KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inddrag nu Kick-off møde
Advertisements

Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
17½ års samarbejde i Aarhus
Evaluering af Projekt Unge
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Platangårdens Ungdomscenter VISO – leverandør
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
Styringskrav for jobcentre
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Jobcentre; problemer, opgaver og kvalifikationer
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Uddannelsesafklarende samtaler
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
MØDE I ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 14. MAJ 2012 TEMA: SAMARBEJDE MED PSYKIATRIEN 1.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
DEN GODE IDE.  ”Der er utallige undersøgelser, der viser at fysisk motion og træning har gunstige virkninger på kroppen: bl.a. mindskes tilbøjeligheden.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Intern uddannelse Kolding Kommune
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Opgaven! Endnu flere unge skal have en ungdomsuddannelse. Færre unge på offentlig forsørgelse. Færre unge på førtidspension.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Ny Chance til alle ??? Niels Tylstrup Ny chance til alle DISPOSITION Status ”Ny Chance” De 3 mål Udviklingen i resultater sammenholdt med Region.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Oplæg på temadag om investeringsstrategier, v/ Mads Kromann Fog, direktør, mploy Den.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Virksomhedsrettet indsats i jobafklaringsforløb
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Decentral hjerterehabilitering
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Præsentationens transcript:

KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen

Agenda KL-projektet Virkemidler i modellen Borgertype i projektet Forløbet Status på projektet Indsats i Arbejde & Sundhed

Oprids af KL-projekt 18 kommunale erfaringer udvikles til 6 ideal modeller De 6 modeller er lige nu ved, at blive testet af 6 kommuner Aabenraa Kommune tester model 4, optimering af parallelle eksisterende forløb. Målgruppen borgere med en kombination af fysiske og psykiske lidelser på kontanthjælp

De centrale virkemidler i modellen er : At medarbejderne gennem øget viden om borgerens parallelle forløb på andre fagområder i højere grad bliver i stand til at udnytte synergien i de indsatser, som borgeren tilbydes på forskellige fagområder. At medarbejderne i højere grad inddrager relevante faglige kompetencer på andre fagområder ved afklaring af borgerens udfordringer og støttebehov. (Fælles sprog) At medarbejderne på beskæftigelsesområdet i højere grad anvender kommunale indsatser på sundheds- og socialområdet til borgere uden for arbejdsmarkedet. At medarbejderne på sundheds- og socialområdet i højere grad inddrager borgerens beskæftigelsesmæssige situation i relation til borgerens træning. At få effektive borgerforløb til glæde for borgeren, og som samtidig giver kortere periode på offentlig forsørgelse.

De centrale virkemidler i modellen er : At medarbejderne gennem øget viden om borgerens parallelle forløb på andre fagområder i højere grad bliver i stand til at udnytte synergien i de indsatser, som borgeren tilbydes på forskellige fagområder. At medarbejderne i højere grad inddrager relevante faglige kompetencer på andre fagområder ved afklaring af borgerens udfordringer og støttebehov. At medarbejderne på beskæftigelsesområdet i højere grad anvender kommunale indsatser på sundheds- og socialområdet til borgere uden for arbejdsmarkedet. At medarbejderne på sundheds- og socialområdet i højere grad inddrager borgerens beskæftigelsesmæssige situation i relation til borgerens træning. At få effektive borgerforløb til glæde for borgeren, og som samtidig giver kortere periode på offentlig forsørgelse.

Målgruppens typiske karakteristika Kontanthjælpsmodtagere Typisk mand over 40 år Lavt uddannelsesniveau Svag eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet Kombination af fysiske og psykiske lidelser (diagnosticeret eller ikke- diagnosticeret)

Eksempler på lidelse Borgeren har en fysisk lidelse, fx lidelse i bevægeapparatet, læsioner eller øvrige fysiske lidelser og borgeren har enten en diagnosticeret psykisk lidelse elleren diffus lidelse fx depression eller udbrændthed evt. i kombination med stress

Status på KL-projekt 1. del af 2013 møder med de implicerede chefer ift. fælles ”fodslaw” til projektet Besluttet at opstarte projektet efter sommerferien Kick-off møde med medarbejdere og chefer på tværs af forvaltninger d. 22. august 2014 Pt. er Jobcentret ved at udsøge borgere og der startes op 10 borgere, der også skal have en indsats i Arbejde & Sundhed

Indsats Arbejde & Sundhed Arbejdsrettet Fysisk Psykisk Socialt

1 + 1 = 3 Fysioterapeuter Ergoterapeuter Psykolog Virksomhedskonsulent Diætister og og og … =

KL-indsats KL-Borger Basispsyk KL- basisindsats Virksomheds- konsulent 1.samtale 3.samtale e 2.samtale 9.uge 8.uge 7.uge 6.uge 5.uge 4.uge 3.uge 2.uge 1.uge 10. uge Basispsyk 2 1.samtale 2.samtale 3.samtale