Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr."— Præsentationens transcript:

1 Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Det er lavet efter en opgave af Mads Skov Olesen, Ve.8.a Mads er ivrig jæger. Der kommer nogle spørgsmål til sidst. Så følg godt med…

2 Kronhjort Kron-hjorten kaldes skovens konge
Kronvildt lever i store skove, ikke mindst i de vestjyske gran-plantager.

3 Kronhjort Ofte lever den i såkaldte rudler, der i reglen består af en førerhjort, som har en masse hinder under sig, der kan også ofte ses unge hjorte i rudlen. Men de bliver som regel jaget bort, når de bliver for stor en trussel for den førende hjort. Der er tre mindre hjorte i Danmark: Sikahjort, Dådyr og Rådyr. Kronhjorten er klart størst. En af kronvildtets eneste fjender er biler og så de jægere, der får lov at afgive skud til denne store konge. Kronvildtet kan være en trussel for landbruget. Hvis de får smag for en kartoffel- eller kornmark er der ikke meget tilbage Kronhinden får sin kalv i slutningen af foråret.

4 Ræven Ræven er hele Danmarks skraldespand.
Den lever af at gå på jagt og æde de ådsler den kan finde. Ræven lever i noget man kalder en grav, som består af en lang gang under jorden med en hule for enden – denne hule kaldes en kedel. Dens fjender er hovedsageligt jægere, men en del ræve bliver dog dræbt i trafikken. Ved jagt eller gasning er næsten alle sønderjyske ræve blevet aflivet for at undgå spredning af smitsomme sygdomme fra Tyskland til Danmark

5 Ræven

6 Ræven Hunræven får unger i slutningen af april.
Hvalpene bliver i graven det første stykke tid, men når de er ved at være et par måneder, begynder de at gå med moderen på jagt. Hanræven går bare for sig selv, og skaffer kun sig selv føde.

7 Hare Haren er et af Danmarks hurtigste pattedyr. Haren lever på åbne marker, hvor den graver sig et lille hul i jorden, så den har læ ude på de åbne arealer Når den får killinger, lærer moderen dem at gøre det samme som hende for at ikke at sidde i vinden og fryse ihjel. Harens fjender er ræven, musvågen, trafikken og også jægerne.

8 Hare Harens føde består mest af kløver, græs og grønsager fra urtehaver og lignende. Hunnen, også kaldet en sætter, lever normalt alene. Hannen, også kaldet en ramler, lever alene lige ind til den kommer i løbetid. Så lever ramler og sætter sammen i en periode.

9 Rådyr Rådyret er et af de mest almindelige pattedyr i Danmark
De lever mange forskellige steder, fx. I skove, enge, moser og i små klatter af træer. De lever oftest i mindre flokke som består af 2-6 dyr. Rådyret lever som regel af kløver, græs, korn og kartofler. Rådyrets fjender består mest af jægere, men en stor del bliver kørt ned i trafikken. Bukken går alene, men når brunsttiden går ind, befinder bukken sig kun i nærheden af råen. Når råen får lam bliver disse i nærheden af råen i ca. et år før de kan klare sig selv fuldt ud.

10 Rådyr

11

12 Fasan Fasanen er en hønsefugl og der er et pænt antal fugle i Danmark.
Den lever hovedsageligt i moser og på marker. Den lever af korn og andre frø, som den finder på høstede marker og på brakjorder. Den finder også ofte små sten som den sluger og så sætter stenen sig i fuglens kråse, fuglens kråse hjælper med at føden bliver fordøjet hurtigere. Man kan sige at det er en erstatning for de tænder, som fugle ikke har. Fasanens fjender er ræven, høgen og mennesket, som sætter den velsmagende fugl højt på menukortet. Fasankokken som går for sig selv i vintermånederne, begynder i foråret at færdes mere og mere sammen med hønerne. Hønen lægger sine æg i slutningen af foråret, og får sine kyllinger 23 dage derefter.

13 Fik du det hele med? Hvad hedder en han hos Kronhjort Fasan Rådyr Hare
Ræv Hvad hedder en hun hos de samme dyr? Hvad hedder ungerne?


Download ppt "Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google