Speciale om diakoni i NT Formand for Foreningen AGAPE 91-99 Stiftspræst for diakoni i Viborg Stift 98-02 Se evt. noter på www.hirtshals-sogn.dk/hougaardwww.hirtshals-sogn.dk/hougaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Advertisements

Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Marmorkirken Symboler II
Filipperbrevshymnen.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Livets Ord April 2012.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Nøgler til menighedens vækst
Hvad siger bibelen som socialt evangelisk arbejde? John Lorenzen Præst i Saralystkirken.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Velkommen til 1. lektion •Velkommen til en lektion som er en del af Folkekirkens Nødhjælps ungdomskampagne slutsult.nu.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Livets Ord Livets Ord Marts 2012 Marts 2012 «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord» «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs.
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
En menighed, der søger enhed
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Bibelmeditation I Teol.kursus MF, Luk 24, Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde DDS nr 240: Dig være ære v/ Børge Haahr.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
”Et fællesskab af tjenester” Kirke som TEAM Et netværk af menigheder… 1.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Invitation til at leve HELT med Jesus! Afslutningen af Jesu bjergprædiken i Matthæus kpt. 7 vers 15 til 23.
Kristen i dag Godt budskab.
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Diakoni i lys af skabelse og forløsning hvad er diakoni?
Lede til Jesus – leve i Ham
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Forventningens glæde.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
DIAKONIENS ÅRHUNDREDE diakonale opgaver og behov i dag.
En MASTER Har royalty, udtryk for et begrænset udbud Noget eksklusivt Har kvalitet Eftertragtet Dyrt Noget for de få.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Livets Ord Oktober 2017.
HVOR GUD MØDER OG FORVANDLER OS
Livets Ord December 2017.
”Baptistkirken vil:”.
LIVETS ORD Marts 2019.
Præsentationens transcript:

Speciale om diakoni i NT Formand for Foreningen AGAPE Stiftspræst for diakoni i Viborg Stift Se evt. noter på Præsentation

Diakoni 1.Diakoni i bibelens lys. 2.Diakoni - bærende princip i menighederne i NT. 3.Diakoni – udsat for den lutherske reformation. 4.Diakoniens reformation. 5.Diakoni i lys af skabelse og forløsning. 6.Diakoniens århundrede?

Diakoni i Bibelens lys Gud menneske medmenneske Ordet diakoni i NT grundbetydning At diakonere at tjene menighedstjener(inde) 100 gange i NT

Diakoni i Bibelens lys De synoptiske evangelierne 14 Forskellige forekomster Markusevangeliet. Mark.1,12-13 ”englene kom og tjente ham.” Mark.15,41 Kvinderne havde fulgt ham og sørget for ham. Mark.10,41-45: Jesus kom for at lade sig tjene.

Diakoni i Bibelens lys De synoptiske evangelierne 14 Forskellige forekomster Mattæusevangeliet. matt.22: tjenerne ved kongesønnens bryllup. matt.25,31-46 verdensdommen. diakoni er at hjælpe et medmenneske i nød. diakoniens gerninger afslører troen.

Diakoni i Bibelens lys De synoptiske evangelierne 14 Forskellige forekomster Lukasevangeliet. luk.10,40 Martha bebrejder Maria at hun er ladt alene om at sørge for ham. luk.17,7-10 disciplene er ”trælle”, der gør deres herres vilje. en tjeneste, som vi er skyldige at gøre.

Diakoni i Bibelens lys Ordet ”diakoni” i NT (fortsat) 2. Johannes evangeliet. Den, der tjener mig, skal følge mig, og hvor jeg er, dér skal også min tjener være. Den, der tjener mig, ham skal Faderen ære. (johs.12,26).

Diakoni i Bibelens lys Ordet ”diakoni” i NT (fortsat) 3. ap.gern. og brevlitteraturen. 1. Apostolatet/apostlenes tjeneste. 2. Apostlenes medarbejdere. 3. Menighedsdiakoner. 4. Menighedens tjeneste og tjenester. 5. Indsamlingen til menigheden i Jerusalem. 6. Øvrige

Diakoni i Bibelens lys Opsummering 1. Den klassiske betydning af diakoni – vægten ligger på handlingen! 2. Jesus betegner hele sit virke som en diakoni, 3. I diakonien tjener Kristus mennesker gennem andre mennesker. 4. Diakoni er er et nødvendigt tegn på den kristne menigheds tilstedeværelse i verden. 5. Diakon-embedet er et udtryk for at kirken tager sin diakonale kaldelse alvorlig.