Indhold Beredskabernes Struktur og den nationale forebyggelsesstrategi Byggepolitisk strategi Produktivitetskommissionen Byggeloven contra Beredskabsloven.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

Overordnet målsætning:
Inspirationstema: Børns rettigheder
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
IKV i den politiske kontekst
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Produktivitet, økonomistyring og samarbejde – hvor ligger potentialet?
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Orientering fra bestyrelsen vedr. Redningsberedskabets Strukturudvalg
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
Bips konference, mandag den 6. september 2010
Skabelon til strategisk plan
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
AMO-reformen og dens ambitioner Anders Kabel SAM’s bestyrelse
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Konference om Grøn Transport DI – den 25. november 2009 CO 2 -tiltag her og nu Center for Grøn Transport v/centerleder Niels-Anders Nielsen Konkrete tiltag.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Dias 1 / / FM / BSF / IS Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Intelligent Sikkerhed Hvad er det?
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
ETA-Danmark | Sikkerhedsbranchen
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
SKABELON.
Gruppearbejde Oplæg til workshops Hvilke emner skal der være fokus på? Hvilke arbejdsgrupper skal der nedsættes? Hvad skal der til? Hvordan.
Det Nationale Exitkontaktpunkt Socialstyrelsen, 23. maj 2016.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:
MYNDIGHED OG FOREBYGGELSE Hvem er vi? Fælleskommunalt § 60 selskab dannet pr. 01. januar 2016 Bestående af Kalundborg, Holbæk, Lejre, Odsherred og Sorø.
21. november Lejre – Den Økologiske Kommune.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Strukturreformen i Danmark
Engrosmodellen - Kort status
Om udvalgets arbejde Dansk Forening for Markedsføringsret
Nyt fra Energistyrelsen DABYFO 2011 v/Ejner Jerking
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Center for Grøn Transport v/centerleder Niels-Anders Nielsen
Strategi for Danmarks digitale vækst
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Klar til smart vækst / GATE21
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Kickoff møde Dansk køreplan for BIM standardisering Dansk Standard 22
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Indhold Beredskabernes Struktur og den nationale forebyggelsesstrategi Byggepolitisk strategi Produktivitetskommissionen Byggeloven contra Beredskabsloven ENS breve om henvisning til RTL 001 – 003 og til eksempelsamlingen Byggesagsbehandling Certificering Tilslutningsbetingelserne S-008 BrandBevægelsen

Beredskabernes struktur En arbejdsgruppe under strukturudvalget ledet af HGP har afholdt en række workshops Bl.a. med emner som brandsyn og resiliens, men hovedemnerne: Hvor mange beredskaber Hvilken bemanding Hvilke servicemål mv., har ikke været drøftet her. Vi har i hele processen gjort os til talsmand for, at det vil være logisk at starte med den nationale forebyggelsesstrategi inden man ser på besparelser i beredskabet.

National forebyggelsesstrategi I beredskabsforliget 2012 HGP oplistede de tre hovedpunkter, som han tænker sig skal indgå i en kommende national forebyggelsesstrategi: Færre alvorligt tilskadekomne og omkomne i forbindelse med brande Færre brande, herunder bygningsbrande Styrkelse af borgernær selvhjulpenhed i forhold til ulykker og katastrofer Direkte adspurgt oplyste HGP, at det politisk er besluttet, at forebyggelsesstrategien ikke længere er underlagt tidsfristen 31. december 2014, men at udarbejdelsen af den vil ske på basis af anbefalingerne i hans rapport.

Byggepolitisk strategi Fokus: Bedre, hurtigere og billigere byggeri Strategien forventes at fremlægge initiativer inden for følgende fem strategiske områder: 1. Gearing af virksomhederne til vækst 2. Effektiv konkurrence 3. Strategisk anvendelse af det offentlige byggeri 4. Forenklet regulering 5. Fremme af bæredygtigt byggeri Byggepolitisk strategi forventes offentliggjort medio 2014.

Produktivitetskommissionen

Regeringen nedsætter derfor en produktivitetskommission med uafhængige eksperter og særligt sagkyndige, der skal analysere den danske produktivitetsudvikling og komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke produktiviteten i dansk erhvervsliv og i den offentlige sektor i de kommende år. Kommissionen får til opgave at Komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke produktiviteten i den private sektor, herunder både i industrien, byggeriet og serviceerhvervene. DI’s håbløse ide og eksempel (produktivitetspanel)

Byggeloven contra Beredskabsloven BRS og ENS har bedt COWI på baggrund af bl.a. kritik fra produktivitetskommissionen af byggesagsbehandling og brandreglernes forsinkende og fordyrende effekt, og pga. det fokus den byggepolitiske strategi har undersøge konkrete problemer myndigheder og aktører har med brandreglerne (DI’s håbløse ide og eksempel?). "Analyse af reglerne om brandforebyggelse i byggeloven og beredskabsloven samt regelsættenes indbyrdes sammenhæng” I praksis et sobert stykke arbejde, hvor man undersøger områder, hvor f.eks. Eksempelsamling og tekniske forskrifter ikke er i harmoni – sådan ser det i hvert fald ud.

ENS brevene og Byggesagsbehandling Eksempelsamlingen = Vejledning Retningslinje 001 – 003 = en måde at dokumentere på Vores fortolkning = best practice og den eneste ”standardiserede” måde at dokumentere overholdelse af reglerne Forvirring, misbrug – sikkerhed? Samarbejde med FKB om temadag og information

Certificering Fagområde ABA - Automatiske brandalarmanlæg Fagområde AVS - Automatiske sprinkleranlæg Fagområde ABV - Brandventilationsanlæg Fagområde AVA - Varslingsanlæg Fagområde ARS - Automatiske rumslukningsanlæg Fagområde AGA - Automatiske gasalarmanlæg

Certificering 250 virksomheder, 400 fagområder Arbejdsmiljø OHSAS Miljø ISO SKS

Tilslutningsbetingelserne Samarbejde med FKB om at forny og forbedre tilslutningsbetingelserne, bl.a. med henblik på at stille krav om certificering

S-008 Hvor standarderne bliver til. 4 medlemmer

BrandBevægelsen Beredskabsstyrelsen Sikkerhedsstyrelsen DABYFO, Forum for Danske Bygningsmyndigheder Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling Københavns Brandvæsen SikkerhedsBranchen Beredskabsforbundet Boligselskabernes Landsforening BYG, DTU Foreningen af Kommunale Beredskabschefer Forsikring & Pension (F&P) Københavns Politi, Afdeling A-Brand Danske Risikorådgivere Energistyrelsen ÆldreSagen

BrandBevægelsen Ralf Dujardins ide – fra Sverige Nedbringe antallet af branddøde og sårede med 25 % over 10 år Støtte fra Trygfonden Har vi nået de 10? Fremtiden