RÅDGIVNING INFORMATION UDVIKLING

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
Advertisements

Informationsmøder om rengøring
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Et jobcenters vejledning af unge med særlige behov et jobcenters bud på nogle muligheder, redskaber og metoder i vejledningsindsatsen.
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Spørgsmål du kan overveje  Hvordan bliver du inspireret i dit arbejde?
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
Virksomhedernes rolle i den nye reform Onsdag den 3. juni 2014 Chefkonsulent Signe Tønnesen Lederne
Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR
Nordre Skole Elevernes vurdering af vores undervisningsmiljø Undersøgelsen foretaget i 2008/2009 Der er anvendt TERMOMETER fra DCUM.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
specialpædagogisk støtte
Synshandicap og beskæftigelse
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Region Midtjyllands tilbud 2013
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
Servicelovens §96 Før hjælperordning § 96. Kommunalbestyrelsen skal yde et tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje,
ICF-projektet forår 2008 – december 2009 Evaluering Afsluttende konference Torvehallerne i Vejle Marianne Engberg,
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Nå ud med jeres budskab – få budskabet ind Konference om rådgivning af deltidslandmænd 5. oktober 2011.
1 BRUGERUNDERSØGELSER I DET ELEKTRONISKE BIBLIOTEK Et DEF-projekt 2001.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Matematik B 1.
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
Informationsmøder om rengøring
Arbejde for enhver pris? Hvordan kan man i kommunalt regi bruge lovgivningen til at sikre, at arbejdsliv og hverdagslivet i øvrigt hænger bedst sammen?
BygLandbrug 2005 Sådan leder du et dynamisk jordbrug!..set fra den ansattes side!
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Lysholt allé 10, 7100 Vejle
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Oplæg om DUKH Retssikkerhed og beskæftigelsesområdet.
IKT-hjælpemidler i rehabiliteringen Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Erik Häuser og Pernille Missel Danielsen – IKT-konsulenter.
1 Udviklingen i anvendelsen af de kompenserende ordninger Ved Anne Lyders Gade og Leif Scherrebeck Specialfunktionen Job & Handicap.
1 Jobcenter København – Hva’ kan jeg bruge dem til…? Jobcenter Københavns Arbejdsmarkedscenter Virksomhedsservice.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net 1. LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger 2 Slide nr Slide nr. 6.
Den måde vi vælge at leve og indrette vores liv på.
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Arbejdsmiljø København Skab rum til dig og dit arbejde AM 2012.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar om indsatsen for forsikrede ledige – kommunernes medfinansiering.
Program for dagen Kl – Ankomst og morgenkaffe Kl – Oplæg om mulighederne for samspil mellem SEL og LAB Spørgsmål og udfordringer.
Anvendelse af de kompenserende ordninger
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
De kompenserende ordninger:
Velkommen til NP- netværkstemadag
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Udvikling i ekspeditioner
SPS på ungdomsuddannelser
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
Møde i Virksomhedsnetværket i CABI
Sekretær på studiet Lovgivning
Handicaprådsmøde torsdag den 15. november 2018
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
SPS på ungdomsuddannelser
PRODUKTNAVN Tiltag Virkemåde Viden og rådgivning
Arbejdsmiljø i SOSU-arbejdet – Etik og adfærd
Præsentationens transcript:

RÅDGIVNING INFORMATION UDVIKLING SJH’s kerneydelser ! email: specialfunktionen@vejle.dk www.bmhandicap.dk

Kompensation Hjælpemidler, Arbejdsredskaber, Arbejdsplads- indretning Isbryder (job med Løntilskud) Personlig assistance til efter- og videreuddannelse Fortrinsad- gang Personlig assistance, i erhverv Mentor-ordning Kompensation Selvstændige arbejdsopgaver Arbejde

Kompensationsloven formål § 1. Loven har til formål at styrke og stimulere handicappede personers muligheder for beskæftigelse med det formål at give disse de samme muligheder for erhvervsudøvelse som personer uden handicap. Bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser Til § 1 Formålet med loven er, at personer med handicap skal have samme erhvervsmuligheder som personer uden et handicap. Med det formål at styrke og stimulere handicappedes lige muligheder på et foranderligt arbejdsmarked bygger loven på princippet om arbejdsmæssig ligestilling gennem kompensation for de individuelle eller omgivelsesbestemte konsekvenser af funktionsnedsættelsen og gennem udvikling og vedligeholdelse af den enkelte erhvervskompetence.

Varighedsbegrebet ( LBK nr. 71 af 8/2 2008, § 4) ”Der kan ydes personlig assistance til ledige, lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende, der på grund af en betydelig og varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har behov for særlig personlig bistand.” Fra lovforslaget 1998: ”Varig funktionsnedsættelse betyder, at funktionsnedsættelsen ikke er af en midlertidig og forbigående karakter. Lovforslaget indeholder således ikke mulighed for tilskud til personlig assistance for personer, der pådrager sig f. eks. en midlertidig depression, der ikke har varige følgevirkninger, eller fx erhverver sig en hjerneskade, hvor skaderne forsvinder ved genoptræning”. Varighedsbegrebet: SJH fortolker på nuværende tidspunkt begrebet varig og betydelig – bl.a. på baggrund af bemærkninger til lovforslaget i 2007 – og i 1998 – som en funktionsnedsættelse, der ikke forventes at kunne helbredes eller bedres inden for en overskuelig tidshorisont. Dokumentationskrav: Enhver sag skal være dokumenteret og belyst sådan, at der er et forsvarligt grundlag for at træffe en afgørelse. Det er Jobcentret, der afgør, hvornår en sag er tilstrækkeligt belyst. Ingen faste formkrav til dok. Der er i Kompensationsloven ikke særlige formkrav til dokumentation. Afgørelsen af, om en funktionsnedsættelse giver mulighed for kompensation, kan træffes af Jobcentret uden inddragelse af sagkyndige, herunder læger, men med en vurdering af den pågældendes muligheder på arbejdsmarkedet (bem. Til lovforslaget).

Mentorordning Til introduktion og oplæring Tidsbegrænset Uddannelse af mentoren (LAB §§ 78-80) Vigtigt anstændigvis at skelne mellem om der er et behov for ekstra oplæring eller det er et permanent behov for kompensation Kan bruges som opstart af pers. ass. ved psykiske funktionsnedsættelser, som overgang til en p.a. – fordelen er her at der kan bevilliges uddannelse af mentoren. Tidsramme fastsættes lokalt i jobcenter eller af det politiske udvalg i kommunen

Foldegade 25, 3. 7100 Vejle tlf. 76 81 63 55 e-mail:specialfunktionen@vejle.dk www. bmhandicap.dk