Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Leonardo da Vinci.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Leonardo da Vinci."— Præsentationens transcript:

1 Leonardo da Vinci

2 Perioden Leonardo da Vinci levede i:
Leonardo levede i 1600-tallet som var overgangen fra middelalderen til den moderne tid. Man var ved at opdage det verdensbillede vi kender i dag, med at solen er i midten og jorden er en planet der cirkulerer rundt om jorden. Man opfandt også kikkert, teleskop og mikroskop på den tid.

3 Leonardo Da Vincis liv Han blev født i den lille by i Toscana i Italien i 1452. Leonardo da Vinci var maler, billedhugger, arkitekt, musiker, ingeniør, naturvidenskabsmand og meget andet. Leonardo Da Vinci har fundet på ideen på nogle af verdens mest geniale ting. Som f.eks. Svæveflyveren, helikopteren, kampvogngen, faldskærmen, og cyklen, men han nåede desværre ikke bygge dem allesammen. Han har bl.a lavet det berømte Mona Lisa maleri.

4 Oversigt over Da Vincis værker:
Cyklen: film Helikopteren: Faldskærmen: Tank´en/Kampvognen:

5 Betydningen i vores samfund i dag
Leonardo da Vinci har igennem hans tid lavet tegninger til bl.a. cyklen, kampvognen, helikopteren, svæveflyveren og faldskærmen, og på den måde har han forudset en masse ting som vi også har i dag. Leonardo lavede dem ikke, men han lavede tegningerne, som der så er nogle andre der har ført videre.

6 Leonardo da Vinci som barn
Leonardo da Vinci voksede op hos sin far, og allerede i en tidlig alder blev det klart, at han var noget specielt. Han var meget musikalsk og viste samtidig evner i matematik. Derudover tilbragte han meget tid med at observere naturen omkring sig, og han tegnede blandt andet mange skitser af planter og dyr. Da de omkring 1469 flyttede til Firenze, sendte han derfor Leonardo i lære hos en af denne tids største kunstnere, Andrea del Verrocchio. Han var billedhugger, maler, guldsmed og meget andet, og han har uden tvivl haft stor indflydelse på Leonardos udvikling.

7 1452 Leonardo fødes i en lille by nær Vinci i Toscana, Italien.
1469 Leonardo kommer i lære hos kunstneren Andrea del Verrocchio i Firenze. 1472 Leonardo kan nu officielt kalde sig maler, da han optages i ’Company of Painters’ 1473 Leonardo maler sit tidligst daterede kunstværk, en landskabstegning af en dal. Leonardo færdiggør bl.a. Madonna Benois og Madonna med nelliken. 1476 Leonardo anklages for homoseksualitet. Han frifindes. 1482 Leonardo flytter til Milano, hvor han ansættes af Hertug Ludovico Sforza. Her begynder hans karriere som militær-ingeniør 1483 Leonardo begynder at male Madonna i grotten (Maleriet hænger i dag i Louvre, Paris). Leonardos begynder at lave skitser af bl.a. flyvemaskiner og faldskærme. 1487 Leonardo begynder at dissekere mennesker og dyr. Leonardo maler Den sidste Nadver. 1499 Leonardo flygter til Milano, da Frankrig invaderer Italien. 1503 Leonardo påbegynder arbejdet på maleriet Mona Lisa. 1505 Leonardo laver studier af fugles flyvning. I denne periode færdiggør Leonardo Mona Lisa. Leonardo flytter i denne periode en del mellem flere italienske byer. 1513 Leonardo påbegynder maleriet af Johannes Døberen. 1516 Leonardo flytter til Amboise, Frankrig, hvor han skal arbejde for den franske konge Frans den 1. Han tegner stadig, selvom hans højre hånd er lammet – sandsynligvis forårsaget af et slagtilfælde. 1519 Leonardo skriver sit testamente. 1519 Leonardo dør, 67 år gammel.

8 Lavet af Mikkel Cecilie C Peter Philip


Download ppt "Leonardo da Vinci."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google