Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14)."— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Februar 2013

3 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).

4 Johannes skriver til de kristne menigheder, han har grundlagt på et tidspunkt med store vanskeligheder.

5 Kætterier og falske læresætninger, som angår både tro og moral, begyndte nemlig at gribe om sig, og siden kom de kristne til at leve i et miljø, der både var hårdt og fjendtligt mod Evangeliets ånd.

6 I ønsket om at hjælpe sine trosfæller, peger apostlen på det radikale middel: at elske brødrene, at leve efter det kærlighedsbud de har taget imod fra begyndelsen, og som han ser som en sammenfatning af alle budene.

7 Ved at leve på denne måde vil de opdage hvad ’livet’ er, de vil blive ført ind på vejen til fællesskab med Gud, og opleve hvem Gud, som er Kærlighed, virkelig er. Gennem denne erfaring vil de blive bekræftet i troen, og de vil kunne stå imod alle angreb, særlig i vanskelige tider.

8 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene»

9 ”Vi ved …”. Apostlen hentyder til en viden, der bygger på erfaring. Det er som om han ville sige: ’Vi har oplevet det på en håndgribelig måde.’

10 Det er den erfaring de kristne, der har fået forkyndt Evangeliet af ham, allerede har gjort fra begyndelsen af deres omvendelse. De har nemlig oplevet, at når man praktiserer Guds bud, særlig broderkærlighedens bud, så træder man ind i Guds eget liv.

11 Kender de kristne i dag denne erfaring? De ved sikkert at Herrens bud skal praktiseres. Jesus insisterer hele tiden på, at det ikke er nok at lytte, men at man skal leve Guds ord (jf. Matt 5,19; Matt 7,21-26).

12 Hvad der derimod ikke er en selvfølge for de fleste af dem - enten fordi de ikke ved det, eller fordi de kun har en teoretisk viden, dvs. at de aldrig har erfaret det - det er dette fantastiske aspekt af det kristne liv som apostlen belyser: Nemlig at Gud, når vi lever kærlighedsbuddet, tager os i besiddelse. Og et umiskendeligt tegn herpå er det liv, den fred og den glæde, Han lader os smage allerede her på jorden.

13 Alt bliver lys og harmoni. Der er ikke længere nogen afstand mellem troen og livet. Troen bliver den kraft der trænger ind i vores handlinger og forbinder dem med hinanden.

14 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene»

15 Dette Livets Ord siger os, at kærligheden til vores næste er kongevejen, der fører os til Gud.

16 Da vi alle er Hans børn, er der ikke noget der varmer Ham mere om hjertet end broderkærligheden. Vi kan ikke give Ham nogen større glæde end den vi giver Ham, når vi elsker vore brødre.

17 Da broderkærligheden giver os fællesskab med Gud er den en uudtømmelig kilde til indre lys: Den er ophav til liv, til åndelig frugtbarhed og til stadig fornyelse.

18 Den forhindrer at der i det kristne folk danner sig ’koldbrand, sklerose eller stagnation’; med ét ord får den os til at "gå fra døden til livet".

19 Når kærligheden mangler, visner alting og dør. De symptomer, der er så udbredt i den verden vi lever i, er tegn herpå nemlig: mangel på entusiasme og på idealer, middelmådighed, kedsomhed, ønske om at flygte, tab af værdier osv.

20 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene»

21 De brødre, apostlen her taler om, hører først og fremmest til det fællesskab, vi selv er en del af. Hvis det er sandt, at vi skal elske alle mennesker, så er det lige så sandt at denne kærlighed må begynde med dem, der her og nu lever med os, for siden at udvide sig til hele menneskeheden.

22 Først skal vi altså tænke på vore familiemedlemmer, vore kolleger på arbejdet, medlemmerne i det sogn, den forening eller det kristne fællesskab vi tilhører.

23 Kærligheden til brødrene ville ikke være ægte og ordnet, hvis den ikke begyndte derfra. Vi befinder os altså i og er kaldet til at opbygge Guds børns familie.

24 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene»

25 Dette Livets Ord åbner uanede muligheder. Det kaster os ud i den kristne kærligheds Guddommelige eventyr.

26 I en verden hvor kampen er sat på formel, og hvor loven hos den stærkeste, den smarteste og den mest hensynsløse, ser ud til at regere, og hvor alt synes lammet på grund af materialisme og egoisme, er vores svar næstekærligheden.

27 Det er den medicin der kan helbrede. Når vi lever kærlighedsbuddet er det ikke bare vores eget liv der bliver styrket, men alt omkring os bliver påvirket. Det er som en bølge af guddommelig varme, der stråler ud og spreder sig og trænger ind i nettet af menneskelige relationer og opbløder forholdet mellem mennesker og grupper, og på denne måde forvandler den langsomt samfundet.

28 Lad os derfor beslutte os. Vi har alle, altid, brødre vi kan elske i Jesu navn. Lad os være trofaste mod denne kærlighed, og lad os hjælpe mange andre til at være det. Så vil vi i vores indre kunne opleve hvad foreningen med Gud er. Troen vil blive mere levende, tvivlen vil forsvinde og vi vil ikke mere vide, hvad det er at kede sig. Livet bliver mere og mere fuldkomment.

29 “Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, skrevet i 1985 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se www.focolare.dk og www.focolare.org Denne PPT er oversat til flere sprog og findes på www.santuariosancalogero.org «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene»


Download ppt "Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14)."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google