Klaus Kjøller Om retorikkens betydning for samarbejdet med plejefamilierne Servicestyrelsen: Konference om plejefamilieområdet Byggecentrum Kursuscenter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Virtuel medarbejder eller konsulent
At forholde sig professionelt Anne Skov
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Ildsjælekonferencen 2009 v. Gitte Olin Larsen, Landliv a/s.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Roskilde Tekniske Skole
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Psykoedukation til unge i OPUS
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Er mit barn klar til skolestart ?
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Vi gennemførte en række interview ifm
Træningstilbud i Vedbæk Tennisklub Vi håber at kunne byde dig velkommen til vores klub, og at du/I vil benytte et af vores mange træningstilbud Motionisttræning.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Sprog/billeder på Internettet
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
19 April 2006 Virksomheds Dialog Gruppen Mødeleder Valdemar Thomsen 1 Om at forstå praksis fælleskaber / netværk og hvorfor de forandrer.
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
”Kaldet til kærlighed”
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Psykoedukation for patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Intern kommunikation PR og presse
Omgangstone og kollegialitet
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Vejlederens kommunikation
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
At tale om sexualitet.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Læsning.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Af: Sarah greve og Anja Cichon
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Læring gennem registrering og indberetning
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Klaus Kjøller Om retorikkens betydning for samarbejdet med plejefamilierne Servicestyrelsen: Konference om plejefamilieområdet Byggecentrum Kursuscenter Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart. d. 22/ , kl

Portrætreglen Plejefamilien kan ikke forstå en tekst fra kommunen uden samtidig at danne sig en opfattelse af den kommune som teksten giver et implicit portræt af.

Dyder Ærlighed Idealisme Troværdighed Stabilitet/ identitet Kompetence Kompetence

kontrolservice Familier, der benyttes som aflastnings- og døgnplejefamilie, skal godkendes inden barnet eller den unge begynder at bruge stedet.

Dyder Ærlighed Idealisme Troværdighed Stabilitet/ identitet Kompetence Kompetence

kontrolservice Familier, der benyttes som aflastnings- og døgnplejefamilie, skal godkendes inden barnet eller den unge begynder at bruge stedet. I behøver ikke være bange for om I kan klare opgaven. Det sørger vi for at I kan.

Borgerens måde at forstå på FormeltPersonligt neutral lidenskabsløs formel følelsesladet engageret personlig, privat, intim

Administrationens måde at forstå på KontrolService kontrol, krav, kompetence, autoritet service, hjælpsomhed, omsorg, indlevelse, forståelse

kontrolservice Ifølge lovgivningen skal der altid arbejdes på hjemgivelse af børnene og som plejefamilie skal man være indstillet på dette.

kontrolservice Ifølge lovgivningen skal der altid arbejdes på hjemgivelse af børnene og som plejefamilie skal man være indstillet på dette. I hjælper barnet/ den unge med at blive i stand til at vende tilbage til sin biologiske familie.

kontrolservice At være plejefamilie kræver stor forståelse for anbragte børns helt særlige situation. Det er deraf i lovgivningen nu indskærpet, at alle familieplejere skal tilbydes og deltage i en kortere grunduddannelse for familieplejere.

Drivkræfterne Selvrespekt Anerkendelse Mening med livet

kontrolservice At være plejefamilie kræver stor forståelse for anbragte børns helt særlige situation. Det er deraf i lovgivningen nu indskærpet, at alle familieplejere skal tilbydes og deltage i en kortere grunduddannelse for familieplejere. Du bliver klædt godt på til at begynde opgaven. Alle nye familieplejere får en kort grunduddannelse.

kontrolservice Uanset hvor erfarne plejefamilien er, vil der være behov for løbende supervision.

kontrolservice Uanset hvor erfarne plejefamilien er, vil der være behov for løbende supervision. Gennem supervisionen får alle plejefamilier regelmæssigt råd og støtte fra kommunen – uanset om de er nye eller erfarne.

kontrolservice Vi håber med denne skrivelse, at I fortsat er interesseret i en ansættelse som Familieplejer i Lykke Kommune. I så fald bedes I udfylde ansøgningsskemaet og returnere til Børne- Familiecenter, Familieafsnittet. […] Såfremt I har yderligere spørgsmål er I velkommen til at kontakte […]

Orgacentri Implicit underminering af egne dyder i tekst (og tale) Erklæringer om at vi kommunikerer glasklart og brugervenligt

kontrolservice Vi håber med denne skrivelse, at I fortsat er interesseret i en ansættelse som Familieplejer i Lykke kommune. I så fald bedes I udfylde ansøgningsskemaet og returnere til Børne- Familiecenter, Familieafsnittet. […] Såfremt I har yderligere spørgsmål er I velkommen til at kontakte […] Vi ser frem til at få et ansøgningsskema fra jer. Hvis I har spørgsmål, så ring eller mail venligst til […]

kontrolservice Aflastning og familiepleje indgår som en del af den indsats kommunen gør brug af i forhold til børn og unge med særlige behov og deres familier. Med dette materiale vil vi gerne gøre rede for, hvilke forhold, der gør sig gældende i arbejdet som familieplejere

kontrolservice Aflastning og familiepleje indgår som en del af den indsats kommunen gør brug af i forhold til børn og unge med særlige behov og deres familier. Med dette materiale vil vi gerne gøre rede for, hvilke forhold, der gør sig gældende i arbejdet som familieplejere Det glæder os at du og din familie overvejer at blive plejefamilie. I denne pjece kan du læse om samarbejdet mellem kommunen og plejefamilien. Vi giver råd og støtte – og hjælper med at alle regler og bestemmelser overholdes.

Drivkræfterne Selvrespekt Anerkendelse Mening med livet

Kommunens strategi for kommunikation med plejefamilier Vi hjælper engagerede, ressourcestærke familier med at løse en stor udfordring de selv har valgt. Vi betaler dem ved at give dem Anerkendelse Selvrespekt Livsmening

Dyder/ værdier Teksten skalkonkretisering Ærlighedvære sandIngen løgne, rimelige udvalg Idealismevise omsorg og respekt for brugeren Indrette tekstens efter brugerens interesser, behov, værdier Stabilitet/ identitet være sammenhængende, konsekvent, éntydig Tiltale, stiltone, afslutningshilsen m.m. Kompetence1) Være ortografisk korrekt m.m., 2) demonstrere reel indsigt i brugeren 2) Opnå og vedligeholde kontakt, bl.a. ved dialogisk tekst

Sproglige metoder Undgå ord som modtageren finder underlige Undgå upersonlige konstruktioner: Benævn modtageren og dig selv Lug ud i passiv Sæt det som modtageren finder vigtigst, i begyndelsen

Mundtlige metoder Læs teksten op Bed en kollega læse den igennem og stille spørgsmål undervejs på læserens vegne Gruppe af medlemmer af plejefamilier: Lad dem læse teksten og tale om den

SLUT

At tale ned til borgeren Vi kan altså gøre en stor indsats for kommunens fremtid ved at gå til lokalmøderne sammen med kommunalbestyrelsen. Dér kan vi alle snakke sammen om Lykke Kommunes fremtid mens vi får kaffe og lidt sødt. Det kan være at vi er nogen der har lyst til arbejde i en gruppe på en af aftenskolerne inden møderne.