Anvendelsesorientering på FLOW Målgruppe: FLOW teater – unge som på STX Anvendelse – forstået som i umiddelbar relation til deres liv og tværfagligt Fagligt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Progression i de større skriftlige opgaver:
Velkommen til 3 ugers kursus
Den 16.august 2010 Regionsgården
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
”Mange måder at forstå og lære på”
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Anerkendende refleksion
Ungegruppen i Hedensted Kommune
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
90’ernes litteratur og litteratur i det nye årtusinde
Blogs for Bibliotekarer Du ka’ godt!. Dagens program •Hvem er vi? •Hvorfor er vi her? •Hvad er en blog? •Hvorfor skal vi bruge blogs? •Hvordan kan vi.
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
LG Insight, 15. januar 2013 Inspirationskonference - Stik de unge kursen.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Børn, bevægelse og motivation
DANS OG DANNELSE ULLA GAD.
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL CENTER FOR COMPUTER GAMES RESEARCH COPENHAGEN JONAS HEIDE SMITH FORSKNINGEN I BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL Ved.
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Do’s and don’ts of presenting
Studieretning Eng A, psy B og samf B
Billeder af det uvirkelige liv - Gysets handling
Engelsk A, samfundsfag B og psykologi B
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet METODE
Bloggerkultur Hvorfor blogger vi?.
Stærke faglige forudsætninger Svage faglige forudsætninger JobafklaredeUafklarede.
Grupper – hvordan gøres det?
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
DANS OG DANNELSE ULLA GAD. ”Jeg elsker at danse kantede bevægelser, men cirkler er kedelige.” Jakob, 1. klasse.
Procesværktøjer.
Birgitte Ravn Olesen, Kommunikation/RUC Hvorfor gør de ikke som vi siger?
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
AT eksamen ”Mad og mennesker”
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Pædagogfagets kernefaglighed
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Materiale fra Billeder fra
Den lærende organisation
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Ethos i web 2.0 tidsalderen
1. lektion: Livsformer i Danmark
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
Et eksempel på hvordan mangfoldigheden udnyttes i dag? Analysens Kontekst Hvad ser jeg i observationerne af nyansatte? Hvad hører jeg i interviewene af.
BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL CENTER FOR COMPUTER GAMES RESEARCH COPENHAGEN JONAS HEIDE SMITH FORSKNINGEN I BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL Ved.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Product Placement, Brand Integration eller Branded Entertainment?? Fredag d Nicklas Fjeldsted-Holm og Karen Harbo.
Workshop – Biologi/psykologi
Relations kompetencer
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
1 Præ-moderne samfund. 2 Moderne. 3 Senmorderne samfund.
Kommunikation Modul A.
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Skolepraktikinformation
Hvorfor ser en butik ud som den gør?
1 Præ-moderne samfund. 2 Moderne. 3 Senmorderne samfund.
Præsentationens transcript:

Anvendelsesorientering på FLOW Målgruppe: FLOW teater – unge som på STX Anvendelse – forstået som i umiddelbar relation til deres liv og tværfagligt Fagligt indhold: Socialpsykologi – roller, gruppedannelse, de-individualisering. Stanford Prison eksperimentet, ondskab, fordomme, social kognition og betydning af kropssprog

Anvendelsesorientering – og tværfagligt samarbejde med drama og/eller engelsk. Overordnede spørgsmål - Drama/psykologi: Hvor er grænsen mellem at spille en rolle som f.eks. fangevogter og træde over og blive fangevogter i Zimbardos Stanford Prison. Hvornår spiller vi en rolle og hvornår har vi internaliseret rollen? Hvordan finder skuespilleren ind i rollen?

Øvelse der giver kropslig oplevelse af magtrelationer Derfor vil jeg illustrere kropssproget i de komplementære roller En ”rigtig” fangevogter spiller også en rolle som fangevogter – og skuespilleren er også en fangevogter når han spiller den. Holdet opdeles i par – som skiftes til at være fangevogtere og fangere

Øvelse der giver kropslig oplevelse af magtrelationer Øvelsen skal skabe en fysisk og psykisk oplevelse af at have magt eller at være afmægtig. Kursister arbejder med metoder til at kontrollere grupper af fanger

Øvelse der giver kropslig oplevelse af magtrelationer Kursisterne arbejder med bevidst kropssprog Fangevogtere (højstatus – rank og anspændt kropsholdning, fokuseret øjenkontakt og få rolige bevægelser) Rollen som fangevogter er en udfordring for mindre kursister… Fra Stanford Prison

Fanger (understatus – foroverbøjet holdning, bifaldende og hænder samlet – hvis fangen anerkender fangevogterens autoritet – eller vil fangen forsøge at vise modstand?) Diskussioner i forbindelse med øvelse - Betydning af uniformer - Psykologisk betydning af politiets metoder for ”tilbageholdte” (håndjern, kropsvisitering osv.) - Tab af identitet, dehumanization (kz-lejre) Kursister arbejder med metoder til at kontrollere grupper af fanger

Supplerende øvelser/opgaver Genkendelse af erhverv blot ud fra ansigter? – uden nogle sociale kendetegn/”uniformering” (fra Jetsmark) Ekspliciterer uniformering – som vi i hverdagen er ubevidst om

Supplerende øvelser/opgaver Brug af illustrationer af kropssprog (f.eks. billeder af talere, billedanalyse – og problemer med analyse af kropssprog) (Jetsmark) Uniformering (i bred forstand) – feltstudie af kropssprog og uniformering på arbejdspladser f.eks. butikker, cafeer eller lign. Andre muligheder - anvendelsesorientering i forhold uddannelsesforløb rettet mod f.eks. uddannelse indenfor politi/militær.

Litteratur Psykologiens Veje s Torben Jetsmark – ”Sig det så det ses” 20 Psykologiske Eksperimenter, s Zimbardoforelæsning gy_of_evil.html gy_of_evil.html