Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Energiforbrug og energikilder såsom Olie, Gas
Advertisements

Olie- og naturgasdannelse
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Historien om Jørgen Finke
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Mønstre i livets udvikling. Tilfældig, forklarlig, forudsigelig?
Økosystemer Et økosystem bruges til at beskrive et komplet miljø i naturen med alle levende organismer. Det første grundprincip i økologi er, at hver levende.
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Vejret Vandet i luften.
Klima.
Globale økosystemer.
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Isen, vandet og vinden formede Danmark
Arnes vindmølle.
Made By RoboGenius Velkommen til vores præsentation.
Geografi mellemniveau
Atmosfæren.
Naturfag 9.klasse Plan for i dag: Hvad består en menneskekrop af?
Evolution.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Forest Stewardship Council FSC Danmark ® FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation , Norge· 1 FSC på emballage FSC emballage er.
Konsekvenserne af den globale opvarmning
Den oversete epidemi Data fra 2002.
Hvad er mikroorganismer?
Verdensborgeren Skolen skal levere undervisning i verdensklasse, men hvad er verdensklasse, og hvad skal børnene bruge en sådan undervisning til?
Energiforbrug og energikilder såsom Olie, Gas
Energi 4 Klimaændringer Naturlige variationer Menneskets bidrag
Dannelse af fossile energikilder
Grøn skole. Grøn skole - nationale krav:  Undersøgelse: Undersøg Undersøg naturen omkring skolen. Find ud af hvilke planter og dyr der findes i nærheden.
Regnskoven.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Made By RoboGenius Made by RoboGenius.
Turistliv i Naturen Benno Blæsild og Hans Bodilsen.
Blødgøring nytænkning af forsyningskonceptet HOFOR
Vadehavet Biologi.
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Erfaringer med rådgivning om naturpleje hos økologer Planteavlskonsulent Marie-Louise Simonsen Økologisk Landsforening.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Made By RoboGenius Made by RoboGenius.
Repetition - naturfag © Tommy Rasmussen.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Regnskoven i Sydamerika
Skønhedsprodukter.
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Made by RoboGenius hours travel 7000 kilometers.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Leonardo da Vinci.
Leonardo da Vinci.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Marin Biodiversitet Udfordringer og muligheder Marianne Holmer Biologisk Institut Syddansk Universitet.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
(Natur)Historien om Hanstholmknuden og omegn. Eller: ca. 300 millioner år på 50 minutter.
Landskabsdannelsen i Thy Syd for linien: Isen Havet Vinden mennesket Nord for linien: Undergrundens bevægelser Isen Havet Vinden mennesket Med udgangspunkt.
Rent vand og sanitet. Vand  Landområder =82% der har rent vand  Byområder =96% der har rent vand  Så mangler over en 1/3 af verdens befolkning stadig.
Antarktis Satellit Billed.
Tropisk.
Jordens historie Fra big bang til nu.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Livet langs floden Floden skærer sig ned i landskabet
Om energiomdannelser, energikilder og energibehov
Vi vil leve – vi vil elske
indlandsisen smelter oversvømmelser
Smittebeskyttelse.
Pladetektonik Bjergsnæs Efterskole.
Vistfrøði Økologi.
Vistfrøði Økologi.
Præsentationens transcript:

Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior

Koraller Golfstrømme n Bølgekraft Dykkervilkår

Hvad vil vi vide om koraller? Levevis? Fødekæde? Trusler mod koraller? Hvad kan vi gøre for at beholde koraller? Mennesket betydning for koraller? Formering?

En koral er et dyr. Et dyr der er nært beslægtet med søanemonerne. Koraller findes både som bløde hornkoraller og som hårde stenkoraller der har et indre skelet af kalk. Det er de hårde stenkoraller, som danner de kæmpe store og flotte rev.

En koral lever i et meget tæt samarbejde med tropiske mikroskopiske alger. Algerne lever i stort antal inde i korallens bløddele De er med til at give korallen dens farve – og dens liv. Algen lever, som andre grønne planter, ved hjælp af sollyset, som den bruger til sin formering ved at omdanne kuldioxid til levende væv. Algerne dækker langt den største del af korallens energibehov, og til gengæld giver korallen fred og husly til algerne. Algen er forpligtet fordi hvis koralen dør, så dør algen også, og hvis algen dør, så bukker koralen også under for eller senere.

Over hele verden er koralrev stærkt truede. Udviklingen af verdens koralrev har taget millioner af år. Men det har kun taget få årtier at ødelægge mere end 25 pct. af verdens koralrev. Især det voldsomme pres fra det stigende antal mennesker, som flytter ud til de tropiske kyster udgør en alvorlig trussel for korallerne.

Forurening fra husholdnings- og industrispildevand også minedrift og landbrugsproduktion truer den økologiske balance på koralrevene. Skove ryddes, mangrover fældes, jorden langs kysten opdyrkes. Jord og ler i kystvandene, kvæler korallerne. Uvidende og hensynsløse turister er med til at ødelægge koralrevene, når de f.eks. træder på korallerne under snorkling eller tager dem med hjem som souvenirs.

På verdensplan er ca. 350 mio. mennesker afhængige af koralrevene som spisekammer. Befolkningerne langs de tropiske kyster er stærkt afhængige af de turismeindtægter, som sunde koralrev kan frembringe. Koralrev beskytter kysterne, da revene udgør en naturlig fysisk barriere. Selvom koralrev blot udgør 0,2 pct. af klodens havbund, er koralrev hjemsted for en fjerdedel af alle havets dyrearter. Tusindvis af dyrearter er direkte afhængige af korallerne som skjulested og som fødegrundlag.

De tropiske koralrev Det er kun stenkorallerne, som kan lave koralrev. Og de findes kun i troperne. Selv om der findes koraller i de fleste af verdens have, har koralrevene en langt mere begrænset udbredelse. Da det kun er stenkoraller, som kan danne koralrev, må der være særlige omstændigheder, som begrænser netop stenkorallernes udbredelse.