Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Kontanthjælpsreformen
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Almen praksis – Ønsker fra en kommune 13. november 2014 Det samarbejdende sundhedsvæsen Perspektiver og visioner.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
KL´s visioner for kroniske patienter
Sårpleje i Aalborg kommune
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Læring fra de gode eksempler i hverdagen Frederiksbergs samarbejde mellem UU og den boligsociale indsats Januar 2016.
Kommunernes udfordringer - lægernes opgaver De sundhedsfaglige opgaver på det kommunale område FAKL 2. maj 2013 Mads Koch Hansen.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Skandia koncernen Førende, uafhængig og kundeejet bank- og forsikringskoncern Tilbyder rådgivning og økonomisk tryghed gennem alle livets faser Højt.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Erfaringer fra Aalborg Kommune
Tandlægernes rolle i det nære sundhedsvæsen
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Refusionsreformen 12. november 2018.
Sundhedsaftale
Tværgående samarbejde –
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Præsentationens transcript:

Strategisk brug af data Laura Nyholm Christensen, teamchef, Frederiksberg Kommune

Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA? 103.000 borgere 8,7 km2 6.000 ansatte Ca. 5 mia. i driftsbudget årligt 78.000 årlige henvendelser Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet 2.000 ansatte Ca. 6.000 ældre, hvoraf ca. 4.000 modtager hjemmepleje Ca. 2.000 sager på socialområdet Ca. 5.000 sager på arbejdsmarkedsområdet Leverer pleje, omsorg, visitation, støtte, vejledning, opsøgende tiltag, frivillige tilbud, livsnære funktioner og ekspeditionssager indenfor lovgivningsmæssige rammer; politiske prioriteringer, faglige standarder og i sammenhæng til borgerens øvrige livsforløb og anden kommunal eller regional aktivitet.

Data og Kommunen Hvordan arbejder vi med data? Økonomiopfølgning, Resultat/effektopfølgning Målfastsættelse og opfyldelse Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv Tværgående udviklingsspor, flerdimensionelle data, data som beslutningsgrundlag i udviklingsproces Videre perspektiver Samskabelse af data, socialt bæredygtig by, dynamisk videreudvikling af data

Hvordan arbejder vi med data? Økonomiopfølgning

Hvordan arbejder vi med data? Økonomiopfølgning

Effektstyring på Frederiksberg 2. Resultat/effektopfølgning Kommunal bestyrelsen 2012 Den bærende ide bag styrket effektfokus på ældreområdet er et fokus på effekt og sammenhæng i den samlede indsats overfor hele ældregruppen i kommunen. Denne målgruppe mødes i dag med en bred vifte af ydelser og tilbud (kommunale ydelser som forebyggelse, genoptræning, hjemmesygepleje osv., hospitalsbehandlinger, almen praksis osv.). Et styrket effektfokus skal løfte sig op over det enkelte tilbud og i højere grad vurdere på den samlede effekt – hvordan sikres, at den enkelte borger i målgruppen er sund og selvhjulpen længst muligt. Budgetaftale for 2013 Partierne er også enige om, at effektstyring understøtter behovet for at prioritere ressourcerne derhen, hvor de giver størst faglig værdi for borgerne, og udbredes fremadrettet til alle fagområder. Budgetaftale 2012: Effektstyring, ældreområdet særligt prioriteret Koblet til forudsat besparelse på medfinansiering Budgetaftale 2013: - Effektstyring udbredes til alle sektorområder Hvor vil vi gerne hen: Målrettet og integreret ledelsesinformation Kvalificering af beslutninger – indenfor de økonomiske rammer LIS som driver for effekt- og resultatstyring Fælles forståelse på tværs af organisationen – og i forhold til selvejende og private leverandører

Hvordan arbejder vi med data? 2. Resultat/effektopfølgning =>Data som styringsredskab, som beslutningsgrundlag, som garant for kvalitetsmål

Hvordan arbejder vi med data? 2. Resultatopfølgning

Hvordan arbejder vi med data? 3. Målfastsættelse og opfyldelse Operationalisering af 95 pct.-målsætningen Mindre frafald på uddannelserne (Beskæftigelsesplan) 60 pct. af årgang 2011 fokuselever er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse (Resultatmål i 2014 - fokusaftale) 40 pct. af de unge, som ungecenteret vurderer er i høj risiko for uddannelsesfrafald, fastholdes i ungdomsuddannelse i minimum seks måneder (resultatmål 2014 – fokusaftale) , dvs. data som driver for vores målfastsættelse og opfyldelse

Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv 1 Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv 1. KL-projekt sammen med 4 andre kommuner om sammenhængende indsatser på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet En stor del af borgerne, som modtager en social- eller sundhedsindsats kender kommunen faktisk i forvejen. Hele 81 pct. af de borgere, som modtager en indsats, er faktisk kendt i beskæftigelsessystemet. Dvs. at disse borgere, på et eller andet tidspunkt året inden påbegyndelsen af indsatsen, har været i kontakt med beskæftigelsessystemet. Det kan bl.a. være i form af sygedagpenge, kontanthjælp eller førtidspension.

Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv 2. GIS-kort

Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv 3 Strategisk brug af data i udviklingsperspektiv 3. Rehabiliteringsprojektet ”Træning Til Hverdagen” Træning til hverdagen: Effekt opgjort ift. hjemmehjælpstype ved afslutning af forløb i 2013 og 1. og 2. kvartal 2014

Videre perspektiver Samskabelse af data Med borgere Info-output til andre aktører, f.eks. læger eller fitness centre? Risiko: Overvågningssamfund? Eller kilde til overblik og sammenhæng?

Videre perspektiver 2. Socialt bæredygtig by Sundhedsdata koblet med indtægtsgrundlag koblet med brug af tilbud, koblet med fremskudt sagsbehandling. Intelligent prognosticering 3. Dynamisk videreudvikling af databrug Fælles udvikling af analyser på tværs af drift og udvikling Fokus på forhåndenværende datakilder Særligt fokus på early warning systemer

Tak for ordet Spørgsmål/debat