H. LUNDBECK A/S Kortlægning af modstandene. H. LUNDBECK A/S Mine medarbejderes synspunkter Ingeniørerne inddrager os ikke De inddrager os i sidste øjeblik,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Miniprojekter, efterår 2013 Strategisk ledelse. 1. Fra agil entreprenør til trusted stabil samarbejdspartner Lille Dansk virksomhed som vokser meget.
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
På vej mod en innovativ offentlig sektor
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Tværsektoriel ledelse: Hvorfor, hvordan, hvorhen?
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Udlægning af en ny cache
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Arbejdsmiljøcertificering
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
Dansk Byggeri´s Procesudvalg 28. februar 2007
LEAN Produktion påvirker arbejdsmiljøet – også ledelsens
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Erhvervscase Erhvervscasen kan f.eks. indeholde:
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
MAKING A DIFFERENCE Investor in people Janne & Malene.
Forøg din værdi som konsulent
Ledelse af innovative medarbejdere
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Risici for SAPA-projektet
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Empowerment og sundhed
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
Akademiuddannelsen i Ledelse Modul 2 Lederskab
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
H. Lundbeck A/S20-Nov-141 Hvorfor og hvordan Lundbeck, Lumsås, har arbejdet med sikkerhedskulturen. Winnie Løfquist H. Lundbeck A/S.
Kodeks for offentlig topledelse
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
Det Sociale Kapitel
Lægedage Uhensigtsmæssige forløb Identifikation Handling.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
6M-skema SVS Organisationens deltagelse Ansvar Plan for målopfyldelse
IT wokshop, Radisson SAS, Odense, IT workshop Opsamling og afrunding Bo Öhrström Vicedirektør Biblioteksstyrelsen.
Innovationskultur i Aarhus Kommune Hvorfor nu det der opfinder-noget? -Fortællingen om arbejdet med innovation og effektivisering af kommunens drift……
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Sundhedssamtaler i naturen - erfaringer fra Hjørring Projekt Natur og Sundhed Hjørring.
Den lærende organisation
Håndtering af Sygefravær
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Lean i Faaborg- Midtfyn Kommune
Mål og visioner for fremtiden Vision, mission, mål og værdier blev revurderet sidste år – og de holder. Det politiske program er fra 2007, og det skal.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
at få sund fornuft til sund adfærd….
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Status efter stormen Overgangen har været en stor omvæltning Ny version af vores system hver uge Net og handel er isoleret fra hinanden Stor ros til Energinet.dk.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Organiser Erhvervsnabohjælpen !
Vor tids paradoks Klik for næste side .
GEB (Guidet egen beslutning) til hæmodialysepatienter
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Præsentationens transcript:

H. LUNDBECK A/S Kortlægning af modstandene

H. LUNDBECK A/S Mine medarbejderes synspunkter Ingeniørerne inddrager os ikke De inddrager os i sidste øjeblik, så vi skal vurdere hurtigt De inddrager os for sent, så vi ikke kan nå det De inddrager os på forskellig vis Hvilke ændringer skal risikovurderes skriftligt? Vi har svært ved at vise, at risikovurderingen har givet værdi Hvor går grænsen for vores tekniske viden? Hvorfor tænker organisationen ikke naturligt på miljø og arbejdsmiljø? Hvorfor stiller de ikke krav til ingeniørerne og teknisk drift

H. LUNDBECK A/S Hvad var ingeniørernes syn? De kunne godt være lidt mere proaktive – ikke bare sidde og vente Hvornår skal der risikovurderes – er der en minimumsgrænse? Det tager tid at inddrage – en stopklods Kom med konkrete ideer istedet for at stille spørgsmål Mindre snak og mere handling

H. LUNDBECK A/S Vi er fra Venus – de er fra Mars

H. LUNDBECK A/S I er lidt en stopklods

H. LUNDBECK A/S I er lidt en stopklods

H. LUNDBECK A/S Er vi den sorte sky i linien?

H. LUNDBECK A/S TSV IA Se&Se Indkøb Supply sourcing CRP Q IT Adm. R&D SOE HR Hvorfor stiller linjeorganisationen ikke krav? ?

H. LUNDBECK A/S Er systematisk sund fornuft svært?

H. LUNDBECK A/S Hjemmeside

H. LUNDBECK A/S Vi ved det egentlig godt, men….. Forebyggelse frem for helbredelse Tag sygdommen i opløbet Det er nemmere at flytte en streg på tegnebrættet end flytte en væg et æble om dagen holder doktoren væk

H. LUNDBECK A/S Hvordan ændre vi adfærd? Kommunikation Kompetencer Organisering/ansvarsfordeling Systemer

H. LUNDBECK A/S Proces, roller og kompetencer uklare LEAN event om processen Ingeniørerne kører ikke projektledelse på samme måde Ikke alle projekter er ens Opstartmøde med alle relevante parter Involvering undervejs i projektet Løbende statusmøder Klar rollefordeling De rette kompetencer? Hvem skal vide hvad? Undervisning af ingeniører og tekniske medarbejdere Processen Brugen af risikoværktøjet Projektleders miljø- og arbejdsmiljøansvar

H. LUNDBECK A/S Hvad med linieorganisationens fokus? Top ledere Arbejdsledere Medarbejdere

H. LUNDBECK A/S Kobling til strategien mere synlig Imaginative - dare to be different, Responsible - do the right thing, Passionate – never give up