Velkommen til Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes? Formidlingsseminar 3. Marts 2010

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VUE - årsmøde Vejledning i Fællesskaber
Advertisements

Madlavning i leve-bo-miljøerne VEGA SEMINAR 18. november 2008 Birgitte Højlund.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Forædremøde den
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Årsmøde for alle forældre 8. marts 2007 ”Skolen sprænger alle rammer” Årsmøde for alle forældre Mårslet Skole Torsdag den 8. marts 2007 Klokken
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
- en hverdags App til mennesker med sindslidelse
Merlivs seminar 27. August 2008
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Praksisudviklings projekt Vellykkede samtaler i sammenhængende forløb
Det bevidste Menneske! Bevidst Lederskab Velkommen til:
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
ØBRO FRI 2020 Kick-off visionsworkshop for ansatte
Klasseledelse Lene Heckmann.
Klimatilpasningens politiske dimension Sinatur Hotel Frederiksdal Onsdag den 21. maj –
Vega delprojekt : Aften- og natteliv
Merlivsprojektet Mere liv i ældres hverdag
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
21. juni 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
VEGA-netværkets årlige seminar
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
VEGA-projektet: Mere liv i hverdagen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Infomøde for mentorerne Tirsdag d. 29. juni 2010 Kl –
Refleksioner og opsamling ift. i går
Sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring
Koordinator Jette Bangshaab Åbningsseminar marts 2013 ”Teknologier i Borgernær Sundhed” University College Nordjylland.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Mere liv i gamles hverdag – et praksisudviklingsprojekt
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes i praksis?
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Udeliv Hverdagslivet til fods Idékataloget DGS maj 2008 Lisbeth Vinding Madsen Ole Mygind.
til implementering af retningslinjer i almen praksis
Oplæg om kommunale tilsyn 22. jan 2009
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Bibliotekets rolle i børns læring. Afholdes 3-4. maj 2007 på Danmarks Biblioteksskole.
Hverdagsliv for gamle voksne Inger-Lise Dyrholm & Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Gruppevejledning på tæt hold
VEGA netværket Inger-Lise Dyrholm, Gerontologisk Institut
Behandling af depression, angst og OCD. Velkomst og præsentation af: Undervisere: Sonja Thuen, sygeplejerske Hilda Jacobsen, socialrådgiver Dorte Linde-Bech,
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Psykoedukation skizofreni
Program Kl 12.15: Fremtidens Selvhjælp v. Casper Bo Danø
Små skridt Værktøjskassen
Præsentationens transcript:

Velkommen til Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes? Formidlingsseminar 3. Marts

Program Velkomst og indledning v/Troels Borup VEGA, Merlivsprojektet, PDSA-cirklen og de små skridt v/Ole Mygind Fra græsmark til landbohave v/Dorthe Bredtoft og Alice Skals Pause Mere liv i personalets og de gamles hverdag - en leders perspektiv v/ Susanne Glerup Mere om de små skridt, eksempler samt værktøjskassen v/Lisbeth Vinding Madsen Hvad vil jeg gå hjem og gøre – så et frø. v/Lisbeth Vinding Madsen Tak for i dag, afslutning v/ Troels Borup

Hvad sker der i VEGA- netværket? h VE rdagsliv for GA mle Vi skaber viden –Videnskabende projekter om hverdagsliv Vi støtter hinanden –Netværksmøder Vi formidler –Artikler –DGS årsmøder –“Mere liv i hverdagen” seminarer, konsulentbistand

VEGA-netværket På tværs af uddannelser, praksis og forskning Social- og SundhedsSkolen i Herning Måltider og madlavning University College Nordjylland Ergo-uddannelsen:Udeliv Sygeplejeuddannelsen: Aften og natteliv Randers Social- Sundhedsskole Samtalen University College VIA, Ergoterapeutuddannelsen, Århus Tema på vej Københavns Kommunes Sundheds- og omsorgsforvaltning Norgesmindes plejehjem Udeliv

VEGA-veje til kvalitetsudvikling i ældreplejen Kost  Måltider  Mere madlavning Søvn  Natteliv  Mere samvær, velvære og hvile om aftenen Motion  Udeliv  Mere liv ude og i haven Kontakt  Samvær  Flere gode samtaler

MERE LIV I HVERDAGEN – et gennembrudsprojekt Indsamling og bearbejdning af erfaringer fra praksis  Forandringskatalogerne Afprøvning og dokumentation  De små skridts vej  Praksisudvikling Praksisformidling  Formidlingserfaring Finansieret af Helsefonden

To typer af forsøg Udvikling af rammerne for hverdagsliv – Mere liv til fods og udendørs – Mere madlavning Udvikling af de personlige hverdage – Mere samvær, velvære og hvile om aftenen – Flere gode samtaler

PDSA

Randers Cirklen

Hvad vil vi i næste uge? Hvordan? Hvad gjorde vi og hvad skete så? Gik det som forventet? Hvad lærte vi? Hvad skal vi have med næste gang? De små skridts vej

Små skridt Arbejdsmetode der støtter i forandrings- /udviklingsprocesser og sikrer konstant læring af forsøg. Løbende ganske små mål, der kan opnås inden for 7 dage. 1.Overordnet mål: 2.Konkret Plan. 3.Dokumentér hvad I faktisk har gjort 4.Sammenlign overvej årsager til, at det gik som det gik 5.Nyt ark - ny Plan.

Små skridt - Erfaringer Det tager tid, men vi gav ikke op. Den tvinger os til at blive meget konkrete. Vi bliver skarpe på de små tings betydning Vi får skærpet fokus på de forandringer, der sker. Fokus holdes på de ting vi vil opnå fra gang til gang. Den leverer værdifuld dokumentation og materiale til evaluering.

Gavekort ”Et besøg på Haveholdet” En torsdag kl Norges Minde Plejehjem Strandvejen Hellerup Ring og aftal et besøg Spørg efter ergoterapeut Dorte Grenaa Tlf eller kontor Modtager af dette gavekort forpligter sig til at give tilbagemelding til Haveholdet om besøget har været en hjælp til at komme i gang og til at give sine erfaringer videre til andre.

Gave kort Modtager af dette gavekort forpligter sig til at give tilbagemelding til Haveholdet om besøget har været en hjælp til at komme i gang og til at give sine erfaringer videre til andre.