Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud"— Præsentationens transcript:

1 Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Stoffer og Misbrug Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud

2 Hash Hash er et af de mest almindelige stoffer i Danmark. Der er mange i den danske befolkning der har prøvet at ryge hash, Hash bliver lavet af hampplanten cannabis sativa. Hash indtages ved at ryge det, putte det i te eller som en kage/konfekt. Heroin Bliver lavet af opiumsvalmuen. Heroin er ulovligt i næsten hele verden og man kan dø hvis man tager for meget. Heroin indtages ved at ryge det, sniffe det, eller sprøjte det ind. Der findes 2 slags heroin, hvid heroin og ryge heroin, hvid heroin er dyrest men det kan ikke ryges. Brun heroin (ryge heroin) kan kun ryges.

3 Kokain Kokain er et af de mest kendte stoffer i hele verden, det bliver lavet af blade fra planten Kokaplanten. Kokain kaldes også, Sne eller Coke. Rusen vare ca. 30 minutter. Amfetamin  Det første amfetamin blev lavet i 1887, den gang hed det fenylisopropylamin. Amfetamin påvirker kroppen på næsten samme måde som Kokain. Amfetamin spises som piller eller sniffes som pulver. Amfetamin kaldes også Speed eller Amf.

4 Ecstasy Ecstasy er et af de farligste stoffer at tage. Ecstasy er hvidt pulver som laves om til piller der ofte er farvet med et tegn indeni. Ecstasy er meget ulovligt i Danmark, hvis politiet opdager du bare har en smule på dig kan du få op til 10 års fængsel! Ecstasy er varme fremkaldene og de fleste som tager ecstasy dør af hedeslag.

5 Dette er de ting der sker når du er afhængig
Man bruger større og større mængder for at få den samme virkning Man får det fysisk og psykisk dårligt, hvis man ikke får stoffet (abstinenssymptomer) Man længes så meget efter stoffet, at det er svært at tænke på andet Det er vigtigere for en der tager stoffer er stoffet og ikke tage hensyn til andre og de ting, man gøre Man har svært ved at styre sit misbrug af stoffer, du har svært ved at nedsætte dit stof forbrug, og det er svært at holde op med sit brug af stoffet Man bliver ved med at bruge stoffet, selvom man har indset, at det er skadeligt for en

6 Fører hash til brug af andre farligere stoffer
Folk mener at hash kan få folk til at få ville prøve hårdere stoffer som f.eks. Heroin, Ecstasy eller Kokain men der er kun 1 % ud af 100 personer der ryger hash der når til heroin da vi ser at de fleste ofte dør inden. De fleste der ryger hash eller heroin har ryget cigaretter eller drukket alkohol før men de fleste der tager hash eller heroin tager disse ting på grund af virkningen som du eller kan få gennem drikker alkoholen , men når du indtager hash eller heroin kommer virkningen bare med det sammen. Dette vil hurtigt kunne medfører en videre trang og når folk spørger om du kan styre dit stof misbrug siger du ja i stedet for og indrømme du ikke kan, langsomt når du til et punkt hvor det går mere og mere galt og du ender ud med og være afhængig og vil have mere og mere og ofte bruger man mere end men har råd til. Dette ender ud i at noget folk bliver nød til og sælge dig som narkoluder, begå røverier med mere indtil du til sidst dør af det.

7 Misbrug af stoffer Nogle pushere giver 13 – 14årige unge hash eller heroin så de komme kan til at arbejde som sælgere. Hash og heroin er meget lette at få fat i, du kan få fat på stoffer næsten overalt, på gaden, diskoteker, værtshuse i bare. Der er nogle fyre der har fundet ud at, af en pigerne bliver mere villige, hvis man putter en lille pille i deres øl eller drinks. Det kan være amfetamin, men det kan også et specialet stof, f.eks. et der hedder Erotica.


Download ppt "Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google