, når du møder nye udfordringer? 14.evne til at gennemføre ting, du har sat dig for? 15.nattesøvn? De fremhævede parametre peger på de redskaber, vi har arbejdet med i kombination med præstationstræningen. Vi har indledende haft særligt fokus på: At deltagerne skulle opbygge en tro på, at de kan flytte sig selv. At deltagerne fik fokus på, når de lykkedes, fremfor fokus på, når de ikke lykkes. Et grundlæggende positivt fokus på sig selv, hvilket for de fleste er en ændring af vanetænkning og hænger sammen med en grundlæggende selvværdsfølelse i/for gruppen. Motivation og redskaber til at holde fast i en beslutning / et indsatsområde/ de nye vaner/ ny adfærd - også i de perioder/på de dage, hvor den enkelte ikke har ”overskud”, og hvor omverdenen udfordrer. * Ditte Andersen, PlusPerformance Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

EVALUERING Mental Fitness Nedenstående graf viser udviklingen for hver af de 19 deltagere på tværs af spørgsmål. Søjler og datatabel udtrykker således et gennemsnit af den enkelte deltagers egenvurdering på de 15 spørgsmål før og efter træningsforløbet. Deltager nr. 17 har flyttet sig i negativ retning (-4,6%,). Det er ikke bekymrende, da deltageren indledende har scoret sig selv relativt højt. Det er dog værd, at være opmærksom på, om der er noget i deltagerens hverdag, som deltager/leder skal være opmærksom på. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

EVALUERING Mental Fitness Samlende resultater UdviklingFørEfter Udvikling pr. deltager ved gennemsnit5,337,3132 % Udvikling pr. deltager ved median5,137,6646 % Største individuelle udvikling1,936,80252 % Mindste individuelle udvikling7,006,47- 5 % Af nedenstående tabel fremgår udvikling pr. deltager som et gennemsnit og ved median beregnet på tværs af hele gruppen. Endvidere fremgår største og mindste individuelle udvikling. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Sundhed & Trivsel Resultater 0-6 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Resultater 0-6 mdr. Helbred Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Resultater Sundhed & Trivsel Kost & Motion Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Resultater Sundhed & Trivsel Mentalt overskud Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Resultater Sundhed & Trivsel Mentalt overskud Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Samtale med diætist Samtale med kontaktperson fra Sundhed & Trivsel 1 times ugentlig træning med Sundhed & Trivsel 2 timers fokusdag. Skiftevis oplæg og arbejde med handleplaner Sund Livsstil 3-6 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Træning Yoga Spinning Hockey, badminton og soft tennis Intervaltræning med elastikker Easyline (cirkeltræning) Bassintræning Crossfit Naturfitness Line dance Sund Livsstil 3-6 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Fokusdage – overordnede emner Motivation Barrierer Vanebrydning Identitet og vægttab Motion Tankelæsning Søvn Stress og følelseshåndtering Fed, Fit og Færdig Oplæg v. diætisten Sund Livsstil 3-6 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Resultater 0-6 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Ændring i vægt 25,9 Kg Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Ændring i BMI -8,8 Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Gennemsnitlige ændringer Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Samtale med diætist hver 3. mdr. Samtale med kontaktperson fra Sundhed & Trivsel hver mdr. og efter behov. Forventning om, at deltagerne fortsat afsætter tre timer ugentligt til aktiviteter efter eget valg. Mulighed for tilskud til én behandling/prøve hos alternative behandlere el.lign. Fastholdelse 6-12 mdr. Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Oplæg/træning hver mdr. Frivillig deltagelse Trygheden i at mødes Ikke alle er på Facebook Træning/opsamling med Mental Fitness efter projektets afslutning ”Mental klargøring” til julen 2016 Overvejelser fremadrettet Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Spørgsmål? Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen

Tak for jeres opmærksomhed Fysioterapeut, B.Sc. Sanne Lüttge Thomassen