Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15"— Præsentationens transcript:

1 Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15

2 HK Kommunals vej til OK15 OK15 TR MØDE 1.-12 september er HK Kommunal i gang med OK-kampagnen Besøg på flere hundrede arbejdspladser – måske også jeres? Se på Her kan du også følge OK-debatten og få nyheder Hvilke krav synes I, HK Kommunal skal stille? Hvad er vigtigst for medlemmerne? Se baggrundsmaterialet HK Kommunals holdninger til OK15 Hvad er overenskomsten værd for dig Find det på

3 Her er hele forløbet frem mod en ny overenskomst
OK15 TR MØDE

4 Baggrunden for OK15 Ovenpå OK13
OK15 TR MØDE Ovenpå OK13 Gav udfordringer med lærerkonflikt og angreb på arbejdstid, seniordage og TR-beskyttelse Vi kom igennem med vigtige nyskabelser som kompetencefonde og delpension Små lønstigninger – men vi har også haft meget små prisstigninger Lige fået privat OK-fornyelse med små lønstigninger Aftalt i foråret 2014 frem til 2017 Arbejdsgiverne om OK15 Meget fokuserede på endnu mere fleksibilitet, når det gælder arbejdstid Også kritiske overfor dele af TR og MED-systemet Synes lokal løndannelse fungerer OK Seniordagene til årige måske igen under angreb

5 Ideen med OK kampagnen: Spørg medlemmerne
OK15 TR MØDE Hvad er de største udfordringer på arbejdspladsen? Svar derfor på tre spørgsmål I mit arbejdsliv er det helt afgørende, at…. Det vil være fantastisk, hvis vi i fremtiden kan…. Jeg ville nødig undvære… Snak om svarene – og overvej så, hvad de betyder for OK- emnerne

6 Hvilke emner skal vi arbejde med, når vi kender de største udfordringer
OK15 TR MØDE Løn Kompetenceudvikling Arbejdstid og frokostpause Ferie og frihed Pension Samarbejde, tillid og arbejdsmiljø Ligestilling og barselsregler Tryghed i jobbet ….

7 Hvordan går det med… Løn og lokal løndannelse
OK15 TR MØDE Generelle lønstigninger til alle Hjælper med at holde trit med prisudviklingen Reguleringsordning sikrer, at vi følger de private – også når krisen vender Vi må forvente lave lønstigninger på det private område. Men også lave prisstigninger Lokal løndannelse Arbejdsgiverne er tilfredse! Vil ikke sætte særlige penge af (forlodsfinansering) Mange i HK synes det går dårligt. Selvom den lokale lønandel ikke falder Løn for kvalifikationer og funktioner vigtigt for HK Kommunal Skal vi prioritere generelle lønstigninger højt? Hvordan går det med den lokale løndannelse hos jer? Har I en lønpolitik på arbejdspladsen? Hvad skal der til, for at den lokale løndannelse fungerer godt?

8 Hvordan går det med… Kompetenceudvikling og efteruddannelse
OK15 TR MØDE Vi skal følge med i efter- og videreuddannelse for at sikre gode jobs Langt flere skal have kompetencegivende uddannelse på akademi-, kommunom- og diplomniveau Så vi matcher kommuners og regioners behov - og de nyuddannede der ansættes Vi aftalte kompetencefonde ved OK13 for at sikre mere kompetencegivende uddannelse Kompetencegivende uddannelse er vigtig for at få det næste job! Hvordan ser det ud med uddannelsen på jeres arbejdsplads? Er der udviklingsplaner? Taler I om det i MUS-samtaler? Skal vi fortsætte og udbygge kompetencefondene?

9 Hvordan går det med… Arbejdstid
OK15 TR MØDE Tryghed om arbejdstid er vigtig Der skal være rammer der beskytter mod urimeligheder der giver for højt arbejdspres og stress Skal være plads til fleksibilitet Arbejdstid fastlægges lokalt. Flekstidsregler til fordel for begge parter, men kan også betyde mange ”ubetalte” timer på kontoen. Arbejdsgiverne taler om endnu mere fleksibilitet…. Hvordan er arbejdstiden hos jer? Har I flekstid? Hvordan får I kompensation for ekstra timer? Hvad hvis arbejdsgiverne vil ”købe” frokostpausen? Er ”selvplanlæggere” interesserede i rådighedstillæg og færre regler? Hvad er der brug for, hvis man arbejder i vagter?

10 Hvordan går det med… Frihed, ferie og seniordage
OK15 TR MØDE HK Kommunal har kæmpet for 6 ugers ferie - 5 seniordage (el. bonus) til alle over timer om ugen med betalt frokost Overenskomsterne har løftet os meget længere end lovgivningens minimum Men vi har betalt en pris og der er også paradokser Højere arbejdspres – vi har ikke fået mere personale, da arbejdstiden blev sat ned Mange medlemmer får 6. ferieuge udbetalt. Og mange får seniordage udbetalt Mange arbejder mere end 37 timer Udbetales der meget ferie og mange seniordage hos jer? Har vi fået for meget frihed, når vi ikke kan holde det alt sammen? Er det forkert, at frihed kan veksles til penge? Er seniorbonus-/dage vigtige? For alle fra 60 år?

11 Hvordan går det med… Pensionen
OK15 TR MØDE HK Kommunal har altid kæmpet for høje pensionsbidrag Uden egetbidrag. Arbejdsgiveren betaler det hele Fremover bliver pensionen afgørende. Efterlønnen på vej væk! Der er fleksibilitet Den enkelte kan selv få trukket i lønnen, så indbetalingen til pension bliver endnu større Kan også vælge, at få det der ligger ud over ca. 15% udbetalt som løn i stedet for Vi har også aftalt delpension, hvor man kan gå ned i tid (og løn) og få udbetalt fra pensionen Skal vi højere op i pensionsbidrag? Er alle klar over, at man selv kan få indbetalt mere? Skal vi gøre noget for elever under 25, der ikke har pension?

12 Hvordan går det med… Arbejdsmiljø, tillid og samarbejde
OK15 TR MØDE HK’erne tager ansvar for at løse kerneopgaven Relationerne på arbejdspladsen betyder meget. Høj grad af social kapital – tillid, retfærdighed og samarbejde – gavner kvaliteten og kerneopgaven Mange arbejdspladser oplever et kronisk tidspres, hvor der ikke er tid til koordination og sparring HK arbejder for tillidsreform i den offentlige sektor Sammen med OAO, AC og FTF aftalt principper for, at ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar med plads til fagligheden i stedet for overdreven detailstyring. Se mere på oao.dk Er der overensstemmelse mellem opgaverne, tiden og kompetencerne? Oplever du, at ledelsen stoler på medarbejderne? Har I frihed til at tilrettelægge opgaver og inddrage jeres faglighed? Har I et godt samarbejde? Kan I få valgt repræsentanter til MED, AMR og TR?

13 Hvordan går det med… Barsel og ligestilling
OK15 TR MØDE Vi har kæmpet for bedre barselsregler i mange år Og sikret de bedste vilkår på arbejdsmarkedet Men barsel er også ligestilling Danske fædre tager langt mindre orlov end fædre i de andre nordiske lande Skal vi gå videre med ligestillingen, så skal vi gøre mere for fædrene (selvfølgelig uden at tage fra moderen) Oveni barselslovens regler har vi aftalt 6 uger til mor, 6 uger til far og 6 uger til deling Hvordan bruges mulighederne på jeres arbejdsplads? Skal vi gøre noget særligt for mændene? Er der andre behov for ændringer?

14 Hvordan går det med… Hvis man mister sit job
OK15 TR MØDE HK skal altid have besked, når der sker en opsigelse Vigtigt, at det enkelte medlem kontakter TR og HK-afdelingen for hjælp Er det urimeligt, kan HK Kommunal rejse sagen i et afskedigelsesnævn med en højesteretsdommer Hvis opsigelse skyldes økonomi eller omstruktureringer, kan KL-ansatte sammen med TR søge midler i Tryghedspuljen til uddannelse eller coaching el.lign. Hvordan er afskedigelser blevet håndteret hos jer? Er der blevet flere afskedigelser på grund af sygdom? Hvorfor er der kun få, der har søgt Tryghedspuljen? Er der brug for flere redskaber?

15 Hvordan går det med… Alt det andet
OK15 TR MØDE Hvilke emner er ellers vigtige at tage op? Og hvilke krav har I lyst til, at HK Kommunal skal stille ved OK15? Som HK-klub kan I selv stille et forslag Men I kan også prøve at få alle i HK-afdelingen med

16 Sådan stiller I forslag
OK15 TR MØDE Sådan kan I gøre: Diskutér, hvad I gerne vil have HK Kommunal stiller af krav Se, om de andre i HK-afdelingen er enige med jer, så I kan rejse det i fællesskab (HK-afdelingen indkalder alle TR til et møde) Eller I kan selv indsende forslaget Forslag indsendes via Senest den 22. september 2014 God arbejdslyst!

17 Tak for indsatsen OK15 TR MØDE


Download ppt "Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google