Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
Læring i bevægelse - hvorfor?
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Trivselsgrupper for forældre
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
mangfoldighedens søgelys
Lærerprofessionen.
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
Skolereform august 2014………………
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Den åbne skole.
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Den organisatoriske forankring og det tværfaglige samarbejde
Chefanalytiker, Oxford Research
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Lærerprofessionen.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Fritidspas.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Inklusion og Specialviden
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Doku:SENtorium Onsdag d. 3. februar Program for dagen  Velkommen og Fortællerum  Genopfriskning – Formålet med Doku:SEN  Evalueringsspørgsmål.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Børn har ret – ved de det? Hindsgavl, den 21. september 2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Røde kors fællesskaber
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Nye muligheder og potentialer
Præsentationens transcript:

Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic

Fritidsbutikken  et informations- og koordinationscenter for fritidstilbud i Børn- og Ungeregion Nord.  et videns- og erfaringscenter for byens øvrige ungdomsskoler og foreninger.

 Fritidsbutikken støtter børn og unge og deres familier til at blive de bedste udgaver af sig selv.  Vi arbejder helhedsorienteret gennem demokratisk dannede, vejledende, forbyggende og kompetenceudviklende aktiviteter.

 Derudover understøtter Fritidsbutikken det etablerede fritids- og foreningsliv, som beskæftiger sig med målgruppen (børn og unge i alderen 6-18 år) og fungerer som en netværksskabende aktør i det omkringliggende samfund.

Fritidsbutikkens målgruppe Primær:  Ikke-aktive børn og unge (6-18 år) med særlig fokus på særligt udsatte børn og unge Sekundær:  Forældre til de ikke-aktive børn og unge  Frivillige foreningsledere og trænere

Fritidsbutikken rummer en række spændende indsatser, som har fritid, kultur og integration som fællesnævner:  Fritidsvejledning Uden Grænser  Fritidsvejledningsteam (med UngNords Klubafdeling)  Get2sport  Dialogambassadører  Rollemodeller Fyn.

Fritidsbutikken rummer en række spændende indsatser, som har fritid, kultur og integration som fællesnævner:  Fritidsvejledning Uden Grænser  Fritidsvejledningsteam (med UngNords Klubafdeling)  Get2sport  Dialogambassadører  Rollemodeller Fyn.

Målgruppen af særligt udsatte børn og unge i alderen år  Der har sociale, personlige og/eller adfærdsmæssige udfordringer.  Der har en svag forældreopbakning.  Der er vanskelige for foreningerne at rumme.  Der har et meget lille netværk.

Formål  At udvikle og implementere metoder der sikrer at sårbare børn og unge bliver fastholdt og inkluderet i aktiviteter og foreningsengagement.  Et barn betegnes som fastholdt, når det efter et længere forløb fortsat er inkluderet i sin fritidsaktivitet og har et stabilt fremmøde uden støtte 5-7 måneder efter indsatsen er afsluttet.

Helhedsorienteret arbejdsmetode  Perspektivet på fritidsvejledningen er altid rettet mod ”hjælp til selvhjælp”.  Tager hånd om det enkelte barns fritid og egen motivation for inklusion i et fritidsfællesskab.

Helhedsorienteret arbejdsmetode  Aktivt inddrager forældrene og ansvarliggør dem for barnets aktive fritidsliv, således at de på sigt bliver i stand til selv at kunne støtte og følge deres barn til en fritidsaktivitet.  Samarbejder samskabende med barnets familienetværk, de lokale foreninger og relevante kommunale aktører omkring barnets generelle trivsel og udvikling.

Metode

 Der har i perioden 2010 – 2015 været indskrevet 103 børn og unge.  Herfra blev 67 fastholdt og inkluderet, svarende til 65% af alle indskrevne børn og unge. Resultater – Fritidsvejledning Uden Grænser

Perioden Antal henvisninger47 Antal indskrevne b/u 34 Antal fastholdte1544,11% Stadig i gang1955,89% Afsluttet uden fastholdelse 00%

Fritidsundersøgelse – skoleåret 2014/15  Alle elever i klassetrin på 12 folkeskoler i Børne og Ungeregion Nord  besvarelse – ca. 91%  22,5% ikke-aktive børn og unge  17% ikke-aktive på mellemtrinet (10-13 år)  28% ikke-aktive i udskoling (13-16 år)  28% bruger ikke fritid sammen med venner

Fritidsvejledning på alle skoler  klassetrin på 12 folkeskoler  Tilstedeværelse på skolen hvert 14. dag – personalerum samt i frikvarter  Fritidsvejledning i klasserne  Fokus på udskoling:  elever, ca. 400 ikke-aktive  I perioden august-december 2015 fik vi 120 af de unge ind i en organiseret aktivitet (ca. 30%)

- Mor til pige på 8 år “Hvis Fritidsvejledning uden Grænser ikke havde været der, var min datter ikke kommet til drama. Nu har jeg selv fået lyst til at hjælpe mine andre børn, når jeg ser, hvad det har betydet for X, så jeg vokser som mor”.

Kontaktoplysninger m.fl. Damir Balalic Tlf.: Læs mere på: samt om de to partnerskaber:  Den Frie Rådgivning på  Community Center Vollsmose på Rapport om samskabelse i praksis på Camp U (UngNord) ucl pdf