JOBVÆKST Mariagerfjord Værktøj til analyse og formulering af Vækst/Forretningsstrategi.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
Velkommen til netværket der hjælper dig til +25 % bedre bundlinie i 2010 Projektejer Due & Partners November 2009 ©Plus25 er et varemærke og et management.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Skabelon til strategisk plan
Backoffice præsentation
Udviklingsplaner Sønderborg
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Skriftlighed og læring
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
1 Velkommen! Informationssøgningsprocessen:  Hvordan kan I gribe det an (strategier)  Omdanne jeres emne til søgeord  Søgeteknik  Bruge søgeordene.
Backoffice præsentation
- Hvad kan I forvente som forældre?
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Omgangstone og kollegialitet
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Introduktion til Det Praktiske Projekt
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Tydeliggørelse af anvendelsesdim ension i undervisningen Kvalitativ undersøgelse Vi afventer resultatet af vores undersøgelser ??? Kvantitativ undersøgelse.
JOBVÆKST Mariagerfjord
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Kort demo af processen BA Leisure Management BA International Sales
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Grunde til at jeg elsker dig
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
JOBVÆKST Mariagerfjord
Mission, vision og strategi.....det er DER – VI skal hen !
Interaktionsformer En begrebsmæssig model kan understøttes med forskellige interaktionsformer Interaktionsformen fastlægger centrale egenskaber: Hvordan.
Delphi-evaluering og Green Field
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
SKABELON.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
Ordbank på Islandsk og dansk – Venskaber (papir)
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Politik og organisation
Evaluering af jobfirst
Workshop 2 i strategisporet
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Formiddag Kort Intro Kommune Pitches (hjemmeopgaver) Præsentation af Copenhagen Solutions Lab Handlingsplan Strategiarbejde 1: Kortlægning af.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

JOBVÆKST Mariagerfjord Værktøj til analyse og formulering af Vækst/Forretningsstrategi

Sådan bruger du værktøjet! Dette er en bred samling af værktøjer, som er centrale for analyse og formulering af Vækst/Forretningsstrategi. Du/I kan enten vælge en tilgang, hvor du selekterer imellem værktøjerne og udvælger de, der er relevante for dig og jeres virksomhed. Har du/I ingen eller mindre kendskab til strategi eller er i tvivl om ”hvor skoen trykker”, anbefales en systematisk tilgang fra start til slut. Hele gennemgangen anbefales også, hvis ambitionen er at lave en bred analyse til grund for strategiformuleringen. Det kan anbefales, at du/I inddrager assistance til strategiformuleringen. Se evt. menupunktet: Certificerede konsulenter Dette tegn betyder, at det er forklaring af et værktøj – dvs. teori og eksempler. Her skal man udfylde et skema med egne data Vejledning og Intro ! Skriv 2

Indhold i forretningsstrategi værktøjskasse 1.Vejledning og introduktion til strategi Side Analyse og scenarier Side Formulering af strategi Side Handlingsplaner og Gameplan Side Vejledning og Intro 3

Hvad er en strategi? Strategi kommer af det græske ord Strategos som kan oversættes med krigskunst eller krigslist. Den erhvervsmæssige betydning af strategibegrebet kan beskrives som et handlingsprogram, der søger at fastlægge: –hvor en virksomhed ønsker at bevæge sig hen –hvilke mål, der skal styre denne udvikling og –hvilke aktiviteter, der skal gennemføres for at nå disse mål. 4 ! Vejledning og Intro

Hvad omhandler en strategi? Det er det overordnede, det drejer sig om. Det handler om: –Det fremtidsrettede –Det, som kun vanskeligt, eller med store omkostninger, kan ændres igen, når det først er besluttet. Har stor betydning i relativ lang tid for virksomheden –Det, som tilsigter at skabe klarhed over, hvad virksomheden VIL og SKAL GØRE 5 ! Vejledning og Intro

Hvad skal vi vide for at lave en strategi? Indhold i analysen: Egne ønsker og motivationer - hvad ønsker I at arbejde med og hvordan? Omverdenen og dens krav og forventninger (ekstern analyse) Virksomhedens ressourcer (intern analyse) 6 ! Vejledning og Intro

Egne ønsker og motivationer Hvad er jeres ambitioner med virksomheden? – Vækst? Hvordan ønsker I virksomheden udvikles? Hvordan ser jeres drømme for fremtiden ud? 7 Vejledning og Intro !