1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Har VIP’ere en formidlingsforpligtelse – og hvor langt rækker den i givet fald? Praksisudvalgets konference 23/ om forskningsformidling Oplæg ved.
Advertisements

Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Inddrag nu Kick-off møde
Billum Lokalråd Formand: Henning Gejl Jensen Næstformand: Karen Jager Andersen Informationsansvarlig: Kim Tobiasen Kontakt til foreninger:
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
Skolepolitiske visioner og mål
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
28. November 2006 Statens Center for Kompetence- og kvalitetsudvikling Danhostel, Copenhagen Bellahøj, Herbergvejen 8, 2700 Brønshøj. Problemorienteret.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
PolitietsResultatEvalueringsSystem PRES modellen version
Tillid Temadag for AMIR
UDVIKLINGSPLAN ANDST Vision 2020 i 2020 Andst.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Status på Trivselsprojekt og SSP-Samarbejdet
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
KREDSEN I CENTRUM Forenkling. ENKELT OG OVERSKUELIGT Grundlæggende konflikt mellem tid til familie og tid til FDF Vi skal gøre FDF-hverdagen enkel og.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Samarbejde med praktiserende læger
Lokale grønne partnerskaber
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Krisestyring i SSP samarbejdet
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
R etsplejelovens § 115 b. Tavshedspligt POA Politiet kan videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder, hvis videregivelsen.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Socialstyrelsens temadag i Viborg
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Den kriminelle fødekæde i bander og
Præsentationens transcript:

1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd med politikredsens borg- mestre, ved udarbejdelse af lokale samarbejds- planer og særlige planer for indsatsen over for børn og unge, ved etablering af lokale samarbejds- fora og ved pligt for politidirektørerne til at virke for etablering af kriminalitetsforebyggende samarbejde” (flerårsaftalen 2007 – 2010)

2 Baggrundsinformationer  Det fremgår af retsplejelovens § 111, at der i hver politikreds skal oprettes et kredsråd vedrørende politiets virksomhed.  Kredsrådet består af politidirektøren og borgmestrene i de kommuner, som kredsen omfatter.  Med henblik på at fremhæve politidirektørens selvstændige ansvar for tilrettelæggelsen af politiets samarbejde med kommunerne i politikredsen er det i bestemmelsen fastlagt, at politidirektøren er formand for kredsrådet.  Kommunerne skal være repræsenteret ved borgmestrene.  Kredsrådet vælger sin næstformand.

3 Baggrundsinformationer Efter retsplejelovens § 112 har kredsrådet til opgave at drøfte spørgsmål af almindelig karakter vedrørende politiets virksomhed og organisation i politikredsen samt spørgsmål vedrørende kriminalitetsudviklingen og samarbejdet mellem politiet og lokalsamfundet. Politidirektøren skal hvert år afgive en skriftlig beretning til kredsrådet vedrørende politiets virksomhed i det forløbne år, herunder om det kriminalpræventive samarbejde mellem politiet og hver kommune. Kredsrådet skal mødes mindst 4 gange om året.

4 Baggrundsinformationer Efter retsplejelovens § 113 skal politidirektøren hvert år udarbejde en samlet plan for samarbejdet mellem politiet og kommunerne, andre offentlige myndigheder, interesseorganisationer, foreninger mv. i politikredsen. Samarbejdsplanen skal efter forudgående drøftelse i kredsrådet offentliggøres.

5 Baggrundsinformationer Efter retsplejelovens § 114 skal politidirektøren virke for at etablere et kriminalpræventivt samarbejde mellem politiet og hver kommune i politikredsen, herunder med inddragelse af skoler og sociale myndigheder.

6 Baggrundsinformationer Efter § 115 kan politiet videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder, hvis videregivelsen må anses for nødvendig af hensyn til det kriminalpræventive arbejde. Tilsvarende kan en myndighed videregive oplysninger til politiet og andre myndigheder, som indgår i det kriminalpræventive samarbejde. Der kan også udveksles oplysninger med selvejende institutioner, der løser opgaver for det offentlige inden for social- og undervisningsområdet, og som er inddraget i det kriminalpræventive samarbejde.

7 Baggrundsinformationer Kredsrådet vil fungere som det centrale ledelsesforum, hvor den øverste ledelse hos politi og kommuner drøfter spørgsmål af fælles interesse og fastlægger en samlet og gensidigt forpligtende samarbejdsplan for det kriminalpræventive arbejde i politikredsen.

8 Baggrundsinformationer Lokalrådets hovedopgave er at etablere det kriminalpræventive samarbejde i den enkelte kommune ud fra kredsrådets samarbejdsplan. Lokalrådet skal sikre koordineringen af og opfølgningen på det kriminalpræven- tive arbejde. Lokalrådet skal tillige sikre kontakten til de personer, som står for den lokale kriminalpræventive indsats.

9 Baggrundsinformationer De lokale kriminalpræventive enheder skal udføre det konkrete kriminalpræventive arbejde. Det er på dette niveau, at medarbejderne har den daglige direkte kontakt med børn, unge, forældre, borgere mv. i skoler, klubber, idrætsforeninger, socialforvaltning, boligområder osv. Det er derfor på dette niveau, at det praktiske samarbejde skal fungere, for at arbejdet skal have en kriminalpræventiv indvirkning i lokalområdet.