Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Informationsaften Aftenens program:
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Skolepolitiske visioner og mål
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Medborgerskab – på sporet
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Den åbne skole.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Steen Gravgaard Eriksen
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Den inkluderende skole
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Et fagligt løft af folkeskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Målstyret læringsreform
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Den pædagogiske læreplan
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Målformuleringer i et børneperspektiv
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder

Indhold  Baggrund og perspektiv  Kerneopgaven i et ledelsesperspektiv  Hvad forholder jeg mig til?  Hvad forholder jeg mig ikke til?

Baggrund og perspektiv  Lærer og pædagogisk leder på Overlund Skole  Skoleleder på Karup Skole  Formand for Skolelederforeningen i Viborg  Arbejdet med børn og unge med erhvervet hjerneskade  Været tæt på at starte en friskole – ikke i protest!  Far til en dreng, der går i 1. klasse på Houlkærskolen  Gift med en lærer på Houlkærskolen side 3 ”Mit personlige perspektiv som leder i Viborgs kommunale skolevæsen”

Tryghed Trivsel LæringUdvikling Kerneopgaven i et ledelsesperspektiv. side 4 Skolereformens mål Lys i øjnene Fremtidens samfundsborgere i Viborg Kommune Min drømmeskole er ikke et konkret sted eller en konkret bygning Det handler i stedet om de mennesker, der er i den Om det der sker mellem dem, og det de er sammen om

Hvad forholder jeg mig til?  En vision om lige gode vilkår og muligheder for alle skolebørn i kommunen…  Jeg vil prøve at beskrive min drømmeskoles vilkår med afsæt i citatet ”rammer der frisætter”…  …Børnene  …Personalet  …Ledelsen side 5 Tryghed Trivsel LæringUdvikling

Fysiske rammer der frisætter…  Indretning af bygningsmassen og udearealer der inspirerer og understøtter en fleksibel skoledag med forskellige læringsformer  IT hardvare og lærings-software, der matcher kravene i samfundet og forventningerne til den pædagogiske praksis  Opdaterede undervisningsmidler Titel på mødet kan skrives i dette felt side 6

Rammer der frisætter børnene… side 7 TryghedTrivselLæringUdvikling Gode og tætte relationer til en voksen Et overskueligt læringsmiljø Social dynamikFaglig dynamik Diversitet Gode eksempler at spejle sig i Tilpasse udfordringer Professionelt kompetente voksne Plads til forskellighed En del af fællesskabet

Rammer der frisætter personalet…  Tid og overskud til kerneopgaverne:  Planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning og aktiviteter – særligt i forhold til det enkelte barn.  Relationsarbejde med både det enkelte barn og børnegrupper.  Udvikling af egen og fælles professionel praksis.  Involvering af og samarbejde med forældre og eksterne ressourcepersoner.  At de rette professionelle og fag-faglige kompetencer er til stede og kan bringes i anvendelse i fællesskab.  Et tæt og velfungerende teamsamarbejde med høj grad af indflydelse på den fælles opgaveløsning og fleksibilitet i hverdagen.  Løbende mulighed for langsigtet og kortsigtet kompetenceudvikling.  Grundlag for og adgang til faglig sparing i hverdagen gennem reelle praksisfællesskaber. side 8 TryghedTrivselLæringUdvikling

Rammer der frisætter ledelsen…  Råderum til strategisk ledelse – fleksibilitet!  Målrettede indsatser i forhold til ”lokale” behov (mikro og makro)  En supplering af skolebestyrelserne med andre ”kasketter”  Pædagogiske beslutninger over økonomiske begrænsninger  De nødvendige professionelle kompetencer er til rådighed  Tid til ledelses-kerneopgaverne:  Pædagogisk og faglig personaleledelse  Udviklingsarbejde  Tværfagligt samarbejde  Løbende kvalitetssikring og udvikling af egen professionalitet gennem kollegial sparring og uddannelse. (Socialt samvær og trivsel)  I ledelsesteam (kræver et reelt team og adgang til hinanden)  I kollegiale netværk  De nødvendige kompetencer i ledelsesteamet og plads til specialisering pga. kompleksiteten i den samlede ledelsesopgave side 9

Hvad forholder jeg mig ikke til?  Økonomi og tildelingsmodeller:  I min drømmeskole er der tid til kerneopgaverne og det der sikrer kerneopgaverne for både ledere og medarbejdere!  Skolestørrelser - antal spor?  I min drømmeskole er der optimal faglig og social dynamik for både børn og voksne.  Placering af skolerne:  I min drømmeskole er det tryghedsprincippet frem for nærhedsprincippet, der gælder.  I min drømmeskole er der lige gode vilkår og muligheder for alle skolebørn i kommunen… side 10 TryghedTrivselLæringUdvikling