Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Advertisements

Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Forældremøde X årgang.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Evaluering af forsøgsskoleprojektet Læreruddannelsen i Aarhus
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Organisering af uddannelsesopgaven
KLINISKE BIOANALYTIKERUNDERVISER
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
DI Hovedstaden - Årsmøde
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 27 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kodeks for offentlig topledelse
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Et fagligt løft af folkeskolen.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Peer learning i Ortopædkirurgisk afdeling
Mobile Studieunit – Danmarks bedste praktikuddannelse i
sammen om sundhed Sundhedsforum
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Hvad er der sket siden juni 2015?
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Kvalitet i uddannelsen
Det er en politiske bestilling!
Præsentationens transcript:

Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv V/ uddannelsesansvarlig Bente Rubow og teamkoordinator Helle Rasmussen

Uddannelse i Aarhus Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg 10.000 modtagere af hjemmehjælp og 4000 borgere i plejeboliger får hjælp fra 7000 kollegaer, der arbejder med ældrepleje og sundhed indenfor hjemmepleje, plejeboliger og sundhedsenheder 700 SOSU-elever og 600 professions-bachelorstuderende starter hvert år et uddannelsesforløb i Sundhed og Omsorg

Organisering af uddannelsesopgaven Uddannelsesråd Udvalg for kompetenceudvikling Udvalg for uddannelse af elever og studerende Udvalg for uddannelse af borgere Tre uddannelses-ansvarlige på professionsbachelor-området Ni uddannelses-ansvarlige på elevområdet Ca. 180 praktikvejledere for SOSU-elever Ca. 60 kliniske vejledere og undervisere Et uddannelsesteam i forvaltningen

Uddannelse i Sundhed og Omsorg Sundhed og Omsorgs uddannelsesstrategi Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Strategi for uddannelsesindsatsen over for elever og studerende Fokus på Sundhed og Omsorgs opgave som uddannelsessted Nytænkning, udvikling og professionalisering af uddannelsesindsatsen Fælles grundlag og retning for uddannelsesindsatsen Organisering af uddannelsesopgaven Mål for uddannelses-indsatsen og konkrete indsatser og handlinger

Baggrund: Hvorfor en uddannelsesstrategi? Rekrutteringsbehov Vi skal sikre det nødvendige rekrutteringsgrundlag Ændringer i uddannelsesopgaven Markant flere elever og studerende Ændrede uddannelsesforløb Udviklingen indenfor vores opgaver Nødvendiggør fokus på sammenhæng mellem opgaver og uddannelser

Processen: Fra idé til handling Igangsætning - Ledertræf med uddannelsestema - Møder med ledere og uddannelses-ansvarlige om udfordringer og muligheder - Kortlægning af uddannelse-sopgaven Projekt - Projektbeskrivelse - Styregruppe og arbejdsgrupper - Møder med faglige organisationer og uddannelses-institutioner - Studiebesøg - Inspiration fra hospitalsverden og andre kommuner Beslutning - Høring - HMU - Chefteam - Byråd Forankring, implementering og evaluering - Udvalg for uddannelse af elever og studerende - Evaluering

Uddannelsesstrategiens mål At vi prioriterer uddannelsesopgaven At vi tilbyder professionelle læringsmiljøer og velorganiserede uddannelsesforløb At uddannelserne er attraktive og af høj kvalitet At elever og studerende uddannes, så de besidder de faglige og personlige kompetencer, der kræves for at kunne varetage vores kerneopgaver

Indsatser i uddannelsesstrategien Organisering Ny organisering af nøglefunktionerne uddannelsesansvarlig og vejleder: Specialisering, professionalisering og effektivisering Kompetenceudvikling Udvalg for uddannelse af elever og studerende Aftaler om rammer for kliniske vejledere og undervisere Uddannelse er en fælles opgave Læringsmiljøer og uddannelsesforløb Professionelle læringsmiljøer og velorganiserede uddannelsesforløb – gode rammer for elever og studerendes læring Fokus på læring og vejledning – struktur for vejledning Udvikling af læringsmiljøer Udviklingsprojekter Uddannelser af høj kvalitet Uddannelser, der matcher opgaverne Samarbejde med uddannelsesinstitutioner

Sammenhæng mellem uddannelser og opgaver

”Rammerne er gode nok, men virkeligheden kan se anderledes ud” Evaluering Interviews med uddannelsesansvarlige og kliniske vejledere / undervisere ”Det er positivt, at der er taget initiativ til at løfte området” ”Rammerne er gode nok, men virkeligheden kan se anderledes ud” ”Før havde vi ikke en politik, der fortalte, hvilken vej vi går indenfor vores felt – det er en stor styrke” ”Efter at der er sat fokus på det centralt fra, at det lettere for mig, at prioritere de studerende”