Hvad har vi gang i? Vi beskriver ydelsen Vi aftaler levering af ydelsen med rekvirenten Vi leverer ydelsen og gør det synligt for os selv, rekvirenten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Date :31 1.
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Hvordan kan jeg som personale inddrages i kvalitetsarbejdet og datafangst i min praksis? XMO-BRUGERFORENINGS ÅRSKURSUS 2013.
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Datafangst – IRF 1.maj 2009 DAK-E ICPC kodning – Hvorfor kode?
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Akkreditering i speciallægepraksis v/ Repræsentant fra FAPS bestyrelse.
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
KORT OM KVIS Temadag fredag den 29. januar Odense Temadag 29. januar Odense.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Pilottest Design og Setup. Agenda Formål Design - rammen for pilottest Fra teori til praksis (hvad gjorde vi?) Hvad har vi lært?
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Brugertilfredshedsundersøgelse På området for Voksne med Handicap 2015 De små bofællesskaber.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Aarhus Kommunes ønsker til leverandører Vi ønsker, at leverandørerne kan Bidrage til at frigøre ressourcer Bidrage til byens udvikling Bidrage til at.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
Konkrete erfaringer fra KVIS 22. september 2009 Henrik Jørgensen Kliniske Retningslinier.
Audit- og evalueringsmøde Onsdag den 8. juni. Testperiodens forløb 1. Instrukser Dermatologerne skal udarbejde praksisnære instrukser på baggrund af de.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel Indhold: Formål Omfang og temaer Opbygning af standarder Sammenhæng til PDSA og processer Lektion 5.
Forebyggelse og sundhedsfremme i Fredericia Kommune.
PLO/PL/MC- 6. kontaktmøde Dagsorden: 1.Velkommen – Godkendelse af referat – Evt. nye punkter til dagsordenen 2.Siden sidst – Leverandørkursus,
22. November 2013 DANBIO kursus for Speciallægepraksis i reumatologi.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
DAK-E Hvad er det? Kvalitetsudvikling Indikatorudvikling IT delen ICPC klassifikationen Datafangst / Sentinel Dansk Almen Medicinsk Database DAMD Kvalitetsrapporter.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Hvordan bruger man tilfredshedsmålinger? Praktiserende læge, ph.d. Hanne Heje Konsulent ved DAK-E/DanPEP.
Foreningen af Speciallægers visioner for KVIS v/Mikkel Holmelund, næstformand i FAPS Fredag den 29. januar 2010.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Etniske minoriteter på op gangen, en udfordring?
Kvalitetssikring i speciallægepraksis
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Akkreditering i speciallægepraksis
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Kvalitetsudvikling hvordan
DDKM & Dokumenthåndtering
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Bestyrelsesundersøgelse 2016
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
27. oktober 2008 Kvalitetsbegrebet og monitorering Jeanette Hounsgaard Center for Kvalitet
En vision for almen praksis
Den danske kvalitetsmodel og kliniske retningslinier
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Rammesætning for dagen
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Regionale dialogmøder om kvalitetsklynger
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Blev udført i perioden fra den september
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
DAK-E Hvad er det? KIF fonden Kvalitetsudvikling Andre emner fx:
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Terminologi i Sundhedssektoren
Præsentationens transcript:

Hvad har vi gang i? Vi beskriver ydelsen Vi aftaler levering af ydelsen med rekvirenten Vi leverer ydelsen og gør det synligt for os selv, rekvirenten og kunden Vi udvikler ydelsen sammen med rekvirenten og fastholder rekvirent og kunder Vi udvikler os selv og virksomheden Vi står sammen som leverandører

Hvad gør DAK-E? ”DAK-E koordinerer, udvikler og implementerer redskaber til kvalitetsudvikling i almen praksis – og DAK-E tager “Den Danske Kvalitetsmodel“ højtidelig” DAK-E er formentlig kommet for at blive og vil gerne gøre det de gør både godt og rigtig også for de praktiserende speciallæger

DAK-E er den almenmedicinske kvalitetsenhed – Etableret af PLO-overenskomstens parter og derfor ”blåstemplet”

Ifølge MedWin skaber DAK-E Overblik over dine patienter med kroniske sygdomme Overblik over dine patienter, der udebliver for kontrol, så du kan indkalde dem. Overblik over din behandlingskvalitet, idet du kan sammenligne den med kolleger i din kommune, din region og den samlede gruppe af praktiserende læger i landet via elektroniske kvalitetsrapporter. Du kan meget nemt identificere de dårligst behandlede patienter og flytte ressourcerne til dem der har størst behov. Du kan involvere klinikpersonalet i kvalitetsarbejdet, og derved skabe større arbejdsglæde blandt personalet, og samtidig frigøre lægeressourcer uden at gå ned i omsætning, Du kan finde højrisikopatienter til både diabetes, KOL og hjertekarsygdomme. Til sidstnævnte gruppe er det muligt at screene hele din patientpopulation, og finde dem frem, der endnu ikke har hjertekarsygdom og som har stor gavn af at blive behandlet. Du kan f.eks. ved diabetes vise den enkelte patients personlige optimale behandlingsmål og sammen med patienten sætte mål for det kommende års diabetesbehandling. Ved nye og ændrede tilskudsregler til medicin kan du straks identificere de berørte patienter og løbende se de patienter du stadig mangler at skifte medicin på. Du kan finde de pt. der efter reglerne bør influenzavaccineres og løbende se hvem der mangler at blive vaccineret, og målrettet indkalde disse via brevfletning. Du får mulighed for at finde de børn, der ikke har været til børneundersøgelse eller ikke er blevet vaccineret efter programmet. Du kan løbende monitorere om din praksisreserverlæge eller din uddannelseslæge får hele din patientgruppes helbredsproblemer præsenteret, og om de koder fx børneundersøgelser, - vaccinationer o.lign. korrekt.

Hvad venter vi på? DAK-E mangler at udvikle indikatorer for de enkelte specialer, samt at indgå aftaler med speciallægeselskaberne Husk at vi selv skal være aktive – det er os FAPS’ere, der har ”instruktionsbeføjelsen” Speciallægepraksis er private virksomheder som leverer ydelser – og der stilles krav om dokumentation af kvalitet

Hvem arbejder med det? Folketingets SundhedsudvalgDato: 12. maj 2011 Folketingets Sundhedsudvalg har den 27. april 2011 fået svar på spørgsmål : Der er den 21. december 2010 indgået overenskomst mellem Regionernes Lønnings-og Takstnævn og PLO for de næste to år. Overenskomsten fastslår, at parterne vil be-de IKAS (Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet) om i denne overens-komstperiode at udvikle og pilotteste en kvalitetsmodel for almen praksis, med inddra-gelse af parterne, på grundlag af Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).Opgaven består i udvikling af akkrediteringsstandarder og model for vurdering (survey)i relation til DDKM for Almen Praksis. Modellen skal udover de generelle betingelser iDDKM tage udgangspunkt i det DAK-E initierede kvalitetsudviklingsarbejde, som alle-rede er iværksat, eksempelvis datafangst, indikatorsæt, DANPEP (patienttilfredsheds-undersøgelser) mv.Parterne tilstræber, at et koncept for dette udviklingsarbejde kan godkendes af IKAS’bestyrelse i september Det er herefter planen, at implementering af modellenskal indgå i forhandlingerne om næste overenskomstfornyelse.Projektet er opdelt i 2 dele: 1. del: Udvikling af organisatoriske akkrediteringsstandarder for almen praksis, høring,godkendelse i relevante interessentgrupper samt endelig godkendelse i IKAS bestyrel-se senest september del: Udvikling af et samlet sæt akkrediteringsstandarder for almen praksis, udviklingaf koncept for bedømmelse (survey), høring samt pilottest.En temagruppe bestående af repræsentanter fra regionerne, praktiserende læger,DAK-E, PLO, DSAM, Danske Patienter, FAPS, Danske Regioner samt IKAS har udar-bejdet forslag til organisatoriske akkrediteringsstandarder, som udsendes i en udvalgtSide 2høring medio juni med høringsfrist primo august. Temagruppen vil herefter forholde sigtil høringssvar og levere et samlet sæt af organisatoriske akkrediteringsstandarder tilgodkendelse i IKAS´s bestyrelse september 2011 sammen med projektbeskrivelse forprojektets del 2. Det forventes, at sygdomsspecifikke akkrediteringsstandarder udviklesmed udgangspunkt i DAK-E´s arbejde med datafangst og indikatorer

Hvad gør DAK-E det med? Sentinel Datafangst FYRTÅRNET

Hvor hurtigt går det? Et til to områder om året – vi har arbejdet i turbo-tempo i KVIS projektet Mere end kliniske kvalitetssikringsdatabaser som DermBio, NMSC eller lappetest databasen (Gentofte/Odense/Århus) Husk alt det gode vi gør – det skal kunne ses!

Hvad har vi gang i? Vi beskriver varen Vi aftaler levering af varen med rekvirenten Vi leverer varen og gør det synligt for os selv, rekvirenten og kunden Vi udvikler varen sammen med rekvirenten og fastholder rekvirent og kunder Vi udvikler os selv og virksomheden Vi står sammen som leverandører