Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Boblende nydelse og luksus

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Boblende nydelse og luksus"— Præsentationens transcript:

1 Boblende nydelse og luksus
Champagne Boblende nydelse og luksus

2 Historien Tilskrives som opfinderen af Methode champenoise
Môet & Chandon grundlagt i 1743 Engelske læge Chrisopher Merret lavede mousserende Vine 30 år før Dom. Perignon Dom Ruinart var Ven af Perignon Tilskrives også æren for opfindelsen af metoden Huset grundlagt 1. sep af Ruinarts bror. Det ældste stadig eksisterende hus i champ.

3 Hvor Et område i det NØ hjørne af Frankrig
Kun mousserende vin kommende fra dette område må kaldes Champagne Nordligste vinområde i Frankrig Fordelt på tre områder: Montagne de Reims(Pinot Noir) Cotes de blancs (Chardonnay) Vallee de la Marne (Pinot Meuniere)

4 Druerne Pinot Noir Modnes tidligt og giver dybde og finesse
Dyrkes mest i Montagne de Reims Pinot Meunier Dyrkes mest i Vallée de la Marne Hårdfør og sent modnende drue. Må ikke bruges i Grand Cru eller Premier Cru vine Chardonnay Eneste tilladte drue i Côte de Blancs Giver vinen lethed og finesse Sen modning i meget kridtholdig jord

5 Høst og presning Håndplukning bestemt ved lov Sortering af druerne
Kun hele og ubeskadigede druer bruges Presses tit ude i markerne i små pressehuse Mosten gæres til en stille vin Tre presninger af 4000 kg druer La Cuvée som giver 2050 liter La Taille som giver 410 liter La deuxiéme taille med 205 liter


Download ppt "Boblende nydelse og luksus"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google