 Projekt 2007-2008 i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Café Zusammen i København
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Faldforebyggelse for ældre – træning i naturen
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Psykoedukation til unge i OPUS
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Samarbejde med frivillige Hovedudvalgets rolle. •14. december Samarbejde med frivillige drøftes på HU- mødet •4. januar tilrettelæggelse.
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Faldforebyggelsesprojekt
Medborgerskab – på sporet
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Historier fra et demonstrationsprojekt
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Titel Handlingsplan 2013 Stig Langvad, formand Tekst.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Frivillighed – er vi enige om, hvad det er?
Skolestruktur på Lundebakkeskolen Dagsorden 1. Velkomst v. skolebestyrelsen 2. Præsentation af Næstved Kommunes skolestrukturforslag v. Skoleafdelingen.
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
af den ældre medicinske patient
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Udvikling af § 79-området. 2 Indhold 1.Baggrund 2.Mål 3.Inspiration 4.Vision 5.Hvad skal der til? 6.Næste skridt?
Lærerens opfattelse af skolefaget Lærerens opfattelse af Læring og undervisning Skoleforhold og praktiske muligheder Elevernes op- fattelse af skolefaget.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
1 Rekruttering, fastholdelse og nye faglige udfordringer Uddannelseskonference 26. marts 2007 Birgit Wehlast.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
GPS til demente borgere
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
”Læsning giver livsglæde” - et tværgående projekt Temadag, Horsens 25. februar 2016 v/ Thomas Behrmann og Vibeke Mygind Horsens kommunes biblioteker.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Skolesport på Ellebækskolen Pernille Pedersen Hagstrøm – Pædagog – Ildsjæl – Gennemgående i skolesport fra 2010 Lotte Gilså – SFO leder – Ildsjæl – Gennemgående.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Vision Analyser, undersøgelser, projekterfaringer Navn Navnesen Anders Kragh Jespersen, DGI Lab 1.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Hjertemotion i praksis
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Det frie Gymnasium.
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvordan initiativet bliver taget imod af de ældre  Glæde og forventning, win-win  Tid til andet end træning – social samvær  God tid til fordybelse i træning og pauser  Hensyntagende træning Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvilke problemer er opstået undervejs  Det er svært at stoppe igen, da borgeren har svært ved at finde initiativ til selv at fortsætte træningen og bliver meget glad for den enkelte træningshjælper  Nogle borgere er for svage til dette tilbud, da de selv skal kunne fortsætte (demente)  Borgere der ikke er motiveret Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvordan fastholdes frivillige i tilbuddet  Møder hver 3. mdr.  Snak omkring udfordringer og gode oplevelser med vægt på at vise påskønnelse fra kommunens side  Undervisning i relevante emner (træningsøvelser – sygdomslære)  Årlig udflugt + julefrokost. Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvad betyder det for de frivillige at være træningshjælpere  Bente Michelsen:  Vi får meget igen  Rart med tidsbegrænset forløb  Møder forskellige borgere og udfordringer  Vi er selv engagerede i træning og andet frivilligt arbejde. Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvad det betyder for kommunen at have træningshjælpere  Mulighed for at give den enkelte borger et ekstra løft, hvor der også er plads til en god snak  Ekstraordinært tilbud til borgere i kommunen  Sundhedsfremme og forebyggelse, så borgeren kan bevare en aktiv og selvstændig hverdag og fremme god livskvalitet. Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

 Hvad får borgerne ud af samarbejdet  Stor hjælp under ordnede forhold  Øget netværk  Øget glæde både kropsligt og socialt Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen

Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen  Hvad betyder samarbejdet for de frivillige  Motiverer medborger til eget ansvar og engagement  Glæde ved at hjælpe andre borgere, der har færre ressourcer  Være med til at værne om den enkeltes værdighed og selvstændighed

Træningshjælper i Vejen Kommune Social og ældreafdelingen  Hvad betyder samarbejdet for kommunen  Medborgerskab  Inddrage ressourcestærke frivillige til at øge fælleskaber og styrke velfærdssamfundet