Nyt partnerskab mellem: SSP-Samrådet –Jan Asmussen, Benny Husted, Martin Bannow, Morten Hjørnholm Det kriminalpræventive Råd –Martin Faris Sawaed Nielsen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Oplæg til arbejdsgruppe vedr
Inddrag nu Kick-off møde
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Med særlig fokus på de tosprogede forældre
A RBEJDSPAPIR, ALMENNETVÆRKSMØDE 12. SEPTEMBER Nu får du travlt!
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Sundhedsprofiler for børn
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Det gode klasserådsarbejde
Videndeling og ledelse
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Forældremøde på Outrup Skole
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Folkeskolereform Version 1.0
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Elevplaner 2009 Det reviderede fælles elevplanskoncept Fælles Mål 2009
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
SOLRØD KOMMUNE | Sund By Netværket Alkohol – temagruppe børn og unge.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
Skolebestyrelsens beretning Skåde skole.
Møde med SaSA d. 26. okt Hvem er vi?
Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Systematisk risikovurdering
Lokale grønne partnerskaber
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen
AKT på Dybbøl Skolen.
Skolebestyrelsens årsberetning Hvem sidder i skolebestyrelsen? 7 forældrerepræsentanter: - Lena Uldall, formand, kontaktperson til førskolegruppe.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
En undersøgelse om Trivsel, rygning, alkohol og stoffer
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Handlingsplaner - Skolebestyrelsen ved Engelsborgskolens strategiske indsatsområder.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Velkommen som forældre. Positivt indtryk  Mange oplysninger  Mange indledende indtryk  Mange ting at holde styr på  Anderledes skoledag de første.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
SSP Furesø Social pejling i praksis Som det er forsøgt i Furesø Kommune Du må meget gerne hente app’en ‘socrative student’. Den kan hentes til Iphones-
Sådan bakker MVSJ Politi skolens forebyggende indsatser op. 17. Juni 2010Carsten Simonsen.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Beboerrepræsentantskabsmøde i FOD
Ungdomsskolefreningen 08. oktober 2013
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
SSP ledergruppemøder april 2016
Socialstyrelsens temadag i Viborg
- Kom tættere på dit barns skolegang
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Præsentationens transcript:

Nyt partnerskab mellem: SSP-Samrådet –Jan Asmussen, Benny Husted, Martin Bannow, Morten Hjørnholm Det kriminalpræventive Råd –Martin Faris Sawaed Nielsen, Rannvá Møller Thomsen, Lise Koch Ålborg Kommune –Bettina Bisp Jensen Odense Kommune –Tommy Holst Statens Institut for Folkesundhed –Pernille Bendtsen, Mette Rasmussen Komiteen for Sundhedsoplysning –Mette Laub Petersen, Thea Korsholm, Poul Lundgaard Bak Aarhus Universitet –Carsten Obel Socialstyrelsen –Kristian Walther, Lea Fuglsang, Michael Karlsen

Partnerskabet skaber: En fælles ungeprofilundersøgelse for folkeskoler og for ungdomsuddannelser Én undersøgelse i Danmark Forskningsmæssig forankring Øjeblikkelig rapporteringsmuligheder Pilotprojekt nov Gratis – i de første 2 år, fremtidig finansiering arbejdes der på

”Ungeprofilundersøgelsen” – 15. nov-15.dec UdskolingUnge (fra 10. klasse) SKS grundpakke SSP-grundpakke* Undervisningsmiljøvurdering (valgfri) Ungeundersøgelser – hvis de sker udenfor ovenstående periode UdskolingUnge SKS grundpakke SSP-grundpakke* (valgfri) Undervisningsmiljøvurdering (valgfri) Trivselsmåling (UVM – kun jan-marts - valgfri) SSP-grundpakke kan kun køre sammen med SKS grundpakke Der udvikles desuden specialpakker om særlige temaer – de første forventes klar foråret 2016

Basis bliver Skolesundhed.dk Udvikles som en del af eksisterende Skolesundhed.dk – én platform Skolesundhed.dk indeholder spørgeskemaer til: –Forældre til elever i indskoling –Elever i indskoling –Elever i mellemtrin –Elever i udskoling –Unge mellem år, og dermed ungdomsuddannelserne Mulighed for anonym og ikke-anonyme undersøgelser Data til efterfølgende forskningsundersøgelser

Hvad spørger vi om? Trivsel i skolen, oplevelse af faglig dygtighed, pjæk, mobning, Social kapital i klassefællesskabet Internetadfærd Forhold i hjemmet og til forældre Fritid, socialt tilhørsforhold Sundhed, søvn Seksuel adfærd, også på nettet Rygning, alkohol, alkoholdebut Flertalsmisforståelser Hash, stoffer Kriminalitet, tyveri, vold, hærværk, osv.

Rapportering Lokale skolerapporter – med sammenligning på –årgang på skole, sammenlignet med årgang i kommune, samt årgang på politikredsniveau og på landsplan Der udvikles relevante krydstabuleringer, indeks mv. således at rapporteringen bliver mere nuanceret, og på væsentlige områder kan fortælle om sammenhængen mellem forskellige faktorer

Værktøjskassen Der udvikles og beskrives indsatser, som der kan anvendes til at arbejde med nogle af de problemstillinger som rapporteringen viser. Dette arbejde sker med den faglige ekspertise som de forskellige partnere repræsenterer. Denne del udvikles hen over de kommende år

Hvem kan se svarene? Alle data i Skolesundhed.dk tilhører den enkelte kommune. Det er derfor den enkelte kommune, der bestemmer hvem der kan få adgang til data Alle forskningsansøgninger går igennem Skolesundhed.dk, hvor et forskningsudvalg filtrerer og indstiller til kommunerne, som så tager den endelige beslutning Kommunerne skal på forhånd have besked på hvordan og i hvilken form data i givet fald anvendes Det er kun sundhedsplejersken, der har adgang til data på individniveau. Hvem kommunerne giver rapporter til på klasse-, skole- og kommuneniveau er i princippet deres beslutning Forskere kan få personhenførbare data, som er krypterede, men som kan kobles med andre registre. Skal aftales med kommunerne.

Hvem kan se svarene? Lokalt arbejdes der med rapporteringen i de lokale SSP- netværk, og på kommunalt plan i forvaltningen. Det er som udgangspunkt tale om et internt kommunalt arbejdspapir, således kan offentligheden ikke få adgang til de data der ligger om den enkelte skole. De helt konkrete retningslinier for aktindsigt og adgang til data vil blive specificeret inden projektstart Hver kommune/ politikreds udarbejder en pressestrategi, som sikrer sammenhæng mellem kommunernes udmeldinger om undersøgelsens resultater. Partnerskabet udarbejder i løbet efteråret et oplæg til pressestrategi.

Sådan kommer din kommune med Kommuner kan tilmelde sig pilotundersøgelsen for unge ved at sende en mail til Thea Futtrup Korsholm, I vil derefter blive kontaktet med yderligere information.