Hvad er offentligt og hemmeligt i Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Etablering af virksomhed
Gammelheds-Philosophy
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
FAQ – vedr. forældreansvarsloven
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Arbejdsløs.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Sådan kommer I i gang med digital signatur
LinkedIn Intro.
Flickr.com – online billeddeling
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Det svære liv i en sportstaske
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
En Monitors Erfaringer Kildedata og Kildedokumenter
Væsentlige ændringer Formålsbestemmelse (§ 1)
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Sprog/billeder på Internettet
Præsentation af Navne & Numre® Erhverv EUROCAPITAL
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Hvor der er fokus på klimaet.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Fortællinger fra kanten
Mette Arleth Aalborg Universitet Fru Madsen og de interaktive spatio- temporale online GI-applikationer Kan vi forstå GIS? (skal vi?)
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Smølfens død.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Hvad siger medarbejderne?
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Organisation og kommunikation
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Uafhængige LifeWave Distributører
Hallo... Jeg ville bare se om du var tilstede... I just wanted to see if you were there...
Konference - EU i undervisningen – sådan!
Mennesker Værdier Resultater Sådan ønsker jeg at være i dialog med mine rådgivere Erik Ravn Schmidt.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Hvad er kvalitet i ældreplejen - og for hvem? Tine Rostgaard Socialforskningsinstituttet ’Kvalitet på ældreområdet’ 8 februar 2006 Ålborg.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
R etsplejelovens § 115 b. Tavshedspligt POA Politiet kan videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder, hvis videregivelsen.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
SKABELON.
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
Introduktion til Daisy Indhold Statens Arkiver Hvad er Daisy? Oprettelse af brugerprofil Bestilling i Daisy Centrale begreber i Daisy.
Brønderslev Kommune Den 14. juni 2016 Tema: Forældre der går fra hinanden i relation til daginstitution og skole. Ved Lotte Bjerring Jurist, advokat, ekstern.
Reykjavik den 27. september 2016
Præsentationens transcript:

Hvad er offentligt og hemmeligt i Danmark Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Offentligt Hemmeligt Postjournaler Retsdokumenter Bedriftsregnskaber Offentlig statistik/nøgletal

Hvad er offentligt i Danmark Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Staten, kommuner, regioner fx skoler, sygehuse, fængsler Universiteter, gymnasier Kommunale fællesskaber fx affaldsselskaber med flere kommuner Råd, nævn og kommissioner fx Datatilsyn, fredningsnævn

Hvad er hemmeligt i Danmark Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Læger, idrætsforeninger, selvom de drives med offentlige midler Museer, teatre, efterskoler – selvejende institutioner, som udfører offentlige opgaver og får offentlig støtte Som hovedregel regnes virksomheder mv for private selvom de løser offentlige opgaver efter udlicitering A/S, I/S mv. også selvom de er helt eller delvist offentligt ejede fx Sund og Bælt A/S og Kommunekemi

Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Journalist + Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Pressen må gerne få flere oplysninger end dem, myndighederne ellers har pligt til at udlevere. Kun tavshedspligten begrænser åbenheden Det er i orden at give telefonisk orientering til pressen En anmodning om at gennemse alle sager af en bestemt art bør imødekommes når det er pressen

Hvordan finder vi postjournaler/postlister? Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Postliste er IKKE lovkrav i Danmark Men mange kommuner har selv indført postlister/-journaler Den mest omfattende postliste finder man i Region Nordjylland som udarbejde postlisten i samarbejde med journalister I forslaget til ny offentlighedslov er åbne postlister med (dog kun som et forsøg)

Sådan søger du aktindsigt/innsyn i Danmark Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Mundtlig kontakt er ok (det er også email, brev, fax, personligt fremmøde) Ingen formkrav, men myndigheden skal kunne finde sagen Ring først og få en uformel snak - opfattes ikke som sag Trick: Myndighederne skal føre en journalliste over en sags dokumenter. Start der.

Hvilke retsdokumenter kan man få aktindsigt/-innsyn i? Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Som hovedregel har alle ret til innsyn i domme og kendelser Undtagelser: - familiesager,skilsmisser - ikke afsluttede straffesager Aktindsigt? I domme, søges hos domstolen - i anklageskrift, hos anklagemyndigheden

Hvordan kan man få aktindsigt i bedriftsregnskaber? Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Alle bedrifter skal sende info til Det Centrale Virksomhedsregister CVR fx navn, adresse. Det meste er tilgængeligt Årsregnskaber skal sendes til Erhvervs- og selskabsstyrelsen Eogs Oplysningerne er offentlige Regnskaber mv. kan bestilles og købes hos fx www.big.dk og www.greens.dk

Offentlig statistik/nøgletal Jeg vil ha innsyn/aktindsigt GENERELT statistikbanken.dk noegletal.dk MILJØ miljoeportal.dk Farmsubsidy.org POLITIK ft.dk KRIM domstol.dk

Jeg vil ha innsyn/aktindsigt Tips/Gullgruver Jeg vil ha innsyn/aktindsigt alarmcentralen, 112 SOK

DIREKTE "FOR AT VISE FLAGET" - DET ER JO SÅDAN NOGET VI IKKE BRUGER I FLYVEVÅBNET JO 278: HVADFORNOGET - VIS FLAGET RCC: JA 278: OG VI SKULLE FLYVE I MORGEN RCC: JA - OG VISE FLAG 278: VI SKAL IKKE VISE NOGET FLAG VI SKAL DA SØGE NÅR DET ER AKTUEL RCC: JA DET ER JO LIGE NØJAGTIGT DET 278: NÅ - HVIS VI ER RELEASED ER VI RELEASED, MEN JEG VILLE HAVE FLØJET TIL ÅLBORG OG HENTE NOGLE FLARES OG SÅ TAGE UD OG SMIDE DEM DER ER KRAFTEDME TRE STORE FÆRGER DERUDE NU OG EN MASSE ANDRE FLÅDEFARTØJER DERUDE, FISKEKUTTERE OG ALT MULIGT SOM LEDER EFTER DERES VENNER RCC: JA DET ER DET, DEN ENE AF DEM DER ER MED NEDE ER EEN AF DEM DER GØR TJENESTE PÅ REDNINGSBÅDEN - LÆSØ – 278: JA MEN DET VED JEG GODT - DET FIK VI AT VIDE DERUDE OGSÅ - JA MEN SÅ FLYVER VI BARE HJEM JO 278:OK HA HA RCC: JA, MEN ER DET IKKE UHYGGELIGT 278: JO DET SYNES JEG DET ER

”Journalism is not stenography, it’s the best obtainable version of the truth” Carl Bernstein