Formål og indhold Det overordnede formål med forslaget er at medvirke til en bæredygtig produktion og forbrug ved at opsætte kriterier for god miljømæssig.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

Automatic Delivery Rewards Hovedtræk. Automatic Delivery Rewards •ADR eller Automatic Delivery Rewards er et program, hvor en distributør eller kunde.
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
REACH Status for forhandlingerne i EU
10 Konkurrencesituation
Teknisk dialogmøde den 14. august 2013 Rengøring.
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
Title written in CAPITAL letters, broken into 2 lines, if it fits with the length of the words Optional: Cover this area with photo. Proportions are approx.
Mette, Sofia, Peter & Nichlas
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
v. Erik Thorlund Jepsen Funktionsleder, Biblioteksudvikling
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Vedtægtsændringer  Ved Hans Bekkevold. Vedtægtsændringer På baggrund af:  Medlemsønsker  Erfaringer.
De to officielle miljømærker
Produktion og Logistik
29. september 2011 Guide til bæredygtige indkøb
Den glade CEO og iværksætter!
Beretning for år 2001 Fremtiden.
FØDEVAREANPRISNINGER
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
26.2 Kapacitetsomkostninger
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
mulige reformstrategier
NOVANA - Naturtyper og Arter.
Loyalitet – hvad siger juraen?
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Biocidmidler og behandlede artikler
Kvikguide til miljømærker
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Potentialevurdering.
Procesindustrien - Klimakommissionen og teknologiudvikling Hans Jürgen Stehr sekretariatschef.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Schjerning Farver A/S · Østerallé 21 · 8400 Ebeltoft · Hvorfor ønsker vi at miljømærke vores farver? Hvorfor?
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Program Indkøb i Frederiksberg Kommune Nuværende miljømål og indkøbspolitik Fremtidens grønne indkøbspolitik.
Formål og baggrund Jørgen Larsen. Grunden til at en revision af Biociddirektivet var nødvendigt  Lukke smutveje (”loopholes”) og fremme fri handel samt.
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
Miljøvurderingsdag ’13 KBH Morten Løber 28.augj 13 Væsentlighed set fra erhvervslivets synspunkt Morten Løber DI.
ETA-Danmark | Sikkerhedsbranchen
E-handel og FM Program: Kl Introduktion
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
De Keltiske løvinder Katrine, Caroline og Cecilie.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Af: Jonatan W & Line Stryander
Communication Green Public Procurement (GPP) ’Offentlige indkøb for et bedre miljø’ Mette Lise Jensen, Miljøstyrelsen.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Planteproduktion 2004 Pesticidplan Per Kristensen Handlingsplan for nedsættelse af forbruget af bekæmpelsesmidler (1987) Pesticidhandlingsplan.
EMAS 3 Præsentation af Kommissionens forslag Ulla Ringbæk.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Strukturreformen i Danmark
Overordnede bestemmelser
Lidt om Compliance House…
Hvem har magten over brugen og efterspørgslen?
Bæredygtige indkøb i Gladsaxe Kommune
Aftale om cirkulær økonomi
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
som mennesket anvender til at genskabe / udvikle
Præsentationens transcript:

Formål og indhold Det overordnede formål med forslaget er at medvirke til en bæredygtig produktion og forbrug ved at opsætte kriterier for god miljømæssig formåen baseret på, hvad de bedste produkter på markedet formår. Ved produkter forstås fortsat såvel produkter som tjenesteydelser. I den indledende tekst oplyser Kommissionen, at den ny forordning skal danne grundlag for et højere forbrugerkendskab til det europæiske miljømærke, et øget antal produktgrupper (fra 25 til i 2015), mange flere miljømærkede produkter i handlen, kriteriedokumenter, der er nemme at bruge for licensansøgere og offentlige indkøbere, et miljømærke der er harmoniseret med andre miljømærker, globale såvel som nationale. Et miljømærke skal kunne opnås med få omkostninger og med få anstrengelser, mens der stadig er et højt ambitionsniveau der sikrer troværdighed hos forbrugere og miljøorganisationer. Kommissionen ønsker fortsat en fælles og frivillig miljømærkeordning i EU, og mener, at en sådan i høj grad kan være med til at underbygge en bæredygtig udvikling i EU. Kommissionen har foretaget en konsekvensvurdering på væsentlige og nødvendige for en forsat miljømærkeordning i EU.

Kommissionens konsekvensvurdering Valg der skal implementeresUmiddel bar holdning Bemærkninger 1. Udvidelse af miljømærkets ramme, Art. 2Neu-posDet er vigtigt at økologiordninger ikke belastes 2. Virkemidler til (frivillig) harmonisering, Art. 11PosForslaget har formentlig ingen virkning. DK har fremført at nationale mærkers tekniske opbygning, og krav til test mm. bør harmoniseres. 3. Flere produktgrupper og hurtigere kriterieudvikling (Art. 6, 7, 8). Kommissionen anfører en markedsandel på max 10% som relevant for Blomsten PosMå ikke være på bekostning af troværdighed. Hurtigere kriterieudvikling kan betyde forenklede produktkriterier, uden LCA tænkning. 4. Samtidig udvikling af indkøbskriterier for offentlige grønne indkøbere. PosVigtigt med sammenhæng mellem miljømærkning og grønne indkøb 5. Forenkling af gebyrstruktur, nedsættelse af gebyr og certificerings/verificeringsprocedure (Art. 9). NegStore konsekvenser her. Kommissionen redegør ikke her for hvordan en forenklet certificering ser ud 6. Øget markedsføring af Blomsten (Art. 12).PosKommissionen vil anvende 5 mio. Euro pr. år. Med det nuværende statstilskud kan Danmark dække sine forpligtelser. 7. Peer evaluering af medlemslandene, Art 13Neu-PosDanmark ønsker så ens ansøgningsbehandling som muligt. Kommissionen angiver ikke hvordan udgifter skal dækkes. 8. EU's miljømærkenævn skal tilvejebringe minimums standarder for fremtidige for produkter. NeuDet er ikke umiddelbart muligt ud fra Kommissionens tekst at se hvordan.

Danske synspunkter der ikke behandles af udkastet eller tilstrækkeligt Gebyrer. Kommissionen har ingen anelse om konsekvenserne for medlemsstaterne af gebyrforslaget Problemer med Kommissionens Interne konsultation i forbindelse med udarbejdelse af kriterier Sundhed og kemikalier er ikke i sig selv i fokus Harmonisering af kriterieopbygning, krav til test og standarder mangler (vil øge samspil mellem nationale mærker og Blomsten). Markedsføring. Det er positivt at Kommissionen vil bruge 5 mio Euro pr. år, men samtidig virker det underligt at (de øvrige) medlemslande ikke presse til mere.

Det følger umiddelbart at Kommissionens forslag, at med 7 nye licenser pr. år vil forslaget betyde en manko på omkring Euro i forhold til den nuværende gebyrstruktur. Får Blomsten den succes som Kommissionen spår/ønsker vil mankoen stige mærkbart. Det vurderes ikke, at den mindre administration af gebyrer, vil frigøre nævneværdige ressourcer. Konsekvenser af gebyrændring