Manja – socialrådgiver Marianne – psykolog Karin - socialrådgiver.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Advertisements

Ved overlæge Jes Gerlach
Stevns satser på guldklumperne – et 3 årigt udviklingsprojekt.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Motivation Forældregruppe 2014 Jane Christoffersen & Birgit Lykke Hansen.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Dorthe Holm HVASKO.dk Pædagogisk vejledning Dorthe Holm.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Anonym ambulant stofmisbrugsbehandling Stofmisbrugsdatabasens årsmøde Mette Lykke Lauridsen, Socialstyrelsen.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
ADHD/ADD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Lilian Zøllner, Ph.D. Centre for Suicide Research UNGES SÅRBARHED, TANKER OM SELVSKADE OG SELVSKADENDE ADFÆRD Kolding 13. oktober 2011.
Unipolar depression – Patienter og pårørende 7. Session - sygdomsforløb - forebyggelsesplan.
Projekt Tidlig opsporing og forebyggelse Sundhedsudvalgsmøde Oktober
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinansierende LK’er Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinancierende Lokalkomiteer.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE LIAM VERBAL OG ORALMOTORISK DYSPRAKSI.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
God Alkoholkultur alkoholdialog.dk.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Respekt for Grænser Fakta
Middellevetid Veluddannede 30-årige københavnske mænd kan se frem til at leve over 7 år længere end en 30-årig med kort uddannelse. Hvis man bor på Nørrebro,
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
ROF/KOF møde, Nøglepersonelsseminar
Alle rettigheder forbeholdes
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Oplæg om retssikkerhed Handicaporganisationernes hus v
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Socialtilsyn Hovedstaden Oplæg for medlemmer i SL den
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
Fastholdelseskaravanen
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder.
ROF/KOF møde, Nøglepersonelsseminar
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Vilkårsrum (rammevilkår) & Mulighedsrum
Børne- og Familieafdelingen
Kursus for personer med demens og pårørende
Alle rettigheder forbeholdes
Kursus for personer med demens og pårørende
Alle rettigheder forbeholdes
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Inner Wheel og Mødrehjælpen
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Support- Hvordan får jeg hjælp fra Danmarks Miljøportal?
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Erindringsindsamling
Præsentationens transcript:

Manja – socialrådgiver Marianne – psykolog Karin - socialrådgiver

24/7 ungerådgivning –forklaring til navnet… Kontakt med ungerådgiver indenfor 24 timer ugens 7 dage (årets 365 dage) (men ikke en akutfunktion)

Regeringens Lige Muligheder 2008 satspuljeaftalen Projektet kører frem til udgangen af 2013 Projektet kører frem til udgangen af 2013 De 6 andre projekt kommuner: Vejle, Sønderborg, Odense, Vordingborg, Høje Taastrup og Guldborgsund. De 6 andre projekt kommuner: Vejle, Sønderborg, Odense, Vordingborg, Høje Taastrup og Guldborgsund.

Unge mellem 13 og 23 år der har nogle problemstillinger, de har brug for hjælp til. Unge mellem 13 og 23 år der har nogle problemstillinger, de har brug for hjælp til. Unge som bor eller er under uddannelse i Herning Kommune Unge som bor eller er under uddannelse i Herning Kommune Ikke unge som er i systemet, dvs. hvis de fx har en sag i Børne- og Familieafdelingen Ikke unge som er i systemet, dvs. hvis de fx har en sag i Børne- og Familieafdelingen Målgruppe

Formål Hjælpe de unge til at tackle sociale problemer, så frafald fra skole- og uddannelsessystemet og beskæftigelsesfremmende foranstaltninger forebygges Hjælpe de unge til at tackle sociale problemer, så frafald fra skole- og uddannelsessystemet og beskæftigelsesfremmende foranstaltninger forebygges

Hvad tilbyder 24/7? Samtaleforløb med unge (ikke behandling) Samtaleforløb med unge (ikke behandling) Guidning rundt i det sociale system Guidning rundt i det sociale system Opsøgende - samarbejdspartnere kan henvende sig til os efter aftale med den unge, hvorefter vi kan tage kontakt til den unge (udgangspunkt i den unges historie) Opsøgende - samarbejdspartnere kan henvende sig til os efter aftale med den unge, hvorefter vi kan tage kontakt til den unge (udgangspunkt i den unges historie) De unge er anonyme i 24/7 De unge er anonyme i 24/7 Ingen forældreorientering om samtaler og indhold (heller ingen orientering til fagpersoner) Ingen forældreorientering om samtaler og indhold (heller ingen orientering til fagpersoner) Vi har skærpet underretningspligt iht. Servicelovens § 153 Vi har skærpet underretningspligt iht. Servicelovens § 153

Obs…. tænk evt. 24-7… Ændringer i adfærd Ændringer i adfærd Ændringer i udseende Ændringer i udseende Ændringer i mødefrekvens Ændringer i mødefrekvens Familielivet ændres, fx skilsmisse Familielivet ændres, fx skilsmisse ”Den stille unge” ”Den stille unge” Manglende grænsesætning Manglende grænsesætning Skift i venneforhold Skift i venneforhold Brug/misbrug af alkohol og stoffer Brug/misbrug af alkohol og stoffer

Eksempler fra hverdagen 15 årig pige, mor er død, far har fundet ny kone i anden by. Er ensom, svært i skolen, svært i hjemmet, tilbagevendende henvendelser, og nu videre til børne- og familieafdelingen på baggrund af bekymringer for pigens udvikling og trivsel. 15 årig pige, mor er død, far har fundet ny kone i anden by. Er ensom, svært i skolen, svært i hjemmet, tilbagevendende henvendelser, og nu videre til børne- og familieafdelingen på baggrund af bekymringer for pigens udvikling og trivsel. 18 årig dreng, der har været i gang med forskellige uddannelser, men har ikke gennemført. Svært i hjemmet da lillebror er en del af BOF pga. hans adfærd. En usikker fyr, der har svært ved at opsøge nye venskaber osv. 18 årig dreng, der har været i gang med forskellige uddannelser, men har ikke gennemført. Svært i hjemmet da lillebror er en del af BOF pga. hans adfærd. En usikker fyr, der har svært ved at opsøge nye venskaber osv. Fyr på 21 år, som synes det er svært at møde op på sin læreplads – svært ved at tage sig sammen, har derudover nogle andre problematikker som overvægt, svært ved at bede om hjælpe (kom til 24/7 efter pres fra læreplads), svært ved at holde motivationen, men vil egentlig gerne… Fyr på 21 år, som synes det er svært at møde op på sin læreplads – svært ved at tage sig sammen, har derudover nogle andre problematikker som overvægt, svært ved at bede om hjælpe (kom til 24/7 efter pres fra læreplads), svært ved at holde motivationen, men vil egentlig gerne… 21 årig pige henvender sig, hun har haft en noget traumatisk barndom. Hun får samtaleforløb i 24/7. Efter noget tid får vi en fornemmelse af, at pigen har en noget atypisk personlighed – anderledes tilgang til andre mennesker og sig selv –Vi indgår et samarbejde med pigen og hendes læge med henblik på visitering til psykiatrien. 21 årig pige henvender sig, hun har haft en noget traumatisk barndom. Hun får samtaleforløb i 24/7. Efter noget tid får vi en fornemmelse af, at pigen har en noget atypisk personlighed – anderledes tilgang til andre mennesker og sig selv –Vi indgår et samarbejde med pigen og hendes læge med henblik på visitering til psykiatrien.

Kommunikation Rådgivning finder så vidt muligt sted på den unges præmisser fx. 24/7’s lokaler, en gåtur, den unges lokalområde eller lign. Rådgivning finder så vidt muligt sted på den unges præmisser fx. 24/7’s lokaler, en gåtur, den unges lokalområde eller lign. Rådgivningen kan også foregå via sms, telefonsamtale, chat og mail. (og vi kan kontaktes via hjemmesiden på en kontaktformular) Rådgivningen kan også foregå via sms, telefonsamtale, chat og mail. (og vi kan kontaktes via hjemmesiden på en kontaktformular)

Kontaktoplysninger Tlf/Sms: Tlf/Sms: Mail: Mail: Hjemmeside: Hjemmeside: