OK-11 Temaer info, baggrund og nyheder på

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Advertisements

Løn og køn Analyser fra SFI og Lønkommissionen Lisbeth Pedersen
Det svære liv i en sportstaske
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst –
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Sådan får vi ligeløn i Danmark!
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
individuel lønforhandling
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
Modul 5: Barn og parforhold FORÆLDRE- OG FØDSELSFORBEREDELSE.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Nye stillinger som pædagogiske ledere Med overenskomsten pr. 1. april 2008 aftalte GL og Finansministeriet en ny stillingskategori for ledere i det almene.
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Fordelingen af forskningsbevillinger i 2005 og 2010.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
Lokale lønforhandlinger for funktionærer
Køn, arbejde og økonomiske muligheder Landstingssalen 8. marts, 2010 Bent Greve Roskilde Universitet.
OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Løn- og ansættelses- vilkår Privatansatte Kære privatansatte psykolog Dansk Psykolog Forening gennemfører hvert år en undersøgelse af de privatansatte.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
OK 13 Kravsindsamling Inspiration til klubmødet. Temaer for krav til OK 13 Løn Tryghed Beskæftigelsesfremme Arbejdsmiljø Sektorspecifikke krav.
HK Kommunals OK15-resultat i kommunerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniordagene TR MØDE KL Vi undgik forringelser.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
OK-11 Centrale problemstillinger info, baggrund og nyheder på
OK-11 Hvem forhandler med hvem? info, baggrund og nyheder på
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Løn- og ansættelses-vilkår
Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15
Lønhemmelighed – hvorfor er det et problem?
Efterskoleforeningen
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
PLUSTID – Hvad er det? En fast arbejdstid over 37 timer om ugen (max. 42 timer En forholdsmæssig forhøjet fast månedsløn En pensionsgivende lønforhøjelse.
Det grænseløse arbejdsmarked og selvledelse
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Betydningen af fars barsel for lige løn mellem kønnene
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
OK18 - et overblik.
OK18 – Samlet resultat for DS
Medlemsmøde Region Midtjylland OK18
VELKOMMEN TR møde STAT OK18 Ghita Parry, formand
HK Kommunals OK18-resultat I kommunerne / KL.
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
VELKOMMEN TR stormøde SHK OK18 Ghita Parry, formand
Om løn og lønudvikling for øvrige inspektorer og pædagogiske ledere
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Nye stillinger som pædagogiske ledere
Temadag for inspektorer, pædagogiske ledere og vicerektorer
OK 18 TR møde 5.4. Scandic.
OK18 - et overblik.
X OK15 resultatet.
OK18 - et overblik.
SRO 2018 hHx.
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

OK-11 Temaer info, baggrund og nyheder på

Hvad er et tema? De områder, som DM finder særligt vigtige ved overenskomstforhandlingerne En ramme for fremsættelse af konkrete krav Besluttet af DM’s Hovedbestyrelse De er ikke udtryk for en begrænsning af, hvilke områder, der kan udtages krav på

Løndannelse – ny løn Hvorfor er dette vigtigt?: DM’erne har højere lønudvikling end de fleste andre personalegrupper – men der er utilfredshed Der bliver brugt meget tid på lokale lønforhandlinger – men oplevelsen er tit, at resultatet ikke står mål med resultatet Ny løn betød afskaffelse af puljer – men arbejdsgiverne bruger dem alligevel Ny løn bliver ikke afskaffet – men kan udvikles Der skal være en balance mellem lønstigninger til alle og fokus på særlige grupper – men hvilke? Der skal arbejdes for ligeløn

Løndannelse – ny løn

Ting man (blandt andet!) kan se på: Hvad skal prioriteres?: Ens procentvise lønstigninger til alle Stigninger på basislønskalaen, herunder for special- og chefkonsulenter Midler til lokal løndannelse Hvem og hvorfor skal der arbejdes for, at bestemte grupper sikres særlige lønstigninger? Hvad skal til for at lokal løndannelse opleves mere retfærdigt? Hvilke lønstatistikker/lønoplysninger er der brug for?

Arbejds- og familieliv Hvorfor er dette vigtigt? Der skal være andre løsninger på højere arbejdspres end højere arbejdstid Bedre barselsvilkår er både et spørgsmål for mænd og kvinder Det grænseløse arbejde øger behovet for rammer, som (også) tager hensyn til den enkelte Måske tid til at se på behov for frihed (orlov mv.) til andre end de ”traditionelle” (forældre, seniorer mv.) Merarbejdsregler og –honorering udfordres af, at det akademiske arbejde i høj grad er selvplanlagt

Arbejds- og familieliv Nogle fakta: Mænd tager (stadig) mindre barsel end kvinder Mænd (i den offentlige sektor) tjener i gennemsnit 8 % mere end kvinder Undersøgelser viser, at stress er et stigende problem Ikke alt merarbejde honoreres

Arbejds- og familieliv Ting man (blandt andet!) kan se på: Skal reglerne for merarbejde og merarbejdsbetaling være klarere? Skal der være nye/andre muligheder for orlov og frihed (med eller uden løn) – evt. for særlige grupper? Skal reglerne om barsel forbedres – måske med særligt fokus på fædrene? Bør plustid afskaffes? Skal der være rammer for/særlige regler for betaling for at stå til rådighed?