Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
Gammelheds-Philosophy
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
En storbyferie i Barcelona
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Kaskelotten.
Landskabet fra rindende vand: Ådalen (flodsletten)
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Budgetgrundlag i planteavlen
CLOU Prisliste Priserne er beregnet til privat salg og er inkl. Moms
Stævnesnacks. Hvad er Stævnesnacks? • Stævnesnacks er et samarbejde mellem FDB og Danmarks Idræts-Forbund • Stævnesnacks er frisk frugt og grønt skåret.
Boblende nydelse og luksus
INDHOLD Hvordan virker brændselsceller
om masseprocent, volumenprocent, promiller og genstande!
Rioja - Smag vinene der gjorde Spanien kendt Vinskolen, torsdag den 24. januar V/ Claus Bøgelund Nielsen Vinskolen 2007.
v. Birgit Kjærside Storm Folkeskolelærere Den
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
22A. Transfer pricing – mellemmarked med fuldkommen konkurrence
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Denne gruppe blev så igen delt, for 70 børn er for mange at undervise på en gang.
Er kvinder kodet genetisk til at kunne overleve bedre end mænd?
At vente på Guds time.
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
En dansk vækstsucces (jf. Peder J. Pedersens Tabel 17.2 fra første time) Både landbrug og byerhverv viste høje vækstrater fra 1880, jf. næste.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Vinsmagning Hasserishave, d. 19/
Barolo af Thomas Rydberg. Terra del Barolo Terra del Barolo 1999 Terra del Barolo 1999 Irma til ca. 100 kr. tilbud normalt 150 kr. Irma til ca. 100 kr.
Folkeskolereform Version 1.0
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Den Økologiske Produktionsskole Nørrebro Masser af linjer Bæredygtighed & økologi Fælles projekter.
Hvordan kan man se forskel på et sort hul og en neutron-stjerne?
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Grønne regnskaber Søren Kolind Hvid Landscentret | Planteavl.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Selengødskning Bent T. Christensen & Peter Sørensen DJF
Nye spanske Kult-vine - Mød fremtidens spanske stjerner her i aften! Vinskolen, torsdag den 14. september V/ Claus Bøgelund Nielsen Vinskolen 2006.
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
Excellent Systems Produceret i Danmark Patentbeskyttede produkter 100% Gift- og PVC-fri Fødevaregodkendte (FDA) materialer.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Kvinder Ser sig i spejlet..
Historien om Jesus’ fødsel
Etablering af raps og valg af sort
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Resultater af avlskontrollen med læggekartofler 2005 Landskonsulent Lars Møller Fælleskontrollen med.
Kvælstofbalancer på kvægbrug Konsulent Søren Kolind Hvid Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004 Dansk Landbrugsrådgivning.
Oldtidens Grækenland GRÆSKE BYSTATER.
Udskrevet d. 28. marts 2015, dias nr. 1 Vejen til vækst Hvad er udbyttepotentialet i vinterraps? v. Planteavlskonsulent Torben Føns.
Virkning af forsuret gylle i praksis  Hvordan måles kvælstofudnyttelse  Forsøg med forsuret/beluftet gylle  Betydning i marken  Økonomisk betragtning.
’’Hård navigation gennem en skov af kopier.’’
Sicilien Fra Bulk til Kult Vinskolen 17. august 2006.
Danish Farm Design Building the future Dyrevelfærd Portugal, Spanien, Italien Bjarne Kornbek Pedersen.
Landsforsøg med dyrkning af vinterraps Jon Birger Pedersen Chefkonsulent SEGES, Planter & Miljø.
Hvordan praktiseres optimal svampebekæmpelse i korn? Landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning.
Kvalitet, variation mellem sorter, marker og i marker Landskonsulent Jon Birger Pedersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Planteproduktion 2004.
Hvorfor faste kørespor?
10 års erfaringer med pløjefri dyrkning
Vi cykler stadig til arbejde Kolding Kommune Antal tilmeldte hold:57(61) Antal hold, der har gennemført:53(57)
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
Mørdrup Whisky Laug fredag den
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Præsentationens transcript:

Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04

Indhold Priorat-området og udviklingen 1. vin Hvorfor er Priorat blevet så godt – og så dyrt? Druerne og vinifikation Resten af vinene

Priorat-området Isoleret vinzone i Tarrayona- provinsen i Catalonien (ved Barcelona) Kun 10 * 10 km! Kloster i 1100-tallet – kloster = priori  Priorato DO med 11 landsbyer – 4 førende byer Gratallops, Scala dei, Falset, Belmunt del Priorat

Udviklingen er gået stærkt Fra gammelt forstenet provinsområde til guldrandet topmoderne vinproducent på 20 år. Hvorfor? FAO rapport i 1978 beskrev potentialet. Nogle unge vinproducenter købte 8 stykker jord – ville lave bedste vin på kooperativ, alle vine skulle hedde Clos - Alvaro Palacios, Mas Martinet, Rene Barbier (Mogador).... Kunne ikke blive DO pga druer og metode. Nu er disse, og mange andre, blevet selvstændige og laver DO vine. Ny teknologi kommet til. Fra 2001 DOC (kun Rioja og Priorat) Priorat har de samme to skoler som Barolo. Udenfor de bedste landsbyer laves vin stadig på gamle metoder. Mange kooperativer.

1. vin: Barranc Dels Closos, 1998 Den billigste vin fra Igneus Garnacha og Carinena, 3 måneder på fad. 14% 6,78 point ud af 10 på spansk vinsite 70 kr Philipson (2001)

Hvorfor er Priorat så godt – og dyrt? Lille område med stejle terrasser i afsides beliggende bjergdale  Lavteknologi ved høst. Dog topmoderne i produktionen hos modernisterne (omkring Gratallops) Små producenter med lille produktion Lavt udbytte 5-6 hl/ha – bl.a. pga mager, stenet jorbund (skifer). Hele området producerer så meget som 1 vingård i Rioja Gamle vinstokke Alt dette: Unik koncentration. Typisk 14-15%. Køligere, kraftigere og mindre fadprægede end normalt i Nordspanien. God madvin – ikke marmelade-vine. Nogen meget duft men mere neutral smag (ikke så frugtig). Andre omvendt.

Druerne og vinifikation Garnacha (Grenache) Carinera (Carignan) Cabernet, Merlot og Syrah kom til i 80erne Fadlagring på nye franske fade kom til i 80erne

Vin 2: Mas Igneus FA206, 1998 Cariñena, garnacha, cabernet. 6 måneder på 2. Års fade 14% 7,6 point ud af 10 på spansk vinsite (til pris 100 kr) Andre Mas Igneus får højere point 190 kr (La Cava) (gammel pris) *** hos Jesper Hedegaard

Vin 3: Clos Les Fites, 2001 40% Garnacha, 40% Carinena, 20% Cabernet 1 år på fad 15% Fra vingården Mas Dels Frares ved byen El Molar Kun 6000 flasker – kun produceret siden 2000. 190 kr (La Cava)

Vin 4: L’Espill, 1998 Garnacha, Carinena (Cabernet) 14% Fra Bodegas Celler Cecilio, Gratallops 8,3 points ud af 10 på spansk vinsite (tilsyneladende bedste årgang) Alvero Palacio var ønolog på netop denne årgang som tak for, at vingården gav ham lov til at lave første årgang af L’eremita på gården. 350 kr (La Cava)

Vin 5: Clos Martinet, 1998 35% Garnacha Tinta, 20% Cabernet, 35% Merlot og 10% Shiraz  14,9% En af de første 8 marker der startede Priorat- bølgen 8,8 ud af 10 point på spansk vinsite. **** hos Jesper Hedegaard 370 kr (La Cava)

Vin 6: Compte Pirenne, 2000 Storebror til Clos Les Fites. 40% Garnacha, 30% Cariñena, 30% Cabernet 1 år på fad 14% Kun produceret siden 1999. 8,8 points ud af 10 på spansk vinsite 390 kr (La Cava)

Næste bølge? Palacios har købt marker i Bierzo!!!???