Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FN’s handicapkonvention
Advertisements

FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
De Samvirkende Invalideorganisationer DSI afdelinger Regionale kurser, september 2007.
25.September 2006 Hvad er formålet med dette arrangement v/ elene fleischer.
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Psykoedukation til unge i OPUS
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Medborgerskab – på sporet
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Forældremøde X årgang.
FN’s Handicapkonvention
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Socialpsykiatrien i ny organisering Velkommen til Dialogmøde i Socialpsykiatrien HTK.
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Støvring den 11. september 2007
Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Hvorfor socialt netværksarbejde?
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Hvad vil jeg tale om? Handicapkonvention – hvorfor det?
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Det Sociale Kapitel
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
HVAD SIGER BIBLEN OM KVINDER SOM HANNE?. Hvem kan finde sig en dygtig hustru? For hun er langt mere værd end juveler.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Det Inddragende Netværksmøde
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
Inklusion og Specialviden
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Seksualitet.
Implementering af Tablets som Supplerende og Alternativ Kommunikation
Ældrekommissionens rapport 2012
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Præsentationens transcript:

Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap

Socialt netværk - medarbejdernetværk Baggrund Mange gode intentioner om at holde fokus på sociale netværk – og den professionelle støtte til at mennesker med handicap kan etablere og fastholde et socialt netværk. Den gode praksis, erfaringer og viden skal ”spredes” og implementeres. Det sker ikke af sig selv – og det kan være svært i en hverdag fyldt med mange opgaver og fokuspunkter.

Handicapkonventionen - 8 principper Respekt for værdighed, ret til selvbestemmelse og uafhængighed Ikke-diskrimination Fuld og effektiv deltagelse i samfundslivet Respekt for forskelle og accept af handicap som en del af menneskelig diversitet og humanitet Lige muligheder Tilgængelighed Ligestilling mellem mænd og kvinder Respekt for de voksende evner, som børn med handicap udvikler, og for deres ret til at bevare deres identitet

Fokus på livets forskellige aspekter Kroppens eksistens Følelsesmæssige relationer Erkendende, skabende aktiviteter

Den ændrede professionelle rolle Livstilrettelægger Sørger for at livet er lagt til rette beslutter for ordner Klarer Beskytter mod nogle erfaringer Livshjælper Støtter med den hjælp der er brug for til at beslutte til at klare til at udvikler kompetencer Giver mulighed for erfaringer - også negative

Den professionelle rolle Støtter med den hjælp, der er brug for -til at fastholde og udvikle gamle netværk -til at etablere nye netværk -til at udvikle egenkompetencer i relation til netværk

Den professionelle rolle - når Knud gerne vil have nye venner som kan spille billard Karen gerne vil have en veninde til at gå i byen med Jørgen gerne vil have mere kontakt med sin familie Grete kan lide at være værtinde Se på den enkeltes muligheder – hvor er der brug for af professionel støtte – til hvad og af hvem? Hvad mangles – og hvordan ” fyldes hullerne ud” Se på den enkeltes egne muligheder /kompetencerne Hvilke kan vedkomne Hvilke kan udvikles Hvilke kan /skal der kompenseres for

Støtte – hvordan? Et menneske der vil noget Støtteperson Give støtte til at fastholde og realisere ønsker Turde give mulighed for Udvikle sociale kompetencer

Den professionelle opgave Forskellige aspekter i støtten til et socialt liv Støtte til formulering og fastholdelse af ønsker Støtte til at tage initiativ til opfyldelse af ønsker At tage initiativ indebærer Et ønske Et initiativ En erfaring Støtte til fastholdelse af minder og erindringer

Den professionelle rolle Drøft på din arbejdsplads Hvad er opgaven i forhold til -til at fastholde og udvikle gamle netværk -til at etablere nye netværk -til at udvikle egenkompetencer i relation til netværk Hvad skal der til for at varetage opgaven? Hvor ligger de største udfordringer?

Medarbejdernetværk Hvad kan vi tilbyde: Fødselshjælp ved etablering af regionalt medarbejdernetværk Støtte til planlægning og afvikling af 1-2 årlige regionale netværksmøder / temadage Landsdækkende temamøder – et årligt Formidling af viden og erfaringer

Temaer og metoder Etablering af nye netværk –Hvilke arenaer - hvilke interesser –Hvilke kompetencer – tage initiativ / kontakt –Hvilke metoder – livshistorie, kompas m.v. Fastholdelse af gamle netværk (familie, venner, bekendte) –Hvilke kompetencer –Hvilke metoder