Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Kunnskapsløftet i fag- og yrkesoplæring Vibe Aarkrog IUP, Aarhus Universitet 31. oktober 2012.
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Fra Globaliseringsråd til Fremtidens erhvervsuddannelser 1.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Hvor bevæger det danske erhvervsuddannelsessystem sig hen? Oktober 2013.
AER – Tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg Hvordan gør vi?
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Viden om praktikmuligheder Bemærkninger til ændring af eud-lov: Vejledning af elever og virksomheder om muligheder på praktikpladsmarked skal styrkes med.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt uddannelsesledere.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Det kompetente Nordjylland
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Reformer af erhvervsuddannelserne i et historisk perspektiv
Præsentationens transcript:

Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005

Audiologiassistentuddannelsen Knudepunkter fra status og perspektiver I 2000 vedtog folketinget en lov om Sociale Service. Det betød, at der indførtes tilskud til høreapparater indkøbt hos private høreklinikker. Det skulle mindske presset på de offentlige høreklinikker og være med til at nedsætte ventetiden Det har medvirket til et øget behov for færdig- uddannede inde for branche. De senere år har ca. 15% af de offentlige stillinger stået ubesatte.

Audiologiassistentuddannelsen Knudepunkter fra status og perspektiver I nogle amter ses løsninger med audiologisk service i offentligt regi, via private ørelægepraksis med otlog eller audiolog, samt audiologiassistenter. Det medføre nye og øgede krav til audiologiassistenten. En anden model, der frygtes de kommende år er: Audiologisk afdeling med underbemanding af audiologer –hvilket igen vil medføre større krav til audiologiassistenten.

Audiologiassistentuddannelsen Knudepunkter fra status og perspektiver Der er således et behov for at audiologiassistenterne kan efteruddannes til de øgede krav. Det vil medføre et endnu større flaskehals problem på området, idet de færdiguddannede vil forlade arbejdsmarkedet, i en periode, for at videreuddanne sig. Øges uddannelseslængden, vil der blive færre færdig uddannede, idet der ikke er mangel på praktikpladssøgende men på praktikpladser.

Erhvervsuddannelser i verdensklasse

Globaliseringsrådet Globaliseringsrådets drøftelser i august 2005: ”Erhvervsuddannelser i verdensklasse”. Fem udfordringer: 1.Alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. 2.Der skal være praktikpladser nok i virksomhederne. 3.Erhvervsuddannelser med kvalitet - både for unge med gode faglige forudsætninger og unge med mindre gode forudsætninger. 4.Balance mellem hensynet til nutidens og fremtidens arbejdsmarked. 5.Nye brancher og jobområder skal dækkes af uddannelse.

Udvalget om fremtidssikring af erhvervsuddannelserne Kommissoriets fokuspunkter: Praktikpladsområdet. Struktur og trin- og niveaudeling. Fremtidens erhvervsuddannelser og deres indhold.

Indsatsområde Velfærdsaftale af 20. juni 2006 Begrundelse - indsatser IndgangeUddannelserne skal samles i fællesindgange. GrundforløbDe erhvervsrettede ungdomsuddannelser skal gøres mere attraktive for unge med forskellige forudsætninger. Det gælder bland andet, at eleverne skal møde praksis tidligere i uddannelsen. Der skal tilbydes særlige forløb til unge med såvel stærke som med svage forudsætninger Klare uddannelses- tilbud For at skabe klare uddannelsestilbud til unge med forskellige forudsætninger og for at sikre en tydelig adgang til de videregående uddannelser skal eud trindeles og den enkelte elev skal have bedre mulighed for at vælge forskellige niveauer i fagene. UddannelsesdækningMuligheden for at tilrettelægge individuelle eud skal styrkes

Område Udvalget om fremtidssikring af erhvervsuddannelserne Indsats StyringDer skal skabes mulighed for at nedsætte udviklingsudvalg, f.eks. på områder hvor arbejdsmarkedets parter ikke i tilstrækkelig grad fornyer uddannelser eller etablerer uddannelser inden for nye brancheområder StyringKonkretisering af den enkelte uddannelses mål og indhold sker i en uddannelsesordning, som i forhold til i dag vil være mindre detailstyrende og rumme bedre mulighed for lokale ønsker StrukturUddannelserne sammentænkes i en rammelov StrukturUddannelserne skal trindeles, når bestemte kriterier er opfyldt – blandt andet med afsæt i en national kvalifikationsnøgle – for at erhvervsuddannelsessystemet mere gennemskueligt og differentieret med klare tilbud til grupper af unge med forskellige forudsætninger

Område Udvalget om fremtidssikring af erhvervsuddannelserne Indsats StrukturDer skal være bedre mulighed for niveaudeling af fag for at imødekomme den enkelte elevs forudsætninger og behov. IndholdDen internationale dimension skal styrkes blandt andet ved en udvidet mulighed for praktik i udlandet. Struktur10-12 indgange til de grundlæggende erhvervsrettede uddannelser. Der kan være behov for grupperingen inden for indgangen – de såkaldte uddannelsesfamilier. Uddannelser tilknyttes én indgang, men der skal være mulighed for at kunne begynde på et hoved- forløb fra andre relevante indgange. Særlige grundforløbspakker. StyringDer skal etableres mulighed for at dimensionere og adgangs- begrænse de mest populære modeuddannelser allerede ved indgangen til grundforløbet for at undgå frafald og brede elevernes uddannelsesvalg ud.

Flere måder at tage uddannelsen og efteruddannelse på Trindelte EUD evt. med EUD+ GVU Individuelt tilrettelagt EUD Studierettet påbygningskompetence Erhvervsrettet påbygnings kompetence Valgfrispecialefag som efteruddannelse Individuelt tilrettelagt EUD §15 stk. 3 Individuelt tilrettelagt EUD forsøgbekendtgørelse ?

Flere måder at lave uddannelsesaftaler på De almindelige uddannelsesaftaler Ny mesterlære Kombinationsaftaler 2 eller flere virksomheder, helt eller delvist godkendte praktiksteder, som dækker hele forløbet Trin 1 Korte aftaler Fuldt godkendte praktiksteder, som ikke kan påtage sig et helt uddannelsesforløb Praktikplads?