Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afElse Carstensen Redigeret for ca. et år siden
1
Dansk Landbrugsrådgivning Mærkevarer – eller bare sikre produkter? Aftagerne forlanger sikre fødevarer – hvordan honorerer vi kravene? v/ Klaus Bergulf Kvalitetschef, Landscentret
2
Dansk Landbrugsrådgivning Hvilke krav taler vi om? Sikre fødevarer Fuld sporbarhed Overholdelse af lovmæssige krav Dyrevelfærd Ingen avisoverskrifter!
3
Dansk Landbrugsrådgivning Stort set alle landmænd skal leve op til de hygiejneregler på foder- og fødevareområdet, som trådte i kraft den 1. januar 2006 Branchekoden "Vejledning for god produktionspraksis", er udarbejdet som en hjælp til at leve op til de nye regler Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =
4
Dansk Landbrugsrådgivning Branchekoden anviser eksempler på den kvalitetssikring, der kræves, hvis der anvendes forblandinger eller rene tilsætningsstoffer på bedriften Desuden giver den svar på De hyppigst stillede spørgsmål Anden information vedrørende hygiejnereglerne Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =
5
Dansk Landbrugsrådgivning Vejledningen og yderligere information findes på LandbrugsInfo under: God produktionspraksis i primærproduktionen - en branchekode Sikre fødevarer Foder- og fødevarehygiejne =
6
Dansk Landbrugsrådgivning Fuld sporbarhed Sprøjtejournaler Udsæd- og foderoplysninger Gødningsplaner og –regnskab Kvægdatabase Dyrlægeregistrering - og flere andre!
7
Dansk Landbrugsrådgivning Overholdelse af lovkrav Viden om lovkrav! Almindeligvis lovlydige borgere Godt landmandsskab Egenkontrol Myndighedskontrol 2. og 3. partskontrol Viden om lovkrav! § § § § § §
8
Dansk Landbrugsrådgivning Dyrevelfærd Det er her vandene skilles Englandsgrise Frilandsgrise Naturkød
9
Dansk Landbrugsrådgivning Ingen avisoverskrifter Dette er – udover pris - nok det væsentligste for vore købere af primærprodukter! Derfor ikke kun sporbarhed, men også: Sikkerhed i håndteringen!
10
Dansk Landbrugsrådgivning Kvamilla – et for tidligt projekt? Kvalitetsstyring og miljøledelse i landbruget Baseret på ISO 9001 Standarden for kvalitetsstyring, og ISO 14001 Standarden for Miljøledelse Gode erfaringer Ringe belønning ISO 9001 ISO 14001 ISO 9001 ISO 14001
11
Dansk Landbrugsrådgivning Branchekoden "Vejledning om god produktionspraksis" Et samarbejde mellem Dansk Landbrug, Dansk Landbrugsrådgivning og, Myndighederne Plantedirektoratet Fødevarestyrelsen Direktoratet for FødevareErhverv
12
Dansk Landbrugsrådgivning Kvalitetsstyring og dokumentation ISO 9001 ISO 14001 HACCP Opgaver Kvalitetsstyring Miljøstyring Fødevaresikkerhed Produktstandard Kontraktkrav Code of practice - formuleret af aftageren Lov- og myndighedskrav Etisk værdi- grundlag Godt landmandskab Grundlag Kontrolniveau Bedriftscertificering Produktcertificering Firmakontrol Dansk Kalv, Englands-grise Mester Mørt kalvekød Nordjysk Naturkød Grambogård Kalv DanishGAP HEDEGAARD – HACCP Danish Quality Crops Arlagården
13
Dansk Landbrugsrådgivning DLBR Certification Ny forretningsenhed i Dansk Landbrugsrådgivning DANAK akkrediteret til en række produktcertificeringer Dansk Kalv, Mestermørt Kalvekød, UK-grise, DanishGAP) Koordinerer og følger op på udviklingen I Danmark såvel som internationalt Vedrørende kvalitetskrav til primærproduktionen
14
Dansk Landbrugsrådgivning Eksempel
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.