Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OK-11 Centrale problemstillinger info, baggrund og nyheder på

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OK-11 Centrale problemstillinger info, baggrund og nyheder på"— Præsentationens transcript:

1 OK-11 Centrale problemstillinger info, baggrund og nyheder på www.dm.dk/ok11

2 Løn Reallønssikring – skal det stadig være et afgørende krav, at der skal være reallønsikring for alle med deraf følgende færre midler til specielle formål? Generelle krav (krav der dækket alle) overfor specielle krav (krav der angår enkelte grupper) – hvad er bedst? Reguleringsordningen – hvordan skal den fortsætte (hvis den skal fortsætte)? Skal vi prioritere et skalaprojekt (forbedringer på et eller flere enkelte trin på basisløn skalaen) – og hvor skal fokus være?

3 Løndannelse Skal den lokale løndannelse være baseret på puljer, eller skal der ikke være nogen som helst centrale udmeldinger om, ”hvor meget” der kan/skal anvendes? Er krav om lokale forhåndsaftaler en vej frem for at få struktur på den lokale løndannelse? Hvad skal der til for at den lokalløndannelse (lønforhandlinger) fungerer bedre, skal den enkelte tættere på lønforhandlingerne? Hvor langt kan vi gå i individualiseringen i løndannelsen uden at det solidariske lider skade?

4 Arbejds- og familieliv Hvilke særlige områder (arbejdstidsregler, barsel eller medbestemmelse),skal prioriteres – hvis nogle? Skal der sættes ind mod plustiden – eller er der andre emner vedrørende arbejdstid, der er mere vigtige? Hvem skal have mere barsel? Hvad er mest interessant – faste arbejdstider eller fleksibilitet? Betyder en mindre overenskomstmæssig ramme for lønstigninger mere fokus på bløde krav?


Download ppt "OK-11 Centrale problemstillinger info, baggrund og nyheder på"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google