”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
”Intet” af Janne Teller
Livets Ord April 2012.
Kaskelotten.
90’ernes litteratur og litteratur i det nye årtusinde
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Narrativ terapi Bedre Psykiatri, Slagelse 26/ Jacob Mosgaard
Lena Mossberg At skabe oplevelser ved hjælp af storytelling
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Naja Marie Aidt Bavian.
Loven om bekymringer Matt 6,
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Almen sTudieforberedelse - AT
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013
Selvfordobling Hegel, Heiberg: Dannelse er en selvfremmedgørelse, en selvobjektivering, hvor man bliver i stand til at erkende sig selv og derigennem overskride.
Kommunikativ sprogfærdighed
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
- et forsøg på en analyse
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
- En model til at sætte flere vinkler på en tekst
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær.“
NORDKRAFT Jakob Ejersbo 2002
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
Et mærkeligt skib.
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Forudsætninger for en god samtale
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Litteraturhistoriske nedslag Rasmus Fink Lorentzen
Af Tobias Lund, Line, Omid og Tobias Funder
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Læsning.
Vædderen Af Cecil bødker.
Udvikling af fiktionskompetence
Kortfilm Et overblik.
Erik Skammelsøn.
Analyse af noveller.
Dagsorden Ekspertgruppe – fortæller. Catwalk – højtlæsning.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
DANSK Intro Dagens program.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
Dagplejen Svendborg Barnet I Centrum Emotionel relatering og modtagelse Barnet I Centrum – Ole Henrik Hansen Deltager: Dagplejer: Pia Rønver,
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
 Formål: kendskab til hovedforskellene på de tre fakulteter (i AT1-AT7 udbygges jeres viden)  Fremgangsmåde – tre-trins-læringsraket: 1. Oplæg v. Jan.
Problemer under debat i litteraturen. Det moderne gennembrud – oplæg og arbejdselv.
Eksistentielle spørgsmål udspringer af eksistentielle behov
Haiku.
Lige før lukketid Victor, Sarah & Line.
Lavet af Mia, Milla Nithin og Viktor
Brikker til litteraturhistorien
Jonathan Back to Back 1. Jonathan har ingen venner Han lever for sig selv Dagen går med tunge skridt Mod dybet i hans sjæl Og pigen skrev det sidste brev.
Den analyserende Artikel
Livets Ord Februar 2018.
Taksonomi – hvad er det? Per- spekti- vering
Novelleanalyse introduktion.
Den glade skole på bjerget.
Jonathan Jonathan har ingen venner, lever for sig selv
- og hvordan du undgår dem…
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Præsentationens transcript:

”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær” Hosekræmmeren ”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”

Fra ”Kongens Fald”, af Johannes V Fra ”Kongens Fald”, af Johannes V. Jensen, 1900 (det moderne gennembrud) Real og metaplan Linje 552-553: ”(…) dengang Esben drog til Holsten, og bildte sig ind, at hun spinder på brudelagnerne.”

Analyse Miljø Personer Cecilia Esben Hosekræmmeren Moderen Mads Fortælleren

Litteraturhistorisk periode Indledningen: Beskrivelsen af landskabet Den materielle, forgængelige verden (faderens intentioner) > < en usynlig, åndelig og guddommelig verden (Cecilias verden)(Den person som var i stand til at sanse og fatte denne dybere bagvedliggende verden var kunstneren… den gode) Dominerende træk: Adskillelse (imellem Cecilia og Esben) Organismetanken, Esben og Cecilia er en organisme: Tanken om en fælles ånd (ofte udtrykt i naturen) der binder alt sammen. Mennesket søger at realisere sig selv gennem en personlig dannelsesproces (hjem/ude/hjem-struktur) Eksposition, Transformation og konsekvens En dyrkelse af følelser, fantasi og æstetik – Esben og Cecilias forhold

Perspektivering  Tematisering: (af græsk: thema = det opstillede, det påståede). Når man læser en tekst, bliver man først optaget af handlingen. Dernæst overvejer man, hvad det er, teksten og forfatteren egentlig vil fortælle én. Hvad er den dybere mening og grundideen – temaet – i historien? Ved fortolkning forstår man en helhedsopfattelse. Det betyder, at man giver udtryk for den dybere mening med teksten – altså forfatterens budskab og hensigt – og det udbytte, man som læser har haft af læsningen. Forud for det ligger analysen. Hvis den er grundig nok og man har fundet tilstrækkelig mange elementer her, er det muligt at lave en god fortolkning. Det vil sige, at man bruger resultaterne af analysen til at udtrykke en samlet forståelse af teksten – som hvis man fx efter en grundig analyse af grundvandet kan vurdere, om det vil være skadeligt eller ikke skadeligt at drikke vandet i de næste tyve år. Analysen er første trin til en tekstforståelse. Andet trin er fortolkningen. Tredje trin er perspektiveringen. Perspektivering vil sige, at man ser på en tekst i forhold til noget, som ligger uden for selve teksten. Det kan være i forhold til forfatterens liv eller til problemer, som er typiske for den tid, hvor teksten er skrevet, eller den tid, hvor teksten bliver læst. Eksempel på en perspektivering: Hvis man overfører temaet fra et folkeeventyr (der ofte handler om at blive voksen og om at finde sin egen identitet) til en nutidig problemstilling om unges konflikter med forældregenerationen. Teksten sættes dermed ind i en kontekst (af latin: contextus = sammenvævet), som uddyber læserens forståelse af den. Før man perspektiverer, har man lavet en analyse og en fortolkning af teksten for at få en samlet forståelse af den inden for tekstens ramme.