HANDLING OG PLAN1 Brancheskolernes nye styrelsesordning NOTAT Vedr. OVERGANG TIL SELVEJE.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
Møde i forældrebestyrelsen den 9. maj 2016 Bu Grindsted Vest.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
NOGLE SUPPLERENDE OPSAMLINGER FRA KURSUS FOR NYE FORSTANDERE HJEMMESIDEKRAV OG LIDT OM INKLUSIONSTILSKUD OG SPS OBJ Oktober 2014Baggrundsinformation1.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 56 selvstændige organisationer Fordelt på godt 600 afdelinger Hjulpet på vej af 775 ansatte Lejerbo.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
HANDLING OG PLAN1 Fagudvalg – afløsning for BU?. HANDLING OG PLAN2 Fagudvalg som bindeled  Et fast fagudvalg for hver branche  Evt. adhoc - udvalg for.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel Indhold: Formål Omfang og temaer Opbygning af standarder Sammenhæng til PDSA og processer Lektion 5.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Budgetforslag Økonomiudvalg Oversigt for politikområde : (+ = udgift, - = indtægt.) (i mio. kr.) Regnskab 2014 Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017.
Forslag og konsekvens1 Velkommen til Konferencen Forslag og konsekvens.
HANDLING OG PLAN1 Repetition af modellen. HANDLING OG PLAN2 Repetition af modellen FORMÅL  Sikre at vi fortsat har samme forståelse af udgangspunktet.
MØDE MED ARBEJDSGRUPPERNE DEN 7. MAJ Forberedelse til bestyrelse 1 OPGAVER: Styrelsesgrundlaget: Udarbejdelse af vedtægt og forslag til forretningsorden.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Forstå din årsrapport. Nyt arrangement Forstå din årsrapport Feedback fra deltagerne er derfor meget vigtig. Specielt er vi meget interesseret i, hvordan.
Gruppe C Emne Element Konsekvens Forudsætning Styreform
Ufaglært til Faglært.
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Efterskoleforeningen
Introduktion til JAR Hvad er JAR: Jordforureningslovens Areal Register
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
GTS årsmøde 2016 Lisa Nørrelykke Nissen
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Ny ressourcetildelingsmodel
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Brancheskolernes forandringsproces
Kommunernes økonomistyring
Ny ressourcetildelingsmodel
Tema: Landdistrikter Arbejdsgruppe Regional Erhvervspolitik 18
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
MUDP handlingsplan for december 2017
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Central kontra decentral
Velkommen til Retssikkerhedschefen
Årets bekendtgørelser, styresignaler og SKM-meddelelser
Kursus for nye efterskoleledere
Udbud af kommunikationsydelser
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Styregruppemøde 25. maj 2018 Charlotte Holmberg Ph.d.-arbejdsgruppen
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Social – og Beskæftigelsesudvalget
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Velkommen til generalforsamling 2018
Styring af professionshøjskoler – og uddannelsesudvalgenes rolle
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Skolebestyrelsens årsberetning
Børne- og undervisningsudvalget den
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Interne survey som ledelsesværktøj
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
MUDP handlingsplan for december 2017
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Vejbelysning – med og uden LED
Undervisningsplanlægning
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

HANDLING OG PLAN1 Brancheskolernes nye styrelsesordning NOTAT Vedr. OVERGANG TIL SELVEJE

HANDLING OG PLAN2 Notat om Selveje Elementer i selvejet: En uafhængig, juridisk selvstændig bestyrelse En vedtægt, et formål Selvstændig, uafhængig råderet over formue, som er adskilt fra stifter Følger årsregnskabsloven i lighed med andre virksomheder

HANDLING OG PLAN3 Notat om Selveje Principperne for selvejet: 1. Selvforvaltningen: dvs. fuld dispositionsfrihed OG et tildelt ansvar, så SIIP mister instruktionsbeføjelse ….. Men SIIP beholder… 2. Mål og rammestyringen gennem lovgivning – bekendtgørelser og bindende vejledninger og centralt tilsyn/ kvalitetssystematik 3. Aktivitetsbestemte objektive kriterier for bevilling, dvs bloktilskud i form af taxametre… i en særlig grønlandsk version. Økonomien skal sikre incitament til at fremme bestemte politiske mål, f.eks. flere i uddannelse

HANDLING OG PLAN4 Selvejets rationale  Fra skolens elev til lærestedets medarbejder  Fra uddannelse til læring og lære at lære  Fra én uddannelse til livslang uddannelse  Fra skolen som ejer af uddannelser til virksomhederne medejere af skoler og læring  Fra centralt styringssystem til decentral styring under centralt ansvar

HANDLING OG PLAN5 SIIPs ansvar Godkendelse af - skoler, udbud og vedtægter - lovgrundlaget for aktiviteter - store/vidtrækkende dispositioner over bygninger - årsregnskab samt diverse rapporteringer - systemer til kvalitet, regnskab, indberetninger m.m. Muligheder for sanktioner: - skærpet tilsyn eller administration - ophævelse af godkendelser Forhandlingsretten til principper for løn- og ansættelsesvilkår (ØD)

HANDLING OG PLAN6 Brancheskolernes ansvar  Forvaltning af uddannelsesaktiviteter  Adm af budget, regnskab, elevregistrering, statistik, indberetninger, eksamen og dokumentation for uddannelsernes gennemførelse  Løn og personaleforhold  Rapporteringer til SIIP  Sekretariatsbetjening af bestyrelse og fagudvalg  Kvalitetssikring

HANDLING OG PLAN7 Bestyrelsesansvar i selvejet  Skolens værdigrundlag, vision og profil  Skoledriften  Gennemførelse af aktiviteterne efter loven  Personaleforhold, efter gældende overenskomst  Ansættelse /afskedigelse af leder, måske efter godkendelse i SIIP  Prioritering af skolens indsatser

HANDLING OG PLAN8 Bestyrelse og Interimsbestyrelse 2008: En Interimsbestyrelsen under ansvar over for SIIP forbereder overgang til selvejet Interimsbestyrelsen 3-5 personer, fmd udpeges i dialog med skolen af SIIP 2009->: En egentlig bestyrelse overtager ansvaret med en vedtægt som arbejdsgrundlag og der er møde mindst 4 gange årligt Skolen har sekretariatsfunktion for bestyrelsen

HANDLING OG PLAN9 Fagudvalg  Fagudvalg erstatter Brancheudvalg fra (BU fungerer i 2008 i en overgangsordning)  Fagudvalg beskæftiger sig med uddannelser og sammenhæng mellem skole og virksomhed i forbindelse med uddannelse  Fagudvalg har indstillingsret i forhold til SIIP  Fagudvalg har over for SIIP ansvar for nogle aktiviteter  Fagudvalgs overordnede arbejdsgrundlag fastlægges i Kompetenceudviklingsrådet

HANDLING OG PLAN10 Overgangsåret Forberedelse af overgang til selveje på skolerne og i SIIP - Politisk behandling - Udmøntning fra SIIP af retningslinier - Overtagelse af dele af ansvar for økonomistyring og administration på skolerne - Interimsbestyrelsen står for implementeringsprocessen sammen med skoleledelsen

HANDLING OG PLAN11 Reaktioner  Politiske fokuspunkter  Lovkontorets concerns  Økonomisk kontors meldinger  Overvejelser i SIIP