Moses 3. del.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

? Fra 1 til 10.
Husk at lukke døren efter dig!
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Pligtetik.
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
Sofies dejlige dag.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Ørkenvandringen Hvem, hvad, hvor?.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Tradition og Fornyelse
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Rytterne i Åbenbaringen
At vente på Guds time.
Livet som kristen - det koster -
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 1
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Quiz om kristendom Klik.
Almagts Gud, velsignet vær
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Historien om Jesus’ fødsel
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Hvordan kom Moses over 1, S1 Hvordan kom Moses over Rødehavet? da han flygted’ fra Ægyptens land?
Det inviterende fællesskab
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
Herren er min hyrde salme 23
Mundtlig retning 2017 Hvordan bliver man den, man er? Suzanne Brøgger.
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
280 – Herre jeg vil gerne takke 1, S1
Guds arvinger og Kristi medarvinger
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Moses 3. del

Farao trækker sig Efter den tiende plage, hvor de førstefødte dør, Lader Farao jøderne gå. Moses bliver deres leder og samler jøderne på en rejse mod et land, som gud lover dem. Alt virker fint, men Faraoen er rasende. Han fortryder og samler sine soldater.

Jøderne flygter Jøderne finder meget sent ud af, at ægypterne er efter dem. De flygter, men er nød til at stoppe ved det røde have øst for Ægypten. Alle Jøderne er meget bange og ved at ægypterne kan slå dem ihjel. Men Moses har guds magt med sig.

Moses’ mirakel Moses tager sin stav og sætter den i havet. Havet deler sig i to, og nu kan jøderne gå igennem. De går den lange vej med havet stående op på hver side. Da de er nået igennem lukker havet sig og ægypterne, som jagtede dem, drukner.

De lange år i ørkenen Moses Leder jøderne en lang vej igennem ørkenen og venter på et tegn fra gud. En dag hvor de har slået lejr ved et stort bjerg, går Moses op på bjerget og får et tegn fra Gud. Gud giver Moses 10 bud som jøderne skal følge.

De ti bud 1 Du må ikke have andre guder 2 Du må ikke misbruge guds navn 3 Du skal holde hviledagen hellig 4 Du skal ære din far og mor 5 Du må ikke slå ihjel 6 Du må ikke bryde ægteskabet 7 Du må ikke stjæle 8 Du må ikke vidne falsk mod din næste 9 Du må ikke begære din næstes hustru eller mand 10 Du må ikke begære din næstes ting

Jøderne synder Efter Moses har været på bjerget i 40 dage, kommer han ned igen. Men han ser at jøderne har bygget en guld kalv, som de tilbeder! Det er imod første bud, og Moses bliver rasende. Derfor smadrer han tavlerne og går op på bjerget igen.

Slutningen Moses kommer ned igen med nye lertavler og viser dem til jøderne. De vil gerne følge reglerne og siger at de er kede af deres synd. Moses leder dem igennem ørkenen i 40 år før de når frem. Endelig har jøderne fundet et sted som er deres. Et sted som Gud har givet dem (Israel).