Dias om 7-9-13 Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet 7-9-13 indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fra problemfiksering til løsningsorientering – Hotel Nyborg Strand den 4. december 2007 Gitte Daugaard,
Advertisements

Informationsmøder om rengøring
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Introduktion til deltagere i ledercoaching
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Arbejdsmiljø i ældreplejen i Danmark Satspuljeprojekt (6)
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Arbejdspladsudvikling
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø og beredskab.
Sundhed på arbejdspladsen
Vold - et fælles anliggende
SYG, STRESSET ELLER BARE PJÆK
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Anerkendende APV.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
Fravær og nærvær/v. Conni Lachenmeier Ingeniørforeningen d. 25. november 2008.
ArbejdsPladsVurdering (APV)
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Gode Trivselsprocesser
Er MED eller MIO altid løsningen? Erfaringer fra Region Nordjylland.
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
GRIB IND - GODT KOLLEGASKAB UDEN MOBNING
Det Sociale Kapitel
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Håndtering af Sygefravær
MTU 2013 | Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Rungsted Gymnasium Præsentation Svarprocent: 82% (80 besvarelser ud af 98 mulige)
Ny arbejdsmiljøreform Hvad kontrollerer Arbejdstilsynet?
Hvad er en APV og en arbejdspladsbrugsanvisning?
Rækkefølge for screening BST-pligtige inden 2008:  Park og Vej  Affald- og genbrug  Spildevand  Hjælpemiddelafdelingen Samtidig screenes arbejdspladser.
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Dias om psykisk arbejdsmiljø Følgende dias beskriver, hvad psykisk arbejdsmiljø er for en størrelse. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
SundTrivsel · Universitetsparken 7 · 4000 Roskilde · · Resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2010.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Kunsten at give god feedback
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Workshop 2 De usynlige organisatoriske barrierer for stresshåndtering v/ Tanja Kirkegaard.
Sygefravær eller arbejdsglæde APV – kørekort til et godt arbejdsmiljø.
Skal pædagoger være robuste?
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
APV, TRIVSEL OG SOCIAL KAPITAL 2017
MTU 2012 | Medarbejdertilfredshedsundersøgelse
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Hvordan får jeg indflydelse?
Personalemøde – opfølgning på MTU
Tag snakken – bryd vanerne
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Med helbredet på spil som indsats
APV – Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten)
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Dias om 7-9-13 Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet 7-9-13 indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad psykisk arbejdsmiljø er for en størrelse. Disse kan være gode til oplæg på arbejdspladsen eller i fx sikkerhedsgruppen

Hæftet 7-9-13 Et element i FOAs indsats: Godt psykisk arbejdsmiljø Metoder til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø Målrettet arbejdspladserne

7-9-13 består af: 7 gode grunde til at arbejde med emnet 9 faglige indgange (dåseåbnere) til at åbne feltet om psykisk arbejdsmiljø med 13 brugbare metoder til at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø

7 gode grunde Det er vigtigt at tage fat i det psykiske arbejdsmiljø fordi: 1) Der faktisk er mange, der ikke trives på deres arbejdsplads 2) Et godt psykisk arbejdsmiljø giver større arbejdsglæde 3) Det psykiske arbejdsmiljø påvirker hele arbejdspladsen 4) Et dårligt psykisk arbejdsmiljø er hårdt for den, det går ud over 5) Forandringer og omstillinger er hverdagskost 6) Det er muligt at gøre noget ved det! 7) Det ikke kun er noget, man bør, det er noget, man skal

9 faglige indgange 1) Om at kridte banen op 2) Om at sætte mål og delmål 3) Om at arbejde med mennesker 4) Om at håndtere forandringer 5) Om at have skæve eller skiftende arbejdstider 6) Om at blive stresset og udbrændt 7) Om at blive udsat for mobning, chikane eller vold 8) Om at have indflydelse og udviklingsmuligheder 9) Om at finde hjælp til det psykiske arbejdsmiljø

13 brugbare metode 1) Kortlægningsskemaet 2) Checklisten 3) Trafiklyset - en indledende prioritering 4) Delfimetoden - en brainstormmetode 5) Opdagelsesrejsen (parvise interview) 6) Arbejdsmiljøbarometret 7) Fokusgruppeinterview 8) Handleplan og opfølgning 9) Samarbejdsøvelsen 10) Supervision 11) Stressforebyggelse og stresshåndtering 12) Styrkespillet (forebyggelse af mobning) 13) Den værdsættende samtale

Om de 13 brugbare metoder Metoderne 1 – 7 kan bruges til at kortlægge og dermed prioritere, hvor det er vigtigst at tage fat. De enkelte metoder kan bruges som dele af en ArbejdsPladsVurdering (APV) Metode 8 er særlig vigtig – uden opfølgning og handlingsplan sker der ingenting! Metoderne 9 – 13 er øvelser, der direkte har til formål at forbedre det psykiske arbejdsmiljø fx forbedre samarbejdet, forebygge mobning og sikre en bedre håndtering af stress

God arbejdslyst! Hæftet 7-9-13 og den tilhørende plakat kan bestilles hos Forbundet