Dialog som et strategisk arbejdsredskab - en konstruktiv model for landbrugets selvforvaltning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Teori-Praksis-holdning
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
’Vandpartnerskabet’ v/Marianna Lubanski DWF temamøde den 21. April ’Det Danske Vandskab – nu og i fremtiden’
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Vibeke Abel - Ligestillingsministerens Departement Det tværministerielle mainstreamingsprojekt ”Mainstreaming - fra Strategi til Praksis” 28.maj 2001.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Lektion 4 – Fordybelses- og fornyelsesfasen
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Kultur Syddjurs Som en iværksætterforening for kulturudvikling i Syddjurs Kommune v/ Hans Bodilsen.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
”5 skarpe” – om udvikling af løsningerne Spørg kun borgerne om det, der er behov for – og genbrug data Skriv så det kan forstås – men kun når det er nødvendigt.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
AGWAPLAN AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en buttom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta.
Gør modspilleren til medspiller Landmændene, myndigheder, naturfredningsforeningen, m.fl. Irene Wiborg Videncentret for Landbrug.
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Refshammer beboerforening
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
18. Strategisk analyse af interne forhold
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Side 1 Lodsejerdialog - praktiske erfaringer med lodsejerkontakt Infomøde om Vådområder Nyborg/Skanderborg d marts 2011 v/ Karsten Wandall, projektleder,
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Ny regering, nye tider – dag 1
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Opsamling Screenings Session Miljøvurderingsdag 2014.
FRUGTBART SAMARBEJDE - fra mikro- til meso-destinationer? Professor Henrik Halkier 1. Fælles udfordringer 2. Strategiske udfordringer.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Nationalparker i Danmark Hvad betyder det for landbruget i Thy? Ved gdr. Niels Jørgen Toft Pedersen Formand for LandboThy.
Digital forvaltning: Organisatoriske og kompetencemæssige forudsætninger Kontorchef Lars Frelle-Petersen og chefkonsulent Sten Mogensen Videnskabsministeriet.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Arbejdsgruppen: STS projektleder fra Vordingborg STS projektleder fra Næstved STS Tekniker fra Næstved SAPA Projektleder fra Roskilde SAPA Projektleder.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.
How to: Vælg slide layout 1.Højreklik på slide 2.Vælg ”Layout” 3.Vælg slide i flyout Indsæt billede Template uden billede 1.Klik på ikon, ”Indsæt billede.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Landbrugsrådgivning øst Sjællandske Familielandbrug
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Præsentationens transcript:

Dialog som et strategisk arbejdsredskab - en konstruktiv model for landbrugets selvforvaltning

Hvorfor brugerinddragelse – kan man ændre fra formynderi til selvforvaltning???

Ja Fire forudsætninger: -Landbruget er et hårdt reguleret erhverv – derfor skal landbruget være mere udfarende, dagsordenssættende og samarbejdende med de lokale offentlige myndigheder

Ja Fire forudsætninger: -Landbruget er et hårdt reguleret erhverv – derfor skal landbruget være mere udfarende, dagsordenssættende og samarbejdende med de lokale offentlige myndigheder - Udfordringerne som landbruget står i og overfor er så store og grundlæggende kulturelt, historisk og politisk, at det kræver nye metoder for løsning

Ja Fire forudsætninger: -Landbruget er et hårdt reguleret erhverv – derfor skal landbruget være mere udfarende, dagsordenssættende og samarbejdende med de lokale offentlige myndigheder - Udfordringerne som landbruget står i og overfor er så store og grundlæggende kulturelt, historisk og politisk, at det kræver nye metoder for løsning -Planlægning er ikke et spørgsmål om man kan lide det, det er en betingelse, landbruget lære at bruge planlægningen strategisk og gå efter win – win situationer

Ja Fire forudsætninger: -Landbruget er et hårdt reguleret erhverv – derfor skal landbruget være mere udfarende, dagsordenssættende og samarbejdende med de lokale offentlige myndigheder - Udfordringerne som landbruget står i og overfor er så store og grundlæggende kulturelt, historisk og politisk, at det kræver nye metoder for løsning -Planlægning er ikke et spørgsmål om man kan lide det, det er en betingelse, landbruget lære at bruge planlægningen strategisk og gå efter win – win situationer -Der kan ikke etableres en bæredygtig og nyorienteret udvikling med mindre landbrugerne arbejder tæt sammen i de lokale områder

Vi prøvede på Mors

Modellen kræver at processen bliver designet så den er gennemskuelig, engagerende og lokalt forankret

Modellen kræver at processen bliver designet så den er gennemskuelig, engagerende og lokalt forankret at der er lokal organisatorisk opbakning hos såvel landbrug som kommunalbestyrelse/byråd – dvs. at alle nødvendige aktører involveres i processen fra starten at den lokale landbrugsorganisation vil være forankringsled og sekretariat for processen.

Rum for udvikling eller ’Det selvforvaltende Landbrug’ har som forudsætning at landbrugerne selv er indstillet på at bidrage til løsningen af de mangeartede spørgsmål og problemer som landbruget står over for – dels de der har nabomæssig og natur-/miljømæssig og derfor også politisk karakter men også de mere interne strukturelle og produktionsmæssige forhold..

På Mors startede projektet med en dialog mellem landbrugets organisationer, Nordvest Agro og Landscentret og kommunalbestyrelser og de amtslige myndigheder blev hørt.

Det første møde var organiseret med landbrugere fra to pilotområder. Det var landbrugsorganisationerne der inviterede til møde på Nordvest Agro Som indledere var dels øens Kommunaldirektør, der inviterede til samarbejde om Morsø Kommunes samlede udvikling og til samarbejde med specielt Teknisk Forvaltning og dels repræsentanter for landbruget.

Så blev processen sat i gang og den foregik ganske enkelt som et styret dialogmøde, hvor deltagerne i et par grupper diskuterede hvilke af landbrugets udviklingsspørgsmål de mente, man skulle starte med.

Blidstrup: –Stisystem Movtrup og Blidstrup –Landtorv Blidstrup –Naturplaner Movtrup og Blidstrup –Pjece om Blidstrup-områdets kvaliteter til tilflyttere Erslev: –Naturplaner Erslev –Jordfordeling –Erslev KO Arbejdsgrupperne arbejde i de to måneder og afleverede så følgende forslag til arbejdstemaer for kommende projekter.

Denne proces løste ikke problemerne, men viste at landbruget gennem at bruge dialogbaserede metoder, kan diskutere de store spørgsmål, kan udvikle strategier over for dem og blive en ligeværdig dialogpartner om den fremtidige udvikling.