Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Oplæg vedr. Sundhed og produktion hos produktionsdyr
informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Skal forbrugernes adfærd eller luftfartens regulering ændres? Jacob Sørensen, NOAH Bæredygtighed DGI-byen, 23. november 2011.
En styrket indsats mod piratkopiering Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen Industriens Hus den 14. marts 2008.
Tilsyn med og samarbejde om borearbejde
Indvandrere og efterkommere i grundskolen Niels Egelund, professor, dr
Speciale specifikt kursus i fod og ankelkirurgi
Egenkontrol.
Afkobling af stivelsesstøtte
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Jens Peter Bostrup Hvilke krav har fagbevægelsen Faglig konference om social dumping 2. december 2010.
Dorthe Kloppenborg Økologisk Landsforening
Vi er alle en del af løsningen - med venlig hilsen HK
Børnehavevejledningen Cand. Brom
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
Grøn Vækst Juni 2009 Miljøstyrelsen – Pesticider og Genteknologi Fremtidig indsats på pesticidområdet på baggrund af: A) ny EU lovgivning og B) regeringens.
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
Eftermiddagskursus om produktsikkerhedsloven
Landbrugsbedrifter og Europa-Parlamentets og Rådets forordning
Risikohåndtering af norovirus
Differentieringsmøde DDD 16. november Fødevaresikkerhed …. en verden af muligheder for dem der vil se tingene lidt fra oven, og binde veterinærfaget.
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Arbejdsmiljørådgivningen i det nye reguleringsparadigme
Områdeklassificering Anno 1 – status og erfaringer
1 Ny dual-use forordning ERFA-møde 10. september 2008 Kt. chef Stig Uffe Pedersen.
Morten Ejrnæs og Tim Niss Corell
Dansk Landbrugsrådgivning Mærkevarer – eller bare sikre produkter? Aftagerne forlanger sikre fødevarer – hvordan honorerer vi kravene? v/ Klaus Bergulf.
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Gør modspilleren til medspiller Landmændene, myndigheder, naturfredningsforeningen, m.fl. Irene Wiborg Videncentret for Landbrug.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Selengødskning Bent T. Christensen & Peter Sørensen DJF
Den bæredygtige landsby
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
Beretning Gdr. Henrik Høegh, Holeby Landsudvalget for Planteavl.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Hygiejne og torveregler Trekantens biavlskonference Gudrun Holm
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
KLINIKPAKNING Annette Bested Toft, KLIFO© 2011.
Indsamling og bearbejdning af markedsinformation
Plantekongres 2006 Niels K. Kirketerp. De vigtigste miljøeffekter - som følge af landbruget Grundvand:Nitrat Søer, fjorde og have:Kvælstof og fosfor Den.
IKT i marken – specielt for gartnere Allan Leck Jensen og Iver Thysen Danmarks JordbrugsForskning Informatik og Beslutningsstøtte.
Mulig merpris ved eksport ?
Junglen af miljøreguleringer Miljøchef, Hans Roust Thysen Landscentret, Planteavl Afdeling for Miljø, Natur og Arealforvaltning.
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Videnskabsteori & metode
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning FORSKNING I FREMTIDEN MED VMPIII SOM CASE Bidrag til paneldiskussion ved Plantekongres.
Kan økologiregler sikre dyrevelfærd?
Pesticidrester i fødevarer Fødevaredirektoratet Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring Jens Hinge Andersen Fødevaredirektoratet Mørkhøj Bygade
fastholder en bæredygtig udvikling
Landbrugets udviklingsmuligheder i områder med Natura 2000-udpegninger Natur- og Miljøkonsulent, Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret |
Plantekongres 11. januar 2006 Bioteknologisk forskningsstrategi for nonfood og foder V/ chefkonsulent Bruno Sander Nielsen Landbrugsraadet Plantekongres.
Sikkerhedskrav til lægemiddelemballage 1)Velkomst - overordnet orientering om nye krav til begrænsning af forfalskede lægemidler 2)Gennemgang af sikkerhedskrav.
Er en beskrivelse af:  ”God hygiejnepraksis i biavlen”  Hvordan opfylder man kravene til egenkontrol i biavlen.
VÆRDI AF RECIRKULERING PÅ ØKOLOGISKE MARKER Margrethe Askegaard SEGES, Økologi Plantekongres Herning, 21. januar 2016.
Sporbarhed håndtering af døde dyr
foderlovgivning SEGES Svineproduktion Foder 2017
heste Sarah Levring Møller.
Hygiejne 3.
Mink Malene & Camilla.
Alletiders Jul ! Tider går Tider skal komme Tid der var
Bæredygtighed Sporbarhed.
Persondata og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering
Præsentationens transcript:

Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET

Kogalskab Creutzfeld-Jacob 1997 Dioxin i belgisk foderfedt 1999

PLANTEDIREKTORATET Kommissionens Hvidbog år 2000 “Sikre fødevarer af animalsk oprindelse begynder med sikkert foder”

PLANTEDIREKTORATET Fødevareforordning 2000 Overordnet regelsæt. Lighed mellem fødevarer og foder Ansvaret for opfyldelse af kravene i fødevarelovgivningen ligger hos lederne af foderstofvirksomhederne Ansvaret for kontrollen med at lederne af virksomhederne overholder kravene i fødevareforordningen ligger hos myndighederne En foderstofvirksomhed: ”.. produktion, fremstilling, tilvirkning, opbevaring, transport eller distribution.. ” Alle led er fødevarevirksomhed (landmand, lagerholder, vognmand, foderstofvirksomhed)

PLANTEDIREKTORATET Fødevareforordning 2000 Forsigtighedsprincip: ” Kan antages at udgøre en fare” i stedet for ”Begrundet mistanke” Risikovurdering overfor risikohåndtering European Food Safety Authority (EFSA) Sporbarhed Rapid Alert

PLANTEDIREKTORATET Kontrolforordning 2004 Fælles for fødevarer og foder

PLANTEDIREKTORATET Foderhygiejne- forordning 2005 Forhandlinger om ikrafttrædelse

PLANTEDIREKTORATET Take home message Vi skal sammen have problemerne ned på jorden og sætte ind der, hvor det er relevant (f.eks. sporbarhed) Den enkelte leder har ansvaret I kan ikke købe jer til løsninger. I er nødt til selv at gennemanalysere problemstillingerne for jeres virksomhed Vi har ikke haft foderstofskandaler i Danmark