Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan holder kroppen balancen
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Mette og Marias lille quiz om amning
Læringshistorier Og pædagogisk praksis.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Projekt Børn & Unges syn
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Læringsstile og lektier
I dag er temaet Visualisering
Vores syn og optiske illusioner
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Bokstav børn.
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Er mit barn klar til skolestart ?
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Husk at slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Forældre- og fødselsforberedelse
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Relationer – Omgangstone
Hvad ser du? (..et ansigt - eller ordet “Liar”).
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Læreplans.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Børns udvikling Tamim harise.
Den menneskelige hjerne …
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Nyfødte børn Nyfødte børn ammes normalt og får føde på den måde
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Grænser.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Morale og dannelse i uddannelse
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Præsentationens transcript:

Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst Sansernes udvikling Den normale udvikling

Finmotorik & grov motorik Børn starter med at udvikle den grove motorik som fx rulle, kravle og gå. Efter de har lært de grove, begynder de at lære finmotorik som er betegnelsen for bevægelser hvor de små muskelgrupper som fodens, øjets, mundens og mimikkens led og muskler, bliver brugt.

Vækst Barnet vokser især meget det første år. Som tommelfingerregel har det fordoblet sin fødselsvægt, når det bliver fem måneder og tredoblet den i et-års-alderen. På det tidspunkt vejer de fleste børn mellem 8 og 12 kg og måler 70-80 cm.  Det vigtigste er at længde og vægt følges ad. Barnets udvikling med kroppen varier meget for hvad barnet laver i børnehaven/vuggestuen/fritidshjem, Fx sport, psykisk aktivitet eller om der bliver daset derhjemme foran TV.

Sanser Det nyfødte barn bruger alle sine sanser. Det kan se, høre og føle, og har en meget fin lugtesans. Barnet har desuden medfødte reflekser. For eksempel vil det søge efter mad og forsøge at sutte på alting. Griberefleksen gør, at alle nyfødte griber godt fast, hvis man rækker dem en finger. Endelig vil barnet bevæge benene, som om det går, hvis man holder det lodret og lader fødderne røre underlaget. Man kan også få barnet til at træne visse muskler helt fra starten, som gør dem stærkere i ryggen og hurtigere kan komme til at lære at gå.

Det nyfødte barns syn Børn kan se, straks når de er blevet født. De nyfødte kan endda fastholde blikket i kortere eller længere tid. Når barnet er cirka to uger gammelt kan det fokusere på ting, som er 20 centimeter væk. Det kan følge bevægelser og smile til mennesker, som det ser hver dag. Barnet reagerer især på klare farver som gul og rød, og meget gerne kontraster, som for eksempel sort, hvid, sort eller gul. Fire til seks uger gammelt kan barnet følge og holde blikket fast på for eksempel legetøj. Barnets egne hænder bliver interessante og spændende i to- til tre-måneders alderen. Hvis man er bange for, at barnet ser dårligt, kan man tale med sundhedsplejersken eller lægen om det. De vil kunne konstatere, om der er grund til yderligere undersøgelser

Barnets Hørelse Allerede mens barnet ligger i livmoderen, kan det høre. Man mener også, at barnet kan genkende de stemmer, som det ofte har hørt, inden det blev født. Det lille barn har en meget fin hørelse, men reagerer ikke altid på de samme lyde som voksne. Nogle nyfødte kan sove fra en vældig larm, mens andre reagerer på de mindste lyde. Når barnet får muskelstyrke nok til at dreje hovedet, vil det prøve at vende sig efter lyden af en kendt stemme. Omkring seks- måneders-alderen vil mange børn reagere på deres eget navn, fordi de blevet van til at høre det specifikke navn fra forældrenen.

Barnets Hørelse Øvelser er også testet at hørelsen påvirker barnet meget, selv når barnet er inde i maven og ikke blevet født endnu. Testen gik ud på at finde den lyd som barnet kunne genkende, og det var tæretumbleren, fordi det minder barnet om at være inde i maven på moren. Denne taktik beroliger barnet, og ofte en god ide hvis man ikke lige står og har tid til selv at tage sig af situationen.

Den normale udvikling Den normale udvikling for børn/unge er at de starter godt ud med de normale sanser som beskrevet i de andre dias. Senere hen kommer psykisk aktivitet hen og spiller en vigtig rolle. Det samme som nærings indholdet i det mad barnet får gennem hele barndommen. Derfor er det vigtigt at holde kroppen i gang og holde styr på hvad barnet laver gennem sin ungdom. Mange forældre får barnet til at gå til en sport, som holder dem beskæftiget med aktiviteten og lære at få det til en vane.

Kildehenvisninger http://altomboern.dk/artikel/det-lille-barns-udvikling http://www.minimotion.dk/artikler.asp?id=76&kat=7#.UwcgUWJ5 NWg